Για τον Κλαούζεβιτς ο στρατιωτικός αντικειμενικός σκοπός του πολέμου είναι ο αφοπλισμός του εχθρού και για να επιτευχθεί αυτός χρειάζεται συμπλοκή πράγμα το οποίο συνεπάγεται αιματοχυσία.

Είναι ευσεβής πόθος για «καλόκαρδους ανθρώπους» όπως αναφέρει να πιστεύει κάποιος ότι «μπορεί να νικήσει χωρίς πολύ αιματοχυσία».

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Πρώτη φορά Αριστερά: Με πιστολέρο – “φουσκωτούς” παρέλαβαν την ΕΡΤ οι Τσακνής-Ταγματάρχης (video)

Η ΕΡΤ ανοίγει ξανά την Δευτέρα και χθες το μεσημέρι οι κκ Διονύσης Τακνής και Λάμπης Ταγματάρχης συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Παρόλα αυτά, εντύπωση προκάλεσε -όπως γράφει σήμερα στα ΝΕΑ ο Γιώργος Παπαχρήστος με τίτλο «Η αόρατη απειλή»- η παρουσία σωματοφύλακα που συνόδευε τους δύο επικεφαλής της ΕΡΤ. Μάλιστα αναρωτιέται «έχουν εκφραστεί απειλές για την ακεραιότητά τους; Υπόνοιες έστω;»
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαχρήστος γράφει:
…θα παρακαλούσα να μας ενημερώσει κάποιος το εξής (πρόκειται για απορία που μου γεννήθηκε βλέποντας το βίντεο -τρέλα κι εγώ…- με την άφιξη του ντουέτου Τσακνής-Ταγματάρχης στο Μέγαρο Μαξίμου): κινδυνεύει το ντουέτο των μεγάλων επιτυχιών από κάτι; Εχουν εκφραστεί απειλές για την ακεραιότητά τους; Υπόνοιες έστω;
Διότι στο Μαξίμου τους συνόδευε διώροφη ντουλάπα… οπλοφορούσα! Και κατά την έξοδό τους, τη φουριόζικη έξοδό τους από το Μαξίμου, διέκρινα οδηγό -σωματοφύλακα να τους δείχνει από ποιο σημείο της Ηρώδου Αττικού θα τους παραλάβει!
Είμαστε με τα καλά μας; Αχ ας με διαψεύσει κάποιος, ας πει ότι δεν είδα καλά, σας παρακαλώ. Γιατί θα κράξω πολύ άσχημα…
Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/