“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η άποψη των Αμερικανών, είναι, ότι ό Β. Πούτιν θα φύγει από το αξίωμα Νεκρός!..Θα τον δολοφονήσουν; Βίντεο!...

«Κύριε Σύμβουλε, ο Γενικός Γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος και Πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, Γιούρι Αντρόπωφ, απεβίωσε».
Διπλωματικό θρίλερ ΗΠΑ - Ρωσίας και... στη μέση η Κύπρος 
Bill Browder είναι εγγονός του πρώην Γ.Γ. του παράνομου Αμερικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος Earl Browder!

- Gazprom, ανακρίσεις και «ο Νο1 εχθρός του Πούτιν» [vid]

- Πέτρα του σκανδάλου o πολυεκατομμυριούχος Αμερικανός Bill Browder που δραστηριοποιείται στην Κύπρο

- Παράδοξο ότι ο Αμερικανός επιχειρηματίας είναι εγγονός του πρώην Γ.Γ. του παράνομου Αμερικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος Earl Browder!

- Ο Ρώσος στενός συνεργάτης του Browder, Sergei Magnitsky βρέθηκε νεκρός στο κελί του στην Ρωσία...

- Η διαμάχη μαίνεται εδώ και πολλά χρόνια που αφορά και σε αγορά μετοχών της Gazprom

- Χθες ήταν πασιφανής στην "προσεγμένη" δήλωση του Ρώσου Πρέσβη στην Κύπρο η ενόχληση της Μόσχας

- Διαβάστε όλο το χρονικό της υπόθεσης και το πως εμπλέκεται και το όνομα του Πούτιν στην υπεξαίρεση $230 εκατ.

- Απαιτούνται λεπτοί διπλωματικοί χειρισμοί από Λευκωσία ένεκα και της επικείμενης επίσκεψης ΠτΔ στη Ρωσία

Ένα διπλωματικό θρίλερ για γερά νεύρα, με την Λευκωσία να καλείται να προβεί σε πολύ λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς, ένεκα των μακροχρόνια εξαιρετικών σχέσεων με την Μόσχα και την στήριξη της τελευταίας στο Κυπριακό, αλλά λόγω και της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στην Ρωσία.

Η Μόσχα έχει ήδη από χθες μέσω του Πρέσβη της στην Λευκωσία Στανισλάβ Οσάτσι, διατυπώσει τις ανησυχίες της και την ενόχλησή της για τον χειρισμό της υπόθεσης του εκατομμυριούχου εκ μέρους των κυπριακών Αρχών. H Μόσχα ζητούσε εδώ και καιρό να στείλει ανακριτές στην Κύπρο να ελέγξουν και παραλάβουν σειρά εγγράφων που αφορούν στην εξαγορά μετοχών της κρατικής ρωσικής εταιρείας ενέργειας, της πασίγνωστης και κραταιάς Gazprom.

Το οξύμωρο στην περίεργη αυτή υπόθεση, είναι ότι ο εν λόγω πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είναι εγγονός του του ηγέτη του εκτός νόμου Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ, Earl Browder... Εντούτοις όμως, ο εγγονός συστήνεται όπου βρεθεί και όπου σταθεί ως ο νούμερο 1 εχθρός του Πούτιν!

Οι Ρώσοι έχουν την απαίτηση να ανακρίνουν τον συγκεκριμένο επιχειρηματία σε κυπριακό έδαφος, ενώ η κόντρα με τις ΗΠΑ για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία σοβεί εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς αφορά σε εξαγορά των μετοχών της κρατικών συμφερόντων πλέον ρωσικής εταιρείας ενέργειας Gazprom. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουν ότι η υπόθεση πέρα από τα οικονομικά δεδομένα υποκρύπτει και ξεκάθαρα πολιτικο-διπλωματικές πτυχές.

Ο Browder προ του φάσματος να ανακριθεί από Ρώσους σε κυπριακό έδαφος, ή να γίνει έλεγχος από αυτούς σε έγγραφά των εταιρειών του, κατέφυγε στα κυπριακά δικαστήρια, με δικηγόρο τον Χρίστο Πουργουρίδη καταφέρνοντας επί του παρόντος να μπλοκάρει την διαδικασία παράδοσης εγγράφων.

Εν συνεχεία ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου ζήτησε από τους Ρώσους ανακριτές να μην έρθουν στην Κύπρο κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των ρωσικών Αρχών.

Ο κ. Νικολάου ευρισκόμενος στο Λουξεμβούργο δηλωσε ότι η Κύπρος διαχρονικά συνεργάζεται με την Ρωσία, με βάσει τους κανόνες που έχουν καθοριστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ για την ουσία της συγκεκριμένης υπόθεσης ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχουν ήδη παραχωρηθεί σειρά εγγράφων στις ρωσικές Αρχές, ενώ η προγραμματισμένη επίσκεψη των Ρώσων ανακριτών ήταν για να παραχωρηθούν πρόσθετα έγγραφα. 

Η κάθοδός τους στην Κύπρο αναβλήθηκε προσωρινά λόγω της αίτησης που εκκρεμεί στο διαστήριο και έχει ως αντικείμενο την παραχώρηση μαρτυρικού υλικού. Τέλος, ο Υπουργός κατέληξε πως δεν υπάρχει πρόθεση ή σκοπός να διακοπεί η συνεργασία της Κύπρου με την Ρωσία, ενώ την επόμενη εβδομάδα έχει καθορίσει συνάντηση με τον Ρώσο Πρέσβη για το ζήτημα που έχει προκύψει.

Η υπόθεση ωστόσο περιπλέκεται έτι περαιτέρω λόγω της εμπλοκής και της Νομικής Υπηρεσίας της Κύπρου στην υπόθεση που περισσότερο παραπέμπει σε διπλωματικό θρίλερ, παρά οικονομική δικαστική υπόθεση. Εξάλλου, αξίζει να τονίσουμε ότι Ρώσοι ανακριτές είχαν μεταβεί στην Λευκωσία το 2015 ανακρινόντας τους δικηγόρους του Bill Browder στην Κύπρο, Γεωργιάδη και Πελλίδη.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως για τον Browder η Μόσχα είχε απευθύνει ανάλογα αιτήματα και σε σειρά άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Βρετανία, και η Ιρλανδία, όπως εξάλλου και στην Ιντερπόλ, αιτήματα ωστόσο τα οποία απερρίφθησαν στην βάση ότι πίσω από τα ρωσικά αιτήματα υπήρχαν πολιτικά κίνητρα. Πλέον η Κύπρος ως χώρας κράτος-μέλος της ΕΕ βρίσκεται σε δεινή διπλωματικά θέση, ένεκα και της ειδικής σχέσης που διατηρεί με την Μόσχα εδώ και δεκαετίες.

Πηγή

Δείτε το ρεπορτάζ από την εκπομπή "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ" του TVONE:


ΠΟΥΤΙΝ O ΗΓΕΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. ΕΛΛ.ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ)




http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments