“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η ΜΚΟ των Βρυξελλών απειλεί...αλλά...Έκκληση στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από τις Ευρωπαϊκές Αυτοκινητοβιομηχανίες

Μοσκοβισί: Η ΜΚΟ της ΕΕ Έχει Ολόκληρο Οπλοστάσιο Κατά Της Επιβολής Δασμών

Η Ευρώπη θέλει να αποφύγει έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ αναφορικά με το σχέδιό τους να επιβάλουν δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο, αλλά ετοιμάζει άμεσα αντίμετρα για κάθε ενδεχόμενο, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Τραμπ αναμένεται να υπογράψει σήμερα,.....

κατά τη διάρκεια τελετής, προεδρική διακήρυξη για την επιβολή των δασμών, αν και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι αυτό μπορεί να μετατεθεί για την Παρασκευή.

Η ΜΚΟ των Βρυξελλών: Van Rompuy, Soros, Moscovici debate Europe’s future

«Αν ο Ντόναλντ Τραμπ θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα σήμερα το βράδυ, έχουμε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στη διάθεσή μας για να αντιδράσουμε», τόνισε ο Μοσκοβισί στον τηλεοπτικό σταθμό BFM. Όπως πρόσθεσε, τα αντίμετρα θα περιλαμβάνουν την επιβολή ευρωπαϊκών δασμών στις εξαγωγές αμερικανικών πορτοκαλιών, καπνού και μπέρμπον (ουίσκι). Η Ευρώπη μπορεί, επίσης, να υποβάλει καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. «Πρέπει να αποδεχθούμε ότι ο κόσμος γίνεται ένας τόπος, όπου ο καθένας λειτουργεί μόνος του», σημείωσε ο Επίτροπος.

Η πρόταση του αμερικανού Προέδρου για επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου έχει αναστατώσει τις παγκόσμιες αγορές καθώς και τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο και τους επιχειρηματικούς ηγέτες που ανησυχούν για τις δυνητικές οικονομικές επιπτώσεις. Ο Μοσκοβισί είπε ότι ορισμένα από τα προϊόντα που εξετάζονται στο πλαίσιο της απάντησης της ΕΕ παράγονται σε μεγάλο βαθμό σε εκλογικές περιφέρειες που κυριαρχεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ. «Θέλουμε να καταλάβει το Κογκρέσο ότι αυτό θα ήταν μία κατάσταση όπου θα χάσουν όλοι», πρόσθεσε.

Πηγή

Να Μην Επιβάλει Δασμούς στις Εισαγωγές Αυτοκινήτων Ζητούν Από τον Τραμπ οι Ευρωπαϊκές Αυτοκινητοβιομηχανίες

Έκκληση στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην υλοποιήσει την απειλή του για επιβολή φόρων στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ε.Ε., απηύθυναν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Τραμπ προέβη σε αυτήν την απειλή το Σάββατο, αφότου έγινε γνωστό πως η Ε.Ε, σχεδιάζει την επιβολή δασμών σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων ως αντίποινα σε προηγούμενη προαναγγελία του Αμερικανού προέδρου για επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ.

"Το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο είναι το καλύτερο για όλες τις κοινωνίες και τελικά όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Ελπίζω οι πολιτικοί πραγματικά να το σκεφτούν και να δημιουργήσουν καταστάσεις από τις οποίες όλοι κερδίζουν" δήλωσε ο CEO της Jaguar Land Rover Ραλφ Σπεθ στο CNBC.

Ανέφερε ακόμη ότι "είναι αδύνατο να ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός επικείμενου εμπορικού πολέμου σε αυτή τη φάση γιατί δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου πληροφορίες για το πώς θα μπορούσε να εκδηλωθεί".

"Αν το σκεφτεί κανείς, πιστεύω πως όλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι το ελεύθερο εμπόριο είναι επωφελές για όλους" δήλωσε και ο CEO στη Volvo Cars Χακάν Σάμιουελσον.

Ερωτηθείς σε τι βαθμό θα πλήττονταν οι δραστηριότητες της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας από ένα τέτοιο μέτρο του Τραμπ, απάντησε: "Φυσικά θα ήταν πολύ κακό, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς να κάνουμε εικασίες για κάτι τέτοιο".

Τη Δευτέρα ο CEO της VW Ματίας Μίλερ δήλωσε πως "αξιολογεί με ψυχραιμία" την κατάσταση και θα είναι έτοιμος να πάρει τις "απαραίτητες αποφάσεις". Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη αντίδρασης στην απειλή για πρόσθετους φόρους στις πωλήσεις ευρωπαϊκών αυτοκίνητων στις ΗΠΑ.

Πηγή

Ο Αλέξης Παπαχελάς για την ΜΚΟ της Ευρωπαϊκής Ένωσης!.....



http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments