“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το αεροπλανοφόρο των 13 δισ. δολ. των ΗΠΑ επιτέλους λειτούργησε ένα ανελκυστήρα πυραύλων

Ύστερα από αρκετά χρόνια ανάπτυξης και βελτιώσεων, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο κλάσης Ford δεν μπορεί ακόμη να αξιοποιήσει όλες του τις δυνατότητες και λειτουργίες.

Όταν τον Ιούλιο του 2017 ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προήδρευε της συνάντησης για την θέση σε ενεργό υπηρεσία του USS Ford, το αεροπλανοφόρο δεν μπορούσε ακόμη να ανυψώσει τα πυρομαχικά των αεροσκαφών που φέρει μέχρι το κατάστρωμά του.

Μόλις πρόσφατα, το πρώτο αεροπλανοφόρο κλάσης Ford, με κόστος 13 δισ. δολάρια, κατόρθωσε να λειτουργήσει μονάχα τον έναν από τους έντεκα ανελκυστήρες πυραύλων, ύστερα από τόσα χρόνια και χρήματα που έχουν επενδυθεί για την ανάπτυξή του.

Ο πρώτος προηγμένος ανελκυστήρας όπλων έγινε πλήρως λειτουργικός την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε το αμερικανικό ναυτικό σε ένα δελτίο τύπου. Πλέον, οι ναυπηγοί και οι μηχανικοί έχουν μόνο (!) 10 επιπλέον ανελκυστήρες όπλων να εγκαταστήσουν στο τεράστιο πλοίο.

Η ανάγκη λογοδοσίας για το έργο του ανελκυστήρα είναι επιτακτική. Το αεροπλανοφόρο τέθηκε σε υπηρεσία τον Ιούλιο του 2017, δύο χρόνια μετά το χρονοδιάγραμμα και πάνω από 2 δισ. δολάρια σε σχέση με τον προϋπολογισμό. Όταν τέθηκε σε λειτουργία, δεν είχε ανελκυστήρα για να φέρει όπλα από το κύριο κατάστρωμα του πλοίου στο κατάστρωμα απονήωσής του, όπου μπορούν να τοποθετηθούν στα αεροσκάφη που επιχειρούν.

Ο γερουσιαστής Τζιμ Ινχόφε (R-OK), πρόεδρος της Επιτροπής Ένοπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, συνέδεσε την επίλυση του ζητήματος του ανελκυστήρα όπλων με την έγκριση του αιτήματος του Ναυτικού να προμηθευθεί ένα ζευγάρι νέων αεροπλανοφόρων, ανέφερε το USNI News.

«Ο στόλος χρειαζόταν και ανέμενε ότι το πλοίο αυτό θα παραδοθεί το 2015». Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση «μέχρις ότου όλοι οι προηγμένοι ανελκυστήρες όπλων λειτουργούν στο CVN-78, να προχωρήσουν στην απόκτηση νέων σκαφών», δήλωσε ο Ινχόφε σε μια δήλωση στο USNI News νωρίτερα αυτό το μήνα, προσθέτοντας πως «αυτή η αναντιστοιχία στερεί από τους κυβερνήτες του στόλου μας ένα πλοίο που χρειάζονται και αυξάνει τον φόρτο εργασίας στα υφιστάμενα αεροπλανοφόρα για να καλύψουν το κενό».

Ο Ινχόφε αναμένει ότι οι 11 ανελκυστήρες θα λειτουργούν στο πλοίο μέχρι το καλοκαίρι. Πρότεινε επίσης «το Πολεμικό Ναυτικό να παρέχει μηνιαίες ενημερώσεις για αυτούς τους ανελκυστήρες μέχρι ο στόλος να λάβει το πλήρως επιχειρησιακό αεροπλανοφόρο που οι φορολογούμενοι έχουν δαπανήσει περισσότερα από 13 δισ. δολάρια για την κατασκευή του».

«Η συζήτηση σχετικά με μια αγορά πολλών σκαφών της κλάσης Ford είναι, για να το θέσουμε ήπια, λίγο πρόωρη», ανέφερε τον Μάρτιο του 2018.

Μεγάλες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη και στην κατασκευή έχουν προκαλέσει προβλήματα στο αεροπλανοφόρο. Τα ζητήματα με το εργαλείο συγκράτησης, το οποίο βοηθά τα αεροσκάφη να προσνηωθούν, καθώς και το ηλεκτρομαγνητικό σύστημα απονήωσης των αεροσκαφών, εξασφάλισαν για το USS Ford μία θέση στο «The Most Wasted Report» του γερουσιαστή Τζον Μακ Καίην και ένα μοναδικό σχόλιο από τον Ρεπουμπλικανό: η πιο εντυπωσιακά καταστροφική προμήθεια στην πρόσφατη μνήμη».

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments