@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

Η φοβερή αυτή "στέρνα" απ’ την οποία κανείς δεν ξέρει τι είδους νερό θα πιούμε εμείς τα "ζωντανά", ε

Η φοβερή αυτή "στέρνα" απ’ την οποία κανείς δεν ξέρει τι είδους νερό θα πιούμε εμείς τα "ζωντανά", ε
Ο Γιαχβέ, ο Χαλδαιικός θεός της μαγγανείας, γεμάτος έπαρση για την κρυφή αποτελεσματικότητά του, υπόσχεται μαζικό ξεδιψαστικό (διατροφικό) πειθαναγκασμό και απειλώντας (δια στόματος προφητών), ομολογεί ξεκάθαρα την συγκεκριμένη μεθόδευσή του: «(Ο΄):το πνεύμα αυτού (του Γιαχβέ) ως ύδωρ εν φάραγγι (Β.Β.): η πνοή του σαν χείμαρρος που φτάνει ως τον λαιμό των ανθρώπων. Θα κοσκινίσει τα έθνη με της καταστροφής το κόσκινο, θα βάλει χαλινάρι στα σαγόνια των λαών και θα τους οδηγήσει όπου δεν θέλουν» Ησαΐας Λ΄2***Η φοβερή αυτή "στέρνα" απ’ την οποία κανείς δεν ξέρει τι είδους νερό θα πιούμε εμείς τα "ζωντανά", είναι ο βιβλικός Αρμαγεδδών! ***Ο Αβραάμ, ήταν ο πρώτος που κήρυξε κρυφό διαμελιστικό πόλεμο κατά των εθνών και συνέλαβε την ιδέα των συντηρούμενων κερδοφόρων δεινών!

27.3.20

Zombie Apocalypse: Κορονοϊός-Κρήτη: Σε μεταλλικό φέρετρο κηδεύτηκε ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής

Zombie Apocalypse: Αληθινοί ιοί που μετατρέπουν τους ανθρώπους σε «ζόμπι»

Η επίθεση ζόμπι αποτελεί συνηθισμένο σενάριο καταστροφής. Με αφορμή την σχετική επερχόμενη ταινία World War Z, αλλά και τη μεγάλη επιτυχία του Walking Dead, ας δούμε πόσο πιθανή είναι τελικά η εμφάνιση μίας μόλυνσης που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι.

Η ταινία World War Z που αναμένεται να βγει φέτος στα σινεμά είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο που έγραψε ο Μαξ Μπρουκς του 2006 και πραγματεύεται την «συντέλεια του κόσμου» μετά από το ξέσπασμα ενός παράξενου ιου που μετατρέπει τους ανθρώπους σε αιμοσταγή επικίνδυνα ζόμπι.

Το συγκεκριμένο σενάριο πραγματεύεται ένα χιλιοπαιγμένο και αγαπημένο στόρι αλλά ταυτόχρονα και έναν μεγάλο φόβο των Αμερικανών για πιθανές άγνωστες νευροεκφυλιστικές παθήσεις που θα μπορούσαν να καταλάβουν τον εγκέφαλο λαμβάνοντας μορφή πανδημίας.

Κατά πόσο όμως ένα τέτοιο σενάριο είναι εφικτό και άραγε υπάρχουν τελικά ιοι που θα μπορούσαν να μετατρέψουν σε «ζόμπι» τους ανθρώπους;

Την απάντηση σε αυτό το τρομακτικό ερώτημα δίνει η μικροβιολόγος και επιδημιολόγος Κάρτικ Σάντραν από το Albert Einstein College της Νέας Υορκης μιλώντας στο National Geographic.

Εξηγεί λοιπόν ότι θα μπορούσε δυνητικά να υπάρξει τέτοιος ιός, ωστόσο μην περιμένετε να δείτε τους νεκρούς να περπατάνε. Πρόκειται κυρίως για ιους που χτυπάνε τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα του ατόμου, πυροδοτώντας επιθετική και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά.

Εκτός από την πανούκλα, που συχνά έχει αναφερθεί ως «ζομπι» ασθένεια, λόγω των αλλαγών που επιφέρει στο σώμα αλλά και της ραγδαίας μεταδότικότητας της, μία πιο κοινή νόσος που πλησιάζει το σενάριο μίας zombie apocalypse είναι η γνωστή και συνηθισμένη λύσσα.

Οπως εξηγεί η Σάντραν, η συγκεκριμένη ασθένεια μεταδίδεται με το δάγκωμα και από τη στιγμή που θα μπει στο σώμα πηγαίνει κατευθείαν στον εγκέφαλο, «τρελαίνοντας» τον ασθενή και ωθώντας τον σε επιθετική συμπεριφορά, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να δαγκώσει ένα υγιές άτομο εξαπλώνοντας έτσι τη νόσο, όπως ακριβώς γίνεται και στις ταινίες ζόμπι.

Κι αν η λύσσα δε σας ακούγεται τόσο τρομακτική ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι, κυρίως στην Αφρική και την Ασία, πεθαίνουν από λύσσα κάθε χρόνο, (δηλαδή ένα άτομο κάθε δέκα λεπτά) σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ τα περισσότερα άτομα που μολύνθηκαν, δαγκώθηκαν από άγρια ζώα.

Πώς όμως θα μπορούσε ένας ιος ζόμπι να εξαπλωθεί ή να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος; Μια πιθανότητα θα ήταν δύο ιοί να ενωθούν σχηματίζοντας έναν «υβριδικό» ιο.

Οι ιοί λειτουργούν με την αντιγραφή του γενετικού τους υλικού σε ανθρώπινα κύτταρα. Ωστόσο εάν υπάρχουν δύο ιοί στο ίδιο κύτταρο, ένας ιός μπορεί να συνδυάσει το γενετικό του αντίγραφο με αυτό που ανήκει στον άλλο ιό, εξηγεί η Σαντράν. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό ήδη γνωστές ασθένειες να προέκυψαν από τέτοιους επικίνδυνους «συνδυασμούς» στο παρελθόν.

Ωστόσο η Σαντραν καθησυχάζει την κοινή γνώμη, εξηγώντας στο National Geographic, ότι η λύσσα δε θα μπορούσε να συμμετάσχει σε έναν συνδυασμό τόσο επικίνδυνο ώστε να μετατρέψει τους ανθρώπους σε αληθινά ζόμπι. Είναι απίθανο, διότι μία υβριδική νόσος με βάση τη λύσσα θα ήταν μη λειτουργική ή ανεπαρκώς λειτουργική ώστε να μολύνει σοβαρά το άτομο.

Οι πανδημίες ξεσπάνε συνήθως σε πληθυσμούς που δεν έχουν ανοσία εναντίον τους. Ένα καλό παράδειγμα είναι η ιλαρά που χτύπησε το Νέο Κόσμο το 1600: Οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι ήταν ανθεκτικοί στον ιο της ιλαράς, την έφεραν μαζί τους στην Αμερική, όπου οι ιθαγενείς δεν ήταν με αποτέλεσμα η νόσος να εξαπλωθεί με ταχύτατους ρυθμούς και φρικτά αποτελέσματα

Αλλά προτού πανικοβληθείτε για μία επερχόμενη επίθεση ζόμπι, να θυμάστε ότι δεν είναι όλοι οι ιοί είναι κακοί. Ο Αμερκάνος μικροβιολόγος Τζοάν Σλονκτζέβσκι σημειώνει ότι υπάρχουν περισσότεροι χρήσιμοι ιοι από ότι επιβλαβείς. Μάλιστα, μερικοί ιοί είναι ακόμη απαραίτητοι για την επιβίωσή μας και εκτελούν ζωτικές λειτουργίες όπως η τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

*********************************************************

Κορονοϊός-Κρήτη: Σε μεταλλικό φέρετρο κηδεύτηκε ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής


Κηδεύτηκε ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής, Andreas Hilboll, ο οποίος αποτελεί το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Κρήτη.

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κρήτης ο θάνατος του 42χρονου μεταδιδακτορικού ερευνητή του Πανεπιστημίου της Βρέμης, Andreas Hillbol, ο οποίος αν και δεν έπασχε από υποκείμενο νόσημα, άφησε την τελευταία του πνοή, το απόγευμα της 25ης Μαρτίου στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλευόταν με τη νόσο Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η σορός του 42χρονου καθηγητή μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο το οποίο τέθηκε σε ολιγόωρη καραντίνα. Την ίδια ώρα, δεν έγινε νεκροψία – νεκροτομή καθώς από το νόμο απαγορεύεται η διενέργειά της σε άνθρωπο που έχει πεθάνει από τέτοιου είδους ιούς.

Ήδη η οικογένεια του Γερμανού είχε έρθει σε επαφή με γραφείο τελετών στην Κρήτη, μέσω της Γερμανικής πρεσβείας, το οποίο πήγε στο νεκροτομείο για να προχωρήσουν στην προετοιμασία της σορού.

Αυστηρά μέτρα προστασίας

«Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να μην υπάρξει μόλυνση τόσο του περιβάλλοντος όσο και εμάς των ίδιων. Το νεκροτομείο τέθηκε σε καραντίνα μέχρι που φτάσαμε και σφραγίσαμε το νεκρό. Στη συνέχεια έγινε άμεσα η απολύμανση και επανήλθε η κανονικά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών που είχε αναλάβει την ταφή, Νίκος Χαρούλης.

Μετά την προετοιμασία της σορού ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς του στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου όπου θα γινόταν η ταφή.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα, η σορός του 42χρονου καθηγητή μπήκε σε μεταλλικό – κι όχι σε ξύλινο – φέρετρο.

«Κατόπιν συνεννόηση με το ΠΑΓΝΗ τηρήσαμε όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην μολύνουμε το περιβάλλον. Την σορό την καλύψαμε με δύο πτωματοσακούλες, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ μπήκε σε ειδικό σιδερένιο φέρετρο και σφραγίστηκε αεροστεγώς. Όσοι από το γραφείο τελετών ασχολήθηκαν με την προετοιμασία και την ταφή του νεκρού τήρησαν όλα τα μέτρα έχοντας συγκεκριμένο εξοπλισμό, μάσκες και αντισηπτικά», ανέφερε σχετικά ο κ. Χαρούλης.

Μάλιστα, αμέσως μετά την ταφή το αυτοκίνητο που μετέφερε την σορό του 42χρονου σφραγίστηκε και έγινε απολύμανση. Εξαιτίας της αιτίας του θανάτου του 42χρονου Γερμανού καθηγητή απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή ο επαναπατρισμός του με αποτέλεσμα να ταφεί στον τόπο όπου πέθανε.

«Πήγαμε βάση νόμου που είναι ξεκάθαρος. Απαγορεύεται ο επαναπατρισμός του. Μάλιστα, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις στις διαδικασίες της ταφής. Για παράδειγμα το μεταλλικό φέρετρο μπήκε στον τάφο αλλά δεν σκεπάστηκε με τσιμεντένιες πλάκες όπως γίνεται συνήθως. Αντιθέτως, σκεπάστηκε μόνο με χώμα», υπογράμμισε ο Νίκος Χαρούλης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως «ο συγκεκριμένος τάφος δεν θα ανοίξει σε τρία χρόνια αλλά θα πρέπει να παραμείνει κλειστός για δέκα χρόνια».

Η κηδεία και η ταφή του 42χρονου τελέστηκε στις 11 το πρωί της Πέμπτης, στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσε μόνο ένας φίλος του Γερμανού καθηγητή που βρισκόταν στην Κρήτη καθώς δούλευαν μαζί τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Γερμανία.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@