“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Πού είναι οι Σημαίες; Μια… πόρτα αντί του εμβλήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας! Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ και Εβραίος ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δρ Ιωάννης Παρίσης

Δεν γνωρίζω τι θα βγει από τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Ούτε αν πήγαν με κάποιο φάκελο, με ανάλυση, διαπιστώσεις και συγκεκριμένες προτάσεις για το προς συζήτηση θέμα. (Πάντως ο κ. Θεοδωράκης μάλλον κατέφθασε από το… γυμναστήριο (!), γιατί φαίνεται ότι δεν πρόλαβε να αφήσει το σακίδιο του!)

Πέρα από το θέμα της συζήτησης, θα ήθελα να εκθέσω μια παρατήρηση που έκανα και από προηγούμενες συναντήσεις, στην εν λόγω αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου. Τι υπάρχει πίσω από τον ΠτΔ;
ΚλειδίΜία… πόρτα! Και όχι μόνον αυτό. Υπάρχει και το κλειδί επάνω στην πόρτα, από το οποίο κρέμεται ένα φτηνιάρικο πλαστικό μπρελόκ-πινακιδάκι. Υπάρχουν φωτογραφίες με το ίδιο πλαστικό μπρελόκ και από τις συσκέψεις της περιόδου Παπούλια. Υπήρχε και σήμερα (η φωτογραφία από την τηλεόραση).

Αυτή η εικόνα της Ελληνικής Δημοκρατίας κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο. Τι θα υπήρχε πίσω από τον Πρόεδρο σε ένα άλλο Κράτος; Μα προφανώς το έμβλημα της Δημοκρατίας – ο Θυρεός του Κράτους – και φυσικά η Εθνική Σημαία.
Δεν λέμε να μιμηθούμε το μαξιμαλιστικό στυλ των Τούρκων. Όμως κάθε κράτος έχει, σε ανάλογες περιπτώσεις, κατ’ ελάχιστον την σημαία του. Έτσι, τουλάχιστον, θα θέλαμε να βλέπαμε εκατέρωθεν του ΠτΔ την Εθνική Σημαία και την Σημαία με το «Διακριτικό Σήμα του ΠτΔ» (που προβλέπεται στο άρθρο 7 του ν. 851/1978), όπως αυτή που υπάρχει στο γραφείο του ΠτΔ (φωτογραφία).

Κλειδί-Τουρκία
http://dia-kosmos.blogspot.gr/