“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Τα τεχνητά κινέζικα νησιά και οι απειλές από P-8 (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο από το πρόσφατο επεισόδιο μεταξύ αμερικανικού αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας P-8A Poseidon και του Ναυτικού της Κίνας στα διαφιλονικούμενα νησιά Σπράτλι, στη Νότια Κινεζική θάλασσα, αποδέσμευσε το Ναυτικό των ΗΠΑ (δες και την ανάρτηση με τίτλο «Κόντρα Κίνας-ΗΠΑ για τα Σπράτλι, κίνδυνος εκτροπής…» στον σύνδεσμο http://www.defence-point.gr/news/?p=129190).
Στο συνοδευτικό κείμενο του βίντεο αναφέρεται:
«Πάνω από τη Νότια Κινεζική Θάλασσα (20 Μαΐου 2015). Προσωπικό του Ναυτικού των ΗΠΑ τοποθετημένο στη 45η Μοίρα Περιπολίας [Patrol Squadron (VP) 45] διεξάγει πτήσεις επί αεροσκάφους P-8A Poseidon στη Νότια Κινεζική Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το πλήρωμα του αεροσκάφους P-8A κατέγραψε αρκετές προειδοποιήσεις του Ναυτικού της Κίνας να εγκαταλείψει την περιοχή.
»Η αποστολή κατέγραψε τη συνεχή επέκταση υφάλων σε τεχνητά νησιά με διαδρόμους απο-προσγείωσης στη Νότια Κινεζική Θάλασσα. Η 45η Μοίρα έχει αναπτυχθεί επιχειρησιακά για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του 7ου Στόλου (7th Fleet) των ΗΠΑ στον Ειρηνικό».
Στο βίντεο παρουσιάζονται δεκάδες κινεζικών πλοίων στην περιοχή των υφάλων οι οποίοι με κατασκευαστικά έργα μετατρέπονται σε τεχνητά νησιά. Μάλιστα σε ένα από τα νησιά διακρίνεται υπό κατασκευή διάδρομος απο-προσγείωσης.
Το βίντεο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον όχι μόνο για τα στιγμιότυπα από τα τεκταινόμενα στη Νότια Κινεζική Θάλασσα αλλά και γιατί παρουσιάζει το εσωτερικό του P-8A Poseidon, το κόκπιτ, τους σταθμούς εργασίας και το πλήρωμα του κατά την επιχειρησιακή λειτουργία.



Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/