“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Κύπρος: ΓΓ ΟΗΕ/ΟΥΝΦΙΚΥΠ-Εγκλωβισμένοι

Αναφορικά με τους 335 Ελληνοκύπριους και 95 Μαρωνίτες εγκλωβισμένους, η έκθεση του ΓΓ σημειώνει ότι από την 1η Οκτωβρίου 2017, η UNFICYP δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις παραδόσεις τροφίμων και άλλων αντικειμένων που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτές τις κοινότητες, λόγω της απόφασης των τουρκοκυπριακών αρχών να επιβάλουν "δασμούς" σε αυτά.

"Αυτή η μονομερής απόφαση τερμάτισε μια μακρόχρονη πρακτική την οποία η UNFICYP εφάρμοζε σύμφωνα με τις διατάξεις της Συμφωνίας της 3ης Βιέννης του 1975, η οποία ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι Ελληνοκύπριοι στο βορρά του νησιού είναι ελεύθεροι να παραμείνουν και ... να τους δίδεται κάθε βοήθεια για να έχουν μια κανονική ζωή, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων για την εκπαίδευση και την πρακτική της θρησκείας τους, καθώς και ιατρική περίθαλψη από τους δικούς τους γιατρούς, και την ελευθερία κινήσεων στο βορρά».

Η έκθεση γράφει πως η UNFICYP συνέχισε να διανέμει προμήθειες ιατρικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων των φιαλών οξυγόνου, τα οποία δεν υπόκεινται σε «δασμούς».

"Η διασφάλιση ότι η βιώσιμη φροντίδα θα παρέχεται στα ευάλωτα μέλη αυτών των κοινοτήτων παραμένει σημαντική και για το σκοπό αυτό η Δύναμη συνεργάζεται με τα μέλη των κοινοτήτων και τις αρμόδιες αρχές για να βρει πρακτικές λύσεις".

Τέλος, αναφέρεται και στην απόρριψη κατά την έναρξη του σχολικού έτους το Σεπτέμβριο, από τις "’τουρκοκυπριακές αρχές’ των οκτώ από τα 282 βιβλία που πρότεινε η Κυπριακή Δημοκρατία για χρήση σε ελληνοκυπριακά σχολεία στο βορρά. 


Επίσης, απέρριψαν τον διορισμό τριών από τους 10 Ελληνοκύπριους δασκάλους για να εργαστούν στα σχολεία της Καρπασίας και αρνήθηκαν τον επαναδιορισμό δύο Ελληνοκυπρίων δασκάλων που είχαν εργαστεί προηγουμένως στα σχολεία, αναστατώνοντας τη λειτουργία των σχολείων".

Πηγή: ΚΥΠΕ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments