Πρώτη φορά αριστερά....Χωρίς διαγωνισμό οι προμήθειες του Δημοσίου!

Από τη μια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κηρύσσει πόλεμο κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στις προμήθειες του Δημοσίου και, από την άλλη, η υπουργός του κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπεύθυνη για τη Μεταναστευτική Πολιτική, φέρνει τροπολογία που νομιμοποιεί την αδιαφάνεια, επιτρέποντας «σε δημόσιες συμβάσεις έργων, εκπόνησης μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών, κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις, την εφαρμογή της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού»!
Δεν μπαίνει ούτε καν όριο δαπάνης. Δηλαδή, ανοίγεται παράθυρο που χωράει, κύριε πρωθυπουργέ, να περάσουν δουλειές εκατομμυρίων ευρώ!
Η τροπολογία αυτή δίνει τη δυνατότητα σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου να αναθέτει δουλειές σε φίλους και γνωστούς. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε την εντιμότητα και την ακεραιότητα της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, αλλά, κακά τα ψέματα, αυτή η τροπολογία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για κομπίνες και στημένες αναθέσεις.

Το γεγονός και μόνο ότι δημιουργούνται κάθε λογής υπόνοιες θα πρέπει να κάνει τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εντολή να καταργηθεί αυτή η ένοχη διάταξη, η οποία τροποποίησε το άρθρο 28 παρ. 8 του Ν. 4033/2011 (ΦΕΚ Α' 264).

Η αιτιολογία για την τροπολογία ήταν η αντιμετώπιση θεμάτων «στέγασης, σίτισης, υγιεινής, ίδρυσης και λειτουργίας υποδομών και θεμάτων παροχής υπηρεσιών, προμηθειών και δημοσίων έργων απολύτως αναγκαίων για τις διαδικασίες πρώτης υποδοχής, ασύλου πολιτών τρίτων χωρών που εισέρχονται χωρίς τους νόμιμους τύπους στη χώρα».

Όμως, κυρία αναπληρώτρια υπουργέ, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αντιμετωπίσει τις ίδιες καταστάσεις και παρόμοια προβλήματα, αλλά δεν είχαν καταφύγει σε αδιαφανείς διαδικασίες. Ποιος ο λόγος, επομένως, αυτής της τροποποίησης;

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

SERCO: A Corporate Octopus With Tentacles Wrapped Around The Globe

Θα υπάρξει "Προκήρυξη" για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου;

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Οι Άθλιοι: Η Οδός Ενόπλου-Η προδοσία κάποιου καθρέφτη!....

Νέα δίκτυα 5G: Τι προειδοποιούν οι επιστήμονες!...

Υπάρχουν μερικές συμπτώσεις που δεν μπορούν να περνούν απαρατήρητες: Απόρρητο σχέδιο (Ανοικτός δρόμος 88)

Olof Palme, Uwe Barschel, William Colby and 'Stay Behind' Program

Πως η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, συνέτριψε τους τραπεζίτες.

Πέρσι, περίπου τέτοια εποχή βρισκόμουν στο Free Thinking Zone.