“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Μπλοκάρει τις «ανεπιθύμητες» ΜΚΟ με νόμο ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα απαγόρευσης κάθε δραστηριότητας από διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις που θα κριθούν «ανεπιθύμητες» υπέγραψε σήμερα ο ρώσος πρόεδροςΒλαντίμιρ Πούτιν.
Το νομοσχέδιο, το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα νομικών πληροφοριών της ρωσικής κυβέρνησης, προβλέπει την απόδοση του χαρακτηρισμού «ανεπιθύμητη» σε κάθε διεθνή ΜΚΟ από τη στιγμή που κρίνεται πως «απειλεί θεμελιώδη ζητήματα της συνταγματικής τάξης που ορίζουν οι νόμοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σχετικά με την εθνική ασφάλεια και την άμυνα της χώρας».

Το πρώτο λόγο θα έχει ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας, ή οι αναπληρωτές του, και σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών θα προχωρά στις ανάλογες αποφάσεις για οποιαδήποτε ΜΚΟ κριθεί επικίνδυνη. 

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι κυρώσεις προβλέπουν απαγόρευση δραστηριοτήτων στη χώρα, παύση λειτουργίας της οργάνωσης ή των παραρτημάτων της και απαγόρευση διάδοσης ενημερωτικού υλικού.

Υπεύθυνο για την σύνταξη και δημοσίευση του καταλόγου με τις «ανεπιθύμητες» ΜΚΟ θα είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/