“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Σημαντική άσκηση για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Κ. Ασία

Ρωσικά στρατεύματα συμμετέχουν σε μεγάλη άσκηση στο Τατζικιστάν της κεντρικής Ασίας, μαζί με δυνάμεις του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΑ), στον οποίο μέλη είναι, επίσης, η Αρμενία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν.

Η άσκηση πραγματοποιείται για να καταγραφούν οι χρόνοι αντίδρασης της δύναμης ταχείας αντίδρασης των δυνάμεων του ΟΣΑ. Το σενάριο προβλέπει αντιμετώπιση ταχυκίνητης αντίπαλης δύναμης που έχει διεισδύσει βαθιά στα εδάφη του Τατζικιστάν.

Την άσκηση, που πραγματοποιείται με πραγματικά πυρά, υποστηρίζουν από αέρος ρωσικά αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Su-25. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, ασκήσεις ηλεκτρονικού πολέμου και ρίψεις αλεξιπτωτιστών σε ορεινό έδαφος.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος περίπου 2.500 άνδρες των χωρών μελών του ΟΣΑ, με 200 τεθωρακισμένα και πυροβόλα, 50 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Η άσκηση στην κεντρική Ασία επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Ρωσία για την περιοχή, στην οποία η σκιά της Κίνας απλώνεται επικίνδυνα.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/