“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Είναι λοιπόν η CIA εχθρός του αμερικανικού λαού; O Donohue διαχειρίστηκε το κεφάλαιο της «κρυφής δράσης» της CIA στο Βιετνάμ από το 1964 έως το 1966

Πριν από 70 χρόνια, στις 18 Σεπτεμβρίου του 1947, ο νόμος για την εθνική ασφάλεια δημιούργησε την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, την γνωστή και για άλλους διαβόητη CIA. για την οποία ο Αμερικανός συγγραφέας, Ντάγκλας Βαλεντάιν έγραψε, πρόσφατα, βιβλίο με τον τίτλο: « Η CIA ως οργανωμένο έγκλημα».

Γιατί; Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια παραδίδονταν επί μία δεκαετία από την CIA σε βαλίτσες, σακίδια και πλαστικές σακούλες στο γραφείο του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλείται πληροφορίες νυν και πρώην συμβούλων του Αφγανού ηγέτη.

Όπως εξηγεί ο συγγραφέας ό, τι κάνει η CIA είναι παράνομο, γι ‘αυτό η αμερικανική κυβέρνηση της παρέχει ένα αδιαπέραστο μανδύα μυστικότητας. Ενώ οι μυθοπλασίες στη βιομηχανία της πληροφορίας (mainstream media) εμφανίζουν την Αμερική ως προπύργιο της ειρήνης και της δημοκρατίας, οι αξιωματούχοι της CIA, στην ουσία, διαχειρίζονται εγκληματικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

«Για παράδειγμα, η CIA προσέλαβε έναν από τους πρώτους εμπόρους ναρκωτικών της Αμερικής στη δεκαετία του 1950 και τη δεκαετία του 1960, τον Σάντος Τραφικάντε (Santo Trafficante) για να δολοφονήσει τον Φιντέλ Κάστρο» λέει ο Βαλεντάιν.

Σε αντάλλαγμα, η CIA επέτρεψε στον Τραφικάντε να εισάγει τόνους ναρκωτικών στην Αμερική. Η CIA δημιουργεί δικά της οπλοστάσια, ναυτιλιακές και τραπεζικές εταιρείες για να διευκολύνει τις εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών που εκτελούν τη βρώμικη δουλειά της. Τα χρήματα της μαφίας μπερδεύονται στις τράπεζες με τα χρήματα της CIA, μέχρις ότου τα δύο δεν διακρίνονται. Η διακίνηση ναρκωτικών είναι ένα μόνο παράδειγμα.

Τι είναι, όμως, πιο σημαντικό για την CIA;

«Η οργανωτική της ιστορία, η οποία, αν μελετηθεί αρκετά στενά και σε βάθος, αποκαλύπτει πώς η CIA κατορθώνει να διατηρήσει το απόρρητό της. Αυτή είναι η ουσιαστική αντίφαση στην καρδιά των προβλημάτων της Αμερικής: εάν είμαστε δημοκρατία και αν απολαμβάνουμε πραγματικά την ελευθερία του λόγου, θα μπορούσαμε να μελετήσουμε και να μιλήσουμε για τη CIA. Θα αντιμετωπίζαμε εγκαίρως και αποτελεσματικά τον θεσμοποιημένο ρατσισμό και τον σαδισμό μας. Αλλά δεν μπορούμε, και έτσι η ιστορία μας παραμένει άγνωστη, που με τη σειρά της σημαίνει ότι δεν έχουμε ιδέα ποιοι είμαστε, ως άτομα ή ως έθνος. Φανταζόμαστε ότι είμαστε πράγματα που δεν είμαστε. Οι ηγέτες μας γνωρίζουν κομμάτια της αλήθειας, αλλά σταματούν να είναι ηγέτες μόλις αρχίσουν να μιλάνε για τα πραγματικά κακά πράγματα που κάνει η CIA» υποστηρίζει ο Ντάγκλας Βαλεντάιν.

Και συνεχίζει: «Η CIA δεν κάνει τίποτα που δεν μπορεί να αρνηθεί. Ο Tom Donohue, ένας συνταξιούχος ανώτερος υπάλληλος της CIA, μου είπε γι ‘αυτό. Επιτρέψτε μου να σας πω λίγο για την πηγή μου. Το 1984, ο πρώην διευθυντής της CIA William Colby συμφώνησε να με βοηθήσει να γράψω το βιβλίο μου: «Το πρόγραμμα Phoenix». Ο Colby με γνώρισε στον Donohue το 1985. Ο Donohue διαχειρίστηκε το κεφάλαιο της «κρυφής δράσης» της CIA στο Βιετνάμ από το 1964 έως το 1966 και πολλά από τα προγράμματα που ανέπτυξε ενσωματώθηκαν στο Φοίνιξ. Επειδή ο Colby είχε εγγυηθεί για μένα, ο Donohue ήταν πολύ προσεκτικός και μου εξήγησε πολλά για το πώς λειτουργεί η CIA».

Ο Donohue ήταν ένας τυπικός αξιωματικός της CIA πρώτης γενιάς. Είχε σπουδάσει Συγκριτική Θρησκεία στην Κολομβία και κατάλαβε τον συμβολικό μετασχηματισμό. Ήταν προϊόν και επαγγελματίας των πολιτικών του Cook County που εντάχθηκαν στην CIA μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αντιλήφθηκε τον Ψυχρό Πόλεμο ως «μια βιομηχανία ανάπτυξης».

«Ήταν ο επικεφαλής της CIA στις Φιλιππίνες στο τέλος της καριέρας του και όταν του μίλησα, ήταν σε επαφή με έναν πρώην υπουργό Άμυνας των Φιλιππίνων. Ο Donohue δήλωσε ότι η CIA δεν κάνει τίποτα αν δεν πληροί δύο κριτήρια. Το πρώτο κριτήριο είναι «δυνατότητες πληροφόρησης». 

Το πρόγραμμα πρέπει να ωφελήσει τη CIA, ίσως τους πει πώς να ανατρέψουν μια κυβέρνηση ή πώς να εκβιάσουν έναν υπάλληλο ή αν μια αναφορά είναι κρυμμένη ή ακόμα πώς να πάρουν έναν πράκτορα πέρα από τα σύνορα. Ο όρος «δυνατότητες πληροφόρησης» σημαίνει ότι έχει κάποια χρήση για τη CIA. 

Το δεύτερο κριτήριο είναι να μπορεί να απορριφθεί. Εάν δεν μπορούν να βρουν τρόπο να δομήσουν το πρόγραμμα ή τη λειτουργία του έτσι ώστε να μπορούν να το αρνηθούν, δεν θα το κάνουν. Η εύλογη άρνηση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η παροχή αξιωματικού ή περιουσιακού στοιχείου με στρατιωτική κάλυψη. 

Στη συνέχεια, η CIA μπορεί να πει: «Ο στρατός το έκανε». Η εύλογη άρνηση αφορά τη γλώσσα. Κατά τη διάρκεια ακροάσεων της Γερουσίας για τις απόπειρες δολοφονίας της CIA εναντίον του Φιντέλ Κάστρο και άλλων ξένων ηγετών, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής επιχειρήσεων της CIA Ρίτσαρντ Μπίσελ χρησιμοποίησε την «εύλογη άρνηση» ως «πρόσχημα και ευφημισμό σε συζητήσεις όπου ακριβείς ορισμοί θα εξέθεταν συγκεκαλυμμένες ενέργειες και θα τις έφερναν σε ένα τέλος».

«Ό, τι κάνει η CIA είναι αναμφισβήτητο» τονίζει ο Βαλεντάιν. «Είναι μέρος της εντολής του Κογκρέσου. Το Κογκρέσο δεν θέλει να λογοδοτεί για τα εγκληματικά πράγματα που κάνει η CIA. Η μόνη φορά που η CIA αποκτά δημόσια διάσταση – εκτός από το σπάνιο ατύχημα ή την κατασκοπεία – είναι όταν το Κογκρέσο ή ο Πρόεδρος πιστεύουν ότι είναι χρήσιμο για λόγους ψυχολογικού πολέμου να αφήσουν τον αμερικανικό λαό να γνωρίζει ότι η CIA το κάνει. Τα βασανιστήρια είναι ένα καλό παράδειγμα».

«Μετά την 11η Σεπτεμβρίου και μέχρι την εισβολή στο Ιράκ, ο αμερικανικός λαός ήθελε να εκδικηθεί. Ήθελαν να δουν το μουσουλμανικό αίμα να ρέει, οπότε η κυβέρνηση Μπους άφησε να διαρρεύσει ότι βασάνιζαν τους κακούς. Το έπαιξαν χαριτωμένα και το ονόμασαν «ενισχυμένη ανάκριση», αλλά όλοι καταλάβαιναν τον ευφημισμό».

«Οι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν έχουν ιδέα τι πραγματικά κάνουν οι μπάτσοι» λέει ο ίδιος στο Counterpunch.

«Νομίζουν ότι οι αστυνομικοί κόβουν κλήσεις. Δεν βλέπουν τους μπάτσους να συνδέονται με επαγγελματίες εγκληματίες και να κερδίζουν χρήματα στη διαδικασία αυτή. Πιστεύουν ότι όταν ένας άντρας βάζει μια στολή, αυτός ή αυτή γίνεται ενάρετος και αδιάφθορος. Όμως, όσοι πηγαίνουν στην επιβολή του νόμου το κάνουν για την αστυνομία που ασκεί την εξουσία πάνω σε άλλους ανθρώπους και, με αυτή την έννοια, σχετίζονται περισσότερο με τους απατεώνες που εκμεταλλεύονται τους πολίτες που υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύουν και να υπηρετούν. Ψάχνουν να εκφοβίσουν κάποιον και είναι διεφθαρμένοι. Αυτή είναι η επιβολή του νόμου. Η CIA κατοικείται από το ίδιο είδος ανθρώπων, αλλά χωρίς κανέναν από τους περιορισμούς των μπάτσων».

Η CIA αφιερώνει ένα τεράστιο μέρος του προϋπολογισμού της στο πώς να επιλέγει, να ελέγχει και να διαχειρίζεται το δικό της εργατικό δυναμικό.

«Αρχίζει με την ενστάλαξη της τυφλής υπακοής. Οι περισσότεροι αξιωματούχοι της CIA θεωρούν τους εαυτούς τους στρατιώτες. Η CIA δημιουργείται ως στρατιωτική οργάνωση με ιερή αλυσίδα διοίκησης που δεν μπορεί να παραβιαστεί. Κάποιος σας λέει τι να κάνετε, και το κάνετε. Ή είστε έξω» λέει ο Ντάγκλας Βαλεντάιν.

Άλλα συστήματα ελέγχου, όπως τα «προγράμματα παρορμητικής αιμοδοσίας», κάνουν τους αξιωματικούς της CIA να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ξεχωριστούς. Τέτοια συστήματα έχουν τελειοποιηθεί και έχουν τεθεί σε εφαρμογή τις τελευταίες επτά δεκαετίες για να διαμορφώσουν τις πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις των αξιωματικών της CIA. Σε αντάλλαγμα για την ουσιαστική αποκήρυξη των νόμιμων δικαιωμάτων τους, επωφελούνται από τα συστήματα ανταμοιβής – το πιο σημαντικό, οι αξιωματικοί της CIA είναι απαλλαγμένοι από τη δίωξη για τα εγκλήματά τους.

Όπως γράφει στο βιβλίο του μετά την εκδίωξη των εθνικιστών από την Κίνα, η CIA οργάνωσε τους εμπόρους ναρκωτικών στην Ταϊβάν και τη Βιρμανία.

Μέχρι τη δεκαετία του 1960, η CIA διεξήγαγε το εμπόριο ναρκωτικών σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία και επέκτεινε τον έλεγχό της παγκοσμίως, ειδικά στη Νότια Αμερική αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Η CIA υποστήριξε τους συμμάχους της για τη διακίνηση ναρκωτικών στο Λάος και το Βιετνάμ. Ο γενικός εισαγγελέας Nguyen Cao Ky, ενώ υπηρετούσε το 1965 ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικής Ασφάλειας του Νοτίου Βιετνάμ, πώλησε στην CIA το δικαίωμα να οργανώσει ιδιωτικές πολιτοφυλακές και να δημιουργήσει μυστικά κέντρα ανάκρισης σε κάθε επαρχία, σε αντάλλαγμα για τον έλεγχο ενός επικερδούς franchise λαθρεμπορίου ναρκωτικών. 

Μέσω του ισχυρού του στρατηγού, του Loan, ο Ky και η κλίκα του χρηματοδότησαν τόσο τις πολιτικές τους όσο και τις δυνάμεις ασφαλείας τους μέσω των κερδών του οπίου. Όλοι με βοήθεια της CIA.

Ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν οι δεσμοί με τους εμπόρους ναρκωτικών στη Νοτιοανατολική Ασία είναι αυτό που σηματοδοτεί την αρχή της δεύτερης όψης – τη διείσδυση της διοίκησης της CIA εντός των διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στην επιβολή του νόμου περί ναρκωτικών. 

Οι ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι κανόνισαν το παλιό γραφείο ναρκωτικών να διαλυθεί και να αναδημιουργηθεί το 1968 στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως Γραφείο Ναρκωτικών και Επικίνδυνων Ουσιών. Η CIA άρχισε αμέσως να διεισδύει στα υψηλότερα επίπεδα της BNDD με σκοπό την προστασία των συμμάχων της για τη διακίνηση ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο, ειδικά στη Νοτιοανατολική Ασία.

Χρειάζεται μια βιβλιοθήκη γεμάτη από βιβλία για να εξηγήσει τα οικονομικά θεμέλια του πολέμου κατά των ναρκωτικών και τους λόγους για την πολιτική της αμερικανικής laissez-faire για τις βιομηχανίες που επωφελούνται από αυτήν. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποκομίζουν κέρδη από αυτό, όπως και τα κέρδη της μαφίας από αυτό.

Αρκεί να πούμε ότι οι επενδυτές της Wall Street στις φαρμακευτικές βιομηχανίες χρησιμοποίησαν την κυβέρνηση για να απελευθερώσουν και να μετατρέψουν την οικονομική τους δύναμη σε πολιτική και παγκόσμια στρατιωτική δύναμη.

Η Αμερική δεν είναι έθνος παραγωγής οπίου ή κοκαΐνης και τα ναρκωτικά είναι ένας στρατηγικός της πόρος, από τον οποίο εξαρτώνται όλες οι παραπάνω βιομηχανίες – συμπεριλαμβανομένου του στρατού. Ο έλεγχος της προσφοράς ναρκωτικών παγκοσμίως, τόσο νόμιμης όσο και παράνομης, είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας για τις ΗΠΑ.

Είναι λοιπόν η CIA εχθρός του αμερικανικού λαού;

«Ναι» απαντά ο συγγραφέας – ερευνητής. «Είναι ένα όργανο της πλούσιας πολιτικής ελίτ, που κάνει τις βρώμικες δουλειές της».

ΠΗΓΗ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments