“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η ιατρική βοήθεια της Τουρκίας στις πέντε χώρες των Βαλκανίων και Ιταλία-Ισπανία, είναι μολυσμένες με τον ΙΟ COVID-19;

Στις 8 Απριλίου, ένα τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος με ιατρική βοήθεια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, απογειώθηκε από την τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, με προορισμό πέντε βαλκανικές χώρες.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί βοήθεια στην Αλβανία.

«Μάσκες, φόρμες προστασίας, και κιτ τεστ που προετοιμάζονται από το υπουργείο Υγείας θα παραδοθούν στη Σερβία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και το Κοσσυφοπέδιο, υπό την καθοδήγηση του προέδρου μας κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με τούρκικα δημοσιεύματα.

Το αεροσκάφος A-400M που ανήκει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πέταξε πρώτα για το Βελιγράδι, στη συνέχεια στο Σαράγεβο, στην Ποντογκόριτσα, τα Σκόπια και την Πρίστινα.


Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι χαρτόκουτες με την ιατρική βοήθεια έχουν ένα στίχο του Πέρση σουνίτη ποιητή Τζελαλεντίν Ρουμί που έζησε τον 13ο αιώνα, σε κάθε γλώσσα στην οποία απευθύνονταν τα κιβώτια.

«Μετά την απελπισία, έρχεται πάντα η ελπίδα και μετά το σκοτάδι ο ήλιος πάντοτε ανατέλλει», λέει ο στίχος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η χώρα προτίθεται να στείλει ιατρική βοήθεια στη Σερβία, αφού οι σχέσεις των δύο χωρών χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικές.

Σε επιστολή προς τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Ερντογάν ανακοίνωσε την υποστήριξη της Τουρκίας στη Σερβία για την καταπολέμηση του Covid 19.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία απέστειλε επίσης ιατρικό εξοπλισμό στην Ιταλία και την Ισπανία, που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, ως ευγνωμοσύνη για τη βοήθειά τους στις αποστολές του ΝΑΤΟ στα νότια σύνορα της Τουρκίας (με τη Συρία).

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξήρε την ανταπόκριση της Άγκυρας προς την Ιταλία και την Ισπανία.
--
The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments