“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Εκτός τόπου και χρόνου η ΝΔ

Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε την τακτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να είναι πρώτο και με διαφορά και που ενδεχομένως να κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας νωρίτερα απ' ότι ίσως περίμενε, δείχνει να μην έχει αίσθηση της πραγματικότητας.

Καίγεται ο τόπος και μόνο εμείς αισθανόμαστε την πίεση; Διαλύεται η χώρα, κινδυνεύει να υποστεί μια εθνική τραγωδία τεραστίων διαστάσεων και μόνον εμείς βλέπουμε ότι η ΝΔ μοιάζει να... λαγοκοιμάται; Με το ένα μάτι ανοικτό και το άλλο κλειστό, χωρίς κίνηση, ιδέες, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και κυρίως χωρίς να δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει τη χρυσή εφεδρεία.

Σκεφτείτε μόνο τούτο: Τα μπλόκα των αγροτών κράτησαν καμιά 40αριά ημέρες, τέλειωσαν την περασμένη Κυριακή και μόλις χθες η ΝΔ έβγαλε τις προτάσεις της για το αγροτικό. Και μάλιστα γενικόλογες, καθόλου κοστολογημένες και χωρίς να δίνουν ουσιαστική διέξοδο στον αγροτικό κόσμο. Αφήστε δε που δεν έχουν μια διαφορετική πρόταση για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου παρά μόνο κινούνται στη λογική της υπόσχεσης για τον ΟΓΑ, για τον ΦΠΑ κ.λπ. Σαν τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή που απλά τάζει χωρίς να έχει κάτι συγκεκριμένο να πει. Και η ΝΔ ανακοινώσε τα 11 σημεία για το αγροτικό ενώ οι αγρότες έχουν πουληθεί κι έχουν πάει σπίτια τους. Αλλά και τη στιγμή που η χώρα καίγεται για το προσφυγικό και την οικονομία.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα τον τρόπο εξυγίανσης της Νέας Δημοκρατίας. Θα μιλήσει δηλαδή για το «νοικοκύρεμα» του κόμματος, πόσο σπάταλοι... ήταν οι άλλοι, πώς θα δίνουν συνδρομές οι φίλοι της ΝΔ και άλλα τέτοια. Είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί νέος κύκλος εσωστρέφειας, οι νέοι στη Συγγρού θα κατηγορούν τους παλιούς για σπατάλες και κουβέντα να έχουμε να κάνουμε.

Βρε Κυριάκο αυτό είναι το ζήτημα που απασχολεί τον κόσμο της ΝΔ κι όχι μόνο; Πώς θα δείξεις ότι είσαι νοικοκύρης; Ή πώς θα πληρώνουν συνδρομές για να σωθεί το κόμμα; Τι θα πεις στον κόσμο που θέλει να δει διέξοδο, θέλει να ακούσει προτάσεις για τους πρόσφυγες, για την οικονομία, για την ανάπτυξη, για τη δημόσια ασφάλεια; Ότι θα δίνουν 100 ευρώ στη ΝΔ με κουπόνια κι αν είναι περισσότερα θα δηλώνονται στο διαδίκτυο; Ποιος θα σου δώσει τώρα χρήματα και γιατί να ασχοληθεί με την οικονομική εξυγίανση της ΝΔ; Γιατί να παίξεις στο επικοινωνιακό παιχνίδι που σε έβαλαν να κάνεις ορισμένοι παλαβωμένοι σύμβουλοι;

Αντί ο αρχηγός της ΝΔ να ξεσηκώσει τον κόσμο για το δράμα της Ελλάδας με τους πρόσφυγες, αντί να κάνει εκατό συνεντεύξεις τύπου και να ανακοινώσει εκατό σχέδια για το μείζον αυτό πρόβλημα που απειλεί τη δημόσια ασφάλεια, περί άλλων τυρβάζει.

Αντί να πείσει τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στην οικονομία κι ότι έχει τα επιχειρήματα να πείσει τους δανειστές γι' αυτό, κάνει συνεντεύξεις για τα γαλάζια κουπόνια ή για το κτίριο που νοίκιασε και είναι φθηνότερο από το προηγούμενο;

Εδώ ο κόσμος καίγεται και στη ΝΔ χτενίζονται με απλά ελληνικά κι εμείς θα περιμένουμε να δούμε πότε θα σοβαρευτούν. Γιατί η πολλή πολιτική ορθότητα, ο πολιτικός πολιτισμός και η συναίνεση βλάπτει σοβαρά την υγεία των κομμάτων. Ο Κυριάκος δίνει ανάσες σε ένα τελειωμένο συριζαίικο σύστημα γιατί απλά φοβάται να κυβερνήσει αυτή την ώρα. Φοβάται να γίνει... Τσίπρας που πέρυσι καιγόταν να πάει στο Μαξίμου.

Όμως, το 2015 δεν είναι 2016. Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες πρόσφυγες που απειλούν τη χώρα. Αν ο Κυριάκος νομίζει ότι με το να προωθεί την ιδέα της χρυσής εφεδρείας όποτε πέσει ο Αλέξης σαν ώριμο φρούτο, προσφέρει στην πατρίδα κάνει μεγάλο λάθος. Κι ελπίζουμε να μην το πληρώσει ούτε η πατρίδα, ούτε και η Νέα Δημοκρατία.

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/ektos-topou-kai-xronou-i-nd/2.105320


http://dia-kosmos.blogspot.gr/