@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ

ΣΗΜΑΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Δρ. Ιωάννης Παρίσης

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγνοούν βασικά πράγματα που αφορούν στην εθνική σημαία της Ελλάδας και ειδικώς τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία. Έτσι, συμβαίνει συχνά να βλέπουν τη δημοσιότητα κραυγές και κατηγορίες για «προδοσία» επειδή για παράδειγμα, κάποιοι δεν χρησιμοποίησαν την εθνική σημαία στα αποκαλυπτήρια αγάλματος αλλά απλό γαλανόλευκο ύφασμα. Οι… κραυγάζοντες φαντάζονται συνωμοσίες για την «κατάργηση του σταυρού» από τη σημαία, δάκτυλους εβραιομασώνων και άλλα… ωραία!

Τα αφορώντα στην εθνική σημαία της Ελλάδας (χρώμα, μέγεθος, διαστάσεις, χρησιμοποίηση, τρόπος ανάρτησης, περιορισμοί-απαγορεύσεις, ποινικές κυρώσεις, κλπ.) καθορίζονται με τον Νόμο 851/1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α’). Το κείμενο του Νόμου σε μορφή PDF εδώ: Περί Εθνικής Σημαίας-ΦΕΚ_233-1978

Σημειώνω μερικά από τα όσα προβλέπει ο νόμος:

1. Η σημαία τοποθετείται επί κοντού ή ιστού χρώματος λευκού οι οποίοι στο άνω άκρου τους φέρουν σφαίρα λευκή και επ’ αυτής σταυρόν αναλόγου προς τον ιστό ή κοντό μεγέθους.

2. Η Εθνική σημαία δεν επιτρέπεται:

Να ανακρεμάται από εξώστες ή παράθυρα χωρίς ιστό.

Να φέρει επάνω της διακριτικά οργανώσεων, συλλόγων, σχολών, ιδρυμάτων ή οποιαδήποτε παράσταση, ή να χρησιμοποιείται ως λάβαρο από αυτά.

Να χρησιμοποιείται σε αποκαλυπτήρια προς κάλυψη αγάλματος ή προτομής. Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να χρησιμοποιείται ύφασμα με τα εθνικά χρώματα.

Να χρησιμοποιείται για οποιοδήποτε διαφημιστικό ή εμπορικό σκοπό.

Να απορρίπτεται στα σκουπίδια. Σε περίπτωση αντικατάστασης λόγω παλαιότητας καταστρέφεται κατά προτίμηση διά πυράς.

Στο άρθρο 8 «Ποινικαί Κυρώσεις», του νόμου αυτού αναφέρεται ότι: «Οι μη συμμορφούμενοι προς τας διατάξεις του παρόντος νόμου (…) τιμωρούνται δια κρατήσεως μέχρι δύο (2) μηνών, ή προστίμου ή και δι’ αμφοτέρων των ποινών τούτων εφ’ όσον κατ’ άλλας διατάξεις δεν προβλέπεται βαρυτέρα ποινή.»

Όπως εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει, τα περισσότερα από τα όσα καθορίζει ο νόμος για την εθνική σημαία δεν τηρούνται, με εξαίρεση τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε κάθε εισαγγελέας να εγκαλέσει, για παράδειγμα, τα περισσότερα σωματεία σε όλη την Ελλάδα για παράβαση του νόμου.

Είναι προφανές ότι η άγνοια των προβλέψεων του νόμου, ακόμα και από τις αρμόδιες αρχές του κράτους, η σχετική αδιαφορία και η γενικότερη αυθαιρεσία περί την εθνική σημαία, οδήγησαν στην ανοχή και εκ μέρους εκείνων που είναι αρμόδιοι για την τήρηση των νόμων.

Ένα καλαίσθητο και πολύ ενημερωτικό τεύχος για την Εθνική Σημαία, κυρίως για την ιστορία και την καθιέρωσή της, με πλούσια εικονογράφηση, εξέδωσε το 2005, η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ: H_Ελληνική_Σημαία-έκδ_ΓΕΣ
Ἡ σημαία τῆς Κρητικῆς Πολιτείας καὶ ὁ συμβολισμός τηςΤις ημέρες που πέρασαν, μέσα από τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης, είδαμε να κάνει την εμφάνισή της μια σημαία που πριν από κάμποσα χρόνια ήταν σχεδόν απ’ όλους εντελώς ξεχασμένη. Μιλάμε για την σημαία της Κρητικής Πολιτείας, η οποία έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να κάνει την εμφάνισή της σε αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ιστοσελίδες και εγώ δεν ξέρω σε τι άλλο. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση είναι ότι πριν από 10-15 χρόνια τουλάχιστον όταν εγώ προσπάθησα να κάνω ένα γκάλοπ σε φίλους και γνωστούς, αλλά και σε κάποιους άγνωστους, σχεδόν κανένας δεν γνώριζε τι ήταν αυτή η σημαία. Το τι άκουσα από τα στόματα τους είναι πραγματικά για γέλια ή για κλάματα.

Και ερχόμαστε σήμερα, που σχεδόν όλοι την γνωρίζουν, ή νομίζουν ότι την γνωρίζουν. Διότι όπως αποδεικνύεται σχεδόν τίποτα δεν ξέρουν για την δημιουργία της. Αυτό ακριβώς θέλω να εξηγήσω παρακάτω, αλλά πρώτα απ όλα ας σταθούμε στην δημιουργία της Κρητικής Πολιτείας.

Η Κρητική Πολιτεία (1896 – 1913) ήταν το αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε στην Κρήτη μετά την Κρητική επανάσταση του 1896 και αποκόπηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Αυστροουγγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ρωσσία). Οι Μεγάλες Δυνάμεις, που πάντοτε ενδιαφέρονταν για την Κρήτη λόγω της στρατηγικής της σημασίας και από καιρό είχαν συγκεντρώσει τους στόλους τους γύρω από το νησί, αποφάσισαν με την Συνθήκη του Βερολίνου το 1896 να προχωρήσουν σε οριστική λύση του κρητικού ζητήματος, με την διεθνή κατοχή του νησιού και την ανακήρυξή του σε αυτόνομη Πολιτεία, ενώ στις 21 Ιανουαρίου 1897 ελληνικά στρατεύματα με δύναμη 1.500 αντρών και διοικητή τον υπασπιστή του βασιλιά Tιμολέοντα Bάσσο αποβιβάστηκαν εκεί για να την ελευθερώσουν και να την ενώσουν με την Ελλάδα. 

Οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις όμως παρενέβησαν αποβιβάζοντας κι αυτές δυνάμεις για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Στις 18 Φεβρουαρίου ο Ελληνικός στόλος αποσύρθηκε και ο Ελληνικός στρατός υποχώρησε στην ξηρά και κατευθύνθηκε βόρεια προς την Θεσσαλία και την Ήπειρο.

Στις 20 Μαρτίου του ίδιου χρόνου οι Μεγάλες Δυνάμεις χώρισαν το νησί σε διεθνείς τομείς, ενώ τα Χανιά και η γύρω περιοχή της πρωτεύουσας έγιναν πολυεθνικός τομέας. Οι Άγγλοι διοικούσαν τον νομό Ηρακλείου, οι Ρώσοι τον νόμο Ρεθύμνου, οι Γάλλοι τον νομό Λασιθίου και οι Ιταλοί τους νομούς Χανίων και Σφακιών.Διακρίνεται η σημαία της Κρητικής Πολιτείας σε ομιλία του Πρίγκηπα Γεωργίου, κατά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κρήτης.

Η σημαία της Κρητικής Πολιτείας δημιουργήθηκε από τις «Προστάτιδες Δυνάμεις» και είναι ένας συνδυασμός της Ελληνικής σημαίας της ξηράς με την Τουρκική σημαία. 

Συγκεκριμένα στην Ελληνική σημαία της ξηράς του 1822, με τον άσπρο σταυρό που χώριζε την σημαία σε τέσσερα τετράγωνα χρώματος κυανού, τοποθετήθηκε στο επάνω αριστερό τετράγωνο (προς το μέρος του κονταριού) τμήμα της Τουρκικής σημαίας και συγκεκριμένα το λευκό άστρο με το κόκκινο φόντο. 

Η τοποθέτηση αυτή του τμήματος της τουρκικής σημαίας επάνω στην ελληνική σημαία της ξηράς, είχε σκοπό να δηλώσει ότι η Κρήτη ήταν φόρου υποτελής στον σουλτάνο. 

Τώρα, θα πρέπει να αναρωτηθούμε, στην σημερινή εποχή αυτό: τι ακριβώς θα πρέπει να σημαίνει. Ότι δηλαδή η Κρήτη θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη αλλά κάτω από τις εντολές και την επικυριαρχία της Τουρκίας; 

Ένα καθεστώς δηλαδή κάτι σαν την βόρεια Κύπρο;


Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, η ύπαρξη της σημαίας της Κρητικής Πολιτείας σήμερα, καθόλου δεν αποτελεί τιμή για την Κρήτη και τους ανθρώπους της. 

Μάλλον θα έλεγα ότι αποτελεί ντροπή! 

Δεν έχει καμμία σχέση με την Κρήτη και τους αγώνες της για ελευθερία και δεν αποτελεί σύμβολο πραγματικής ανεξαρτησίας και ελευθερίας, αντιθέτως δε, αποτελεί σύμβολο υποταγής. Είμαι λοιπόν σίγουρος αγαπητοί μου φίλοι, ότι κανένας από σας δεν θα χρησιμοποιούσε καθόλου αυτή την σημαία, αν γνώριζε τι ακριβώς σημαίνει.

Το θέμα τώρα της Κρητικής ανεξαρτησίας είναι μια άλλη ιστορία. Είναι ένα επίσης γελοίο αλλά επικίνδυνο θέμα, το οποίο υποκινείται από διαφόρους μυστηριώδεις κύκλους του εξωτερικού και είναι φανερό ότι σκοπό έχει τον διχασμό των Ελλήνων και το να εφαρμόσει τακτικές του τύπου, διαίρει και βασίλευε. Ούτε γίνεσαι πιο ελεύθερος, ούτε πιο μάγκας με το να γίνεσαι υποχείριο κάποιων πονηρών που κοιτάζουν να δημιουργήσουν την κατάλληλη ευκαιρία για να σε εκμεταλλευθούν. 

Οι Κρήτες ήταν Έλληνες εκ αρχαιοτάτων χρόνων, έτσι παραμένουν έως σήμερα, και έτσι θα πρέπει να παραμείνουν και στο μέλλον. Μπορεί να έχουμε κάποια προβλήματα, αλλά θα πρέπει να τα διευθετήσουμε μόνοι μας, με σύμπνοια και όχι με αποσχιστικά κινήματα και διχασμούς.

Οφείλουμε λοιπόν στα σοβαρά θέματα, να είμαστε σοβαροί κι όχι να συμπεριφερόμαστε σαν μικρά παιδάκια, αν και νομίζω πως τα μικρά παιδιά θα έδειχναν πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα απ’ ότι κάποιοι ενήλικες συμπολίτες μας, επάνω σε τέτοια θέματα.

Χάνομαι γιατὶ ῥεμβάζω

filonoi.gr

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/11/blog-post_3699.html


Η σημαία της Κρητικής πολιτείας που δεν δέχτηκαν οι Μεγάλες Δυνάμεις.Επειδή μερικοί αφελείς και πάνω από όλα ανιστόρητοι και ξεροκέφαλοι δεν θέλουν να εμπεδώσουν όλα τα παραπάνω και επιμένουν να γράφουν ανοησίες στα σχόλια, παραθέτω αυτή τη φωτογραφία - καρτ ποστάλ του 1899 από τον αφοπλισμό των Κρητικών σε απόσπασμα των Μεγάλων Δυνάμεων εν όψη της δημιουργίας της Κρητικής Πολιτείας.

Εδώ διακρίνουμε (στα αριστερά) την σημαία που πρότειναν οι Κρητικοί και που δεν αποδέχτηκαν οι Μεγάλες Δυνάμεις. 

Εν αντίθεση, η σημαία με το κόκκινο χρώμα και το αστέρι είχε την έγκριση του Σουλτάνου και των Μεγάλων Δυνάμεων αλλά οι Κρητικοί δεν την αποδέχτηκαν ποτέ. 

Οι Κρητικοί του τότε, διότι οι ανιστόρητοι Κρητικοί του σήμερα την περιφέρουν με περηφάνια πιστεύοντας ότι είναι... γιομάτη Κρήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 100 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@