“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ανησυχία Λευκού Οίκου Για Ελλάδα Και Σχέσεις Με Τουρκία-αποτυχία του ΝΑΤΟϊκού εγχειρήματος για τους Λαθρομετανάστες

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί ο Λευκός Οίκος την κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα με την έλευση χιλιάδων προσφύγων και τον εγκλωβισμό τους σε μία χώρα που τελεί ήδη υπό κατάσταση βαριάς οικονομικής κρίσης.

Οι επιφυλάξεις για το κατά πόσο η τουρκική πλευρά συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση αυτής της κρίσης παραμένουν

Η τηλεδιάσκεψη Ομπάμα- Μέρκελ- Ολάντ- Κάμερον λίγα μόλις 24ωρα πριν την έναρξη των νατοϊκών περιπολιών στο Αιγαίο είναι μεταξύ άλλων δηλωτική της ανησυχίας που εκπέμπεται από την αμερικανική πλευρά τόσο για την αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα συμβάλλει στην αναχαίτιση της κρίσης.

Παρότι δημοσίως τόσο το State Department όσο και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αποφεύγουν να οξύνουν τους τόνους για τα όσα έπρεπε και δεν έχει κάνει η γειτονική μας χώρα, ωστόσο οι επιφυλάξεις για το κατά πόσο η τουρκική πλευρά συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση αυτής της κρίσης παραμένουν.

Φοβούνται αποτυχία του ΝΑΤΟϊκού εγχειρήματος

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί με εξίσου μεγάλη ανησυχία όμως και το ρήγμα που σημειώνεται στο εσωτερικό της Ευρώπης

Οι τουρκικές προσπάθειες για έμμεση αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας επί του εθνικού της θαλάσσιου χώρου στο Αιγαίο, κάθε άλλο παρά αναιρούν τις επιφυλάξεις αυτές την ώρα που ούτε οι ΗΠΑ ούτε και η Ευρώπη θέλουν να δουν τοτο νατοϊκό εγχείρημα να «τορπιλίζεται» από μία ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Γι′ αυτό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπάρακ Ομπάμα φέρεται να υπογράμμισε στους Ευρωπαίους ηγέτες κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε μαζί τους, ότι η συνεργασία των δύο χωρών πρέπει να διασφαλιστεί και ότι «και οι δύο χώρες πρέπει να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί με εξίσου μεγάλη ανησυχία όμως και το ρήγμα που σημειώνεται στο εσωτερικό της Ευρώπης μεταξύ Αυστρίας- Δυτικών Βαλκανίων και των λοιπών Ευρωπαίων. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη αν η αμερικανική πολιτική ηγεσία επιχειρήσει τις επόμενες μέρες να στείλει ένα μήνυμα για την ανάγκη ενότητας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

Όμως ανεξάρτητα των διαιρετικών τάσεων που επισκιάζουν την Γηραιά ήπειρο, η Αμερική εξακολουθεί να θεωρεί ότι το κλειδί για την επίλυση του προσφυγικού βρίσκεται στην Τουρκία και την επιδιωκόμενη πολιτική επίλυση στην Συρία.

Αναγνωρίζεται πάντως ότι η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στην Ελλάδα κινδυνεύει να καταλήξει σε αδιέξοδο, την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι η χώρα καλείται να πάρει δύσκολα μέτρα με μία κοινωνία που βράζει. Ωστόσο παραμένει ακόμα αναπάντητο ερωτηματικό για ποιον λόγο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για το προσφυγικό ζήτημα.

http://analitis.gr/anisichia-lefkou-ikou-gia-ellada-ke-schesis-me-tourkia/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/