Συμφωνία Τουρκίας - ΝΑΤΟ για επιτήρηση των Τουρκο-συριακών συνόρων ... από 11 Φεβρουαρίου. Σε τι ακριβώς συμφώνησε η Ελλάδα;

Του Θράσου Ευτυχίδη

Από την ημέρα της συμφωνίας της χώρας μας, για επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων μας από το ΝΑΤΟ, κατόπιν και δικού μας ελληνικού αιτήματος!!!, είχαμε επισημάνει τους κινδύνους από την ανάπτυξη ενός νέου θεωρήματος περί συνόρων του ΝΑΤΟ.

Το ζήτημα επανέρχεται με την συμφωνία μεταξυ Τουρκίας και ΝΑΤΟ από 11 Φεβρουαρίου !!! για την επιτήρηση από δυνάμεις της συμμαχίας των Τουρκο-συριακών συνόρων. Προφανώς ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδος κ. Καμένος, ξέχασε να μας αναφέρει αυτήν την παράγραφο.

"Συμφωνήσαμε με την Τουρκία, από τις 11 Φεβρουαρίου, να εντείνουμε, να αυξήσουμε την επιτήρηση στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Είμαστε στη διαδικασία με την Τουρκία ώστε να γίνει αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", δήλωσε ο Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλώντ Γιουνκερ, στις Βρυξέλλες στις 10 Μαρτίου.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι η σύμμαχος του ΝΑΤΟ που πλήττεται περισσότερο από την κρίση στη Συρία, και γι αυτό το ΝΑΤΟ έχει ήδη λάβει μέτρα διασφάλισης στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικής, ναυτικής παρουσίας και συστοιχιών αντιαεροπορικών PATRIOT, που έχουν επιτρέψει στη συμμαχία να παρακολουθεί την κατάσταση στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν ότι η δήλωση αυτή έρχεται σαν απάντηση στη δήλωση που έκανε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου, κατά την επίσκεψή του στην έδρα της συμμαχίας στις 7 Μαρτίου.

"Θέλουμε να δούμε μια πιο ορατή παρουσία του ΝΑΤΟ στα σύνορα μας, η οποία θα δημιουργήσει ένα αποτρεπτικό παράγοντα για εκείνους που μπορεί να έχουν την πρόθεση να δοκιμάσουν την ικανότητα του ΝΑΤΟ", είχε δηλώσει ο Νταβούτογλου.

Εμείς θα επανάλαβουμε το ερώτημα. Σε τι ακριβώς συμφώνησε η Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου;

Διαβάστε σχετικά και: http://bsgreeks.blogspot.gr/2016/02/blog-post_11.html

bsgreeks.blogspot.com

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 26/11/1943, Οι Γερμανοί εκτελούν 118 Σπαρτιάτες στο Μονοδένδρι Λακωνίας!...

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Η νέα Αυστροουγγαρία εναντίον της Ε.Ε.

VIDEO: Enraged Muslim Jump Kicks Man In The Back For Protesting Outside London Mosque

Επανασύσταση της τρομοκρατίας από την Αμερικανική Πρεσβεία; Δολοφονία Ερντογάν στην Αθήνα;

Yiannis Roubatis, ancien eurodéputé grec du PASOK, est le fondateur et l’éditeur d’EurActiv Grèce

SERCO: A Corporate Octopus With Tentacles Wrapped Around The Globe

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ NSA….