“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Σύγχυση στην Αμερική από δοκιμή κινεζικού πυραύλου

"With half the world's population, one-third of the global economy, and growing economic, financial, technological, and political weight in the international system, Asia is key to a stable, prosperous world order that best advances American interests."

The U.S.-Japan Alliance: Getting Asia Right Through 2020
Richard Armitage & Joseph Nye

Ο πύραυλος φέρεται να έχει φτάσει πάνω από Mach 5 - η Κίνα φέρεται να έχει δοκιμάσει έναν υπερηχητικό πύραυλο. Το Υπουργείο Άμυνας στο Πεκίνο επιβεβαίωσε την πτήση - και τόνισε ότι ακολουθούνται καθαρά επιστημονικοί στόχοι. Αμερικανοί πολιτικοί έχουν διαφορετική άποψη.

Ο ηγετικός ρόλος των ΗΠΑ όσον αφορά την στρατιωτική τεχνολογία εξακολουθεί να είναι μη αμφιλεγόμενος, αλλά η Κίνα εδώ και χρόνια κάνει τεράστα άλματα. Τώρα, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός έχει προφανώς δοκιμάσει έναν υπερηχητικό πύραυλο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων Washington Free Beacon, το πειραματικό όπλο ονομάζεται WU-14 και δοκιμάστηκε στις 9 Ιανουαρίου. Το Υπουργείο Άμυνας στο Πεκίνο επιβεβαίωσε την δοκιμή, όπως αναφέρει σήμερα Τετάρτη το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. «Οι δοκιμές δεν στρέφονται εναντίον οποιασδήποτε χώρας και δεν έχουν ένα συγκεκριμένο στόχο», ανέφερε το Υπουργείο στο Πεκίνο.

Το Washington Free Beacon αναφέρεται σε εκπρόσωπο του Αμερικανικού Πενταγώνου με τη δήλωση ότι «η δοκιμή έχει καταχωρηθεί». Για τις ιδιότητες του πυραύλου δεν έκανε κανένα σχόλιο, αλλά ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια από την Κίνα - «για να αποφευχθεί η σύγχυση». Άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν πει ότι ο πύραυλος κατάφερε να φθάσει μια ταχύτητα από Mach 10.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και καιρό ερευνούν πάνω σε τέτοια βλήματα - μεταξύ άλλων, για την απόκτηση οπλικών συστημάτων, τα οποία θα μπορούσαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να επιτεθούν οπουδήποτε στον κόσμο. Οι επιχειρησιακές δυνατότητες των συστημάτων αυτών, εξακολουθούν να χάνονται στο μέλλον.

Ο Bill Gertz, ο συγγραφέας του κειμένου στο Free Beacon, δεν είναι άγνωστος: Είναι ο συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων για στρατιωτικά θέματα και για την αμυντική τεχνολογία. Ο Gertz επικαλείται στην έκθεσή του διάφορους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι επίσης δεν είναι σε θέση να αναφέρουν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τον κινεζικό πύραυλο, αλλά τουλάχιστον θεωρούν μια τέτοια εξέλιξη ως αρκετά πιθανή.

Αυτές οι δηλώσεις είναι συνεπείς με τις επίσημες δηλώσεις από το Πεντάγωνο. Στην τελευταία έκθεσή του σχετικά με την Κίνα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το Πεκίνο έχει θέσει σε λειτουργία από τον Μάιο του 2012 την μεγαλύτερη στον κόσμο αεροδυναμική σήραγγα, η οποία επιτρέπει την προσομοίωση των συνθηκών πτήσης μεταξύ Mach 5 και Mach 9.

Στην Ουάσιγκτον, η αποκάλυψη του Free Beacon έρχεται πάνω στην ώρα, μαζί με τις απαιτήσεις για περισσότερα χρήματα για τα στρατιωτικά θέματα. «Όπως ο ένας γύρος περικοπών διαδέχεται τον άλλο, και το τεχνολογικό πλεονέκτημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώνεται, η Κίνα και άλλοι ανταγωνιστές, προσπαθούν να καλύψουν τη διαφορά», αναφέρεται σε μια κοινή δήλωση από τον Howard McKeon, ο πρόεδρος της επιτροπής των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Βουλή των Αντιπροσώπων, και δύο άλλοι βουλευτές. Σε ορισμένες περιπτώσεις - όπως με τον υπερηχητικό πύραυλο ης Κίνας - «φαίνεται ακόμη και να μας προσπερνούν», είπε ο πολιτικός.

Με τους McKeon, Randy Forbes και Mike Rogers να είναι μέλη της αντιπολίτευσης, δηλαδή Ρεπουμπλικάνοι - το κάλεσμά τους για υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες δεν αποτελεί έκπληξη. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικοί που αντιμετωπίζουν την υποτιθέμενη πρόοδο της Κίνας με δέοντα σκεπτικισμό, όπως οι Αμερικανοί εδώ και δεκαετίες έχουν δαπανήσει δεκάδες δισεκατομμυρίων στην έρευνα αυτής της τεχνολογίας. 


Έτσι, είναι δύσκολο να γίνει δεκτό ότι οι Κινέζοι, από το πουθενά, έχουν ξεπεράσει τους Αμερικανούς. Επί του παρόντος, όπως εμείς γνωρίζουμε, οι Κινέζοι εξακολουθούν να εξοπλίζουν τα μαχητικά αεροσκάφη τους με ρωσικούς κινητήρες.

Εάν αυτό το αντικείμενο πραγματικά πέταξε με Mach 10, τότε εξαπολύθηκε σε μια εμβέλεια από περίπου 1000 χιλιόμετρα. Το Mach 10 είναι ακριβώς η ταχύτητα που έχουν τα βλήματα του εν λόγω φάσματος στο τέλος της καύσης, και αν στο επαναεισερχόμενο αντικείμενο παρατηρήθηαν στην πορεία του καμπύλες, αυτές δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι αυτό είναι ευέλικτο, όπως πολύ απλά μπορεί να... έσπασε.

Σε όλα αυτά ταιριάζει η γραφική παράσταση, η οποία δημοσιεύεται σύμφωνα με το Free Beacon στην κρατική κινεζική εφημερίδα Global Times και έχει σκοπό να δείξει την τροχιά του WU-14. Η τροχιά είναι προφανώς ένα ακριβές αντίγραφο ενός υπερηχητικού αεροσκάφους που καλείται HTV-2. Και είναι των Ηνωμένων Πολιτειών.

http://www.fox2magazine.net


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments