Γιατρός της CIA που βοηθούσε θύματα της χημικής επίθεσης στη Συρία έχει δικαστεί για απαγωγές δημοσιογράφων

Ο Δρ. Islam, που εργάστηκε ως γιατρός στο νοσοκομείο St. Bart στη Βρετανία, αυτή τη στιγμή έχει απομακρυνθεί από το ιατρικό μητρώο.
Ένας γιατρός εκπαιδευμένος στη Βρετανία, ο οποίος θεωρήθηκε ήρωας για τη φροντίδα των θυμάτων της τελευταίας χημικής επίθεσης στη Συρία, δικάστηκε στο παρελθόν για εγκλήματα τρομοκρατίας και φέρεται να ανήκε στην ομάδα που απήγαγε τον Βρετανό δημοσιογράφο John Cantlie.

Τουλάχιστον 86 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση της Τρίτης στην επαρχία Ίντλιμπ στη Συρία.

Ο Δρ Shajul Islam από το Ανατολικό Λονδίνο, δημοσίευσε ένα βίντεο των ασθενών στο λογαριασμό του στο Twitter μετά την επίθεση. Είπε ότι το νοσοκομείο του φρόντισε τρία θύματα, όλα με κόρες οφθαλμών σε συστολή που δεν αντιδρούσαν στο φως.

Ο απόφοιτος από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου συνελήφθη και κατηγορήθηκε για απαγωγή δύο δημοσιογράφων – του κ. Cantlie και του Ολλανδού δημοσιογράφου Jeroen Oerlemans – το 2012, αλλά απελευθερώθηκε όταν η δίκη κατέρρευσε καθώς κανένας από τους μάρτυρες της κατηγορούσας αρχής δεν ήταν σε θέση να δώσει στοιχεία.Πάντα διαμαρτυρόταν για την αθωότητά του, λέγοντας ότι πήγε στη Συρία να χρησιμοποιήσει τις ιατρικές ικανότητές του για τη θεραπεία των θυμάτων του εμφυλίου πολέμου.

Ο Δρ. Islam, που εργάστηκε ως γιατρός στο νοσοκομείο St. Bart, αυτή τη στιγμή έχει απομακρυνθεί από το ιατρικό μητρώο μετά την ακρόαση στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο του Μαρτίου.

Αφότου η ποινική υπόθεση εναντίον του κατέρρευσε και ο ίδιος βρέθηκε αθώος, αντιμετώπισε στενή παρακολούθηση από τις υπηρεσίες ασφαλείας.


Ο Δρ. Islam (που απεικονίζεται σε ένα σκίτσο του δικαστηρίου από το 2012) δικάστηκε για εγκλήματα τρομοκρατίας και φέρεται να ανήκε στην ομάδα που απήγαγε τον Βρετανό δημοσιογράφο John Cantlie.


Ο δημοσιογράφος κ. Cantlie που είχε απαχθεί.

Σύμφωνα με μια έκθεση της GMC, ένα μυστικό πάνελ στο δικαστήριο άκουσε την πειθαρχική υπόθεση εναντίον του Δρ. Islam το Μάρτιο του τρέχοντος έτους και τον αφαίρεσε για πειθαρχικούς λόγους. Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε ιδιωτικά οπότε τα στοιχεία του παραπτώματος δεν είναι δημοσίως γνωστά.

Την εποχή της ποινικής δίωξης του Δρ. Islam, τότε 28 ετών, και ενός δεύτερου ατόμου, του Jubayer Chowdhury, τότε 24, ήταν οι μόνοι Βρετανοί τζιχαντιστές που κατηγορούνταν για την απαγωγή Δυτικών στη Συρία.

Το ζευγάρι – που κρατούνταν στην φυλακή υψηλού επιπέδου ασφαλείας Belmarsh – έφυγε ελεύθερο από το δικαστήριο μετά την απόσυρση όλων των κατηγοριών.


Ο Δρ Islam στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το περασμένο καλοκαίρι, όταν εμφανίστηκε σε ένα άλλο βίντεο στο YouTube, που γυρίστηκε στο Ίντλιμπ, υποστηρίζοντας ότι παρείχε ιατρική βοήθεια στα θύματα Συριακών και Ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το Νοέμβριο του 2013, ο εισαγγελέας Μαρκ Ντένις, είπε στο δικαστήριο ότι όλα τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον των αδελφών στηριζόντουσαν σε δύο θύματα, τα οποία δεν ήταν σε θέση να ονομαστούν, και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν με την υπόθεση.

Η ετυμηγορία του αθώου καταγράφηκε για την κατηγορία της απαγωγής.

Αναφορές των μέσων ενημέρωσης αργότερα είπαν ότι ο Islam μπορεί να είχε στην κατοχή του το κλειδί για την μέχρι τότε άγνωστη ταυτότητα της Jihadi John, ο οποίος αργότερα αποκαλύφθηκε ως ο Mohammed Emwazi.


Πηγή:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4388780/Doctor-Syria-stood-trial-terror-offences.html

http://www.offtherecord.net.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως γίνεσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ; Η κα Μακρή αποκάλυψε τι έγινε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα Αρχεία της KGB - Απόρρητος Φάκελος JFK 1999 -Συνωμοσία για φόνο:

Δράκοι ....παντού δράκοι!.....

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

ΕΒΡΑΙΟΙ!....ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ