«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»

“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο Νίξον, ο Κίσσιγκερ και η ΚΥΠΡΟΣ

«Ο Νίξον παραιτήθηκε επειδή είχε αντιταχθεί στην απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο»

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΖΑΛ: «Ο Νίξον παραιτήθηκε επειδή είχε αντιταχθεί στην απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο»


Σε μια δύσκολη και περίεργη χρονική στιγμή για το Κυπριακό, ο σύμβουλος για θέματα ΗΠΑ - Τουρκίας του πρώην Προέδρου τηςΤουρκίαςΤουργκούτ Οζάλ προέβη σε μια αποκάλυψη η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει κλίμα καχυποψίας στις σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χαλίλ Σιβγκίν, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή είχε αντιταχθεί στην απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο. 

Όπως σημείωσε ο Σιβγκίν, «το σκάνδαλο Watergate προέκυψε εξαιτίας αυτής της σκλη­ρής στάσης του Νίξον. Για να μπορέσουμε να επέμβουμε εμείς στην Κύπρο χρειαζόταν η έγκριση των ΗΠΑ. Αλλά θεωρείτο βέβαιο ότι ο Νίξον δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο. 

Τότε ΥΠΕΞ ήταν ο Κίσινγκερ. Ο Νίξον έχασε τη θέση του, αλλά ο Κίσινγκερ πα- ρέμεινε. Κι εκείνος μας έδωσε τη δυνατότητα για την επέμβα­ση. Δηλαδή οι δυνάμεις που έριξαν από τη θέση του τον Νίξον διατήρησαν στη θέση του τον εβραϊκής καταγωγής Κίσινγκερ για να επέμβουμε στην Κύπρο»

Επιθυμώντας προφανώς να «συμβάλει» στην αποκατάσταση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρ­κίας, ο σύμβουλος του Οζάλ συμπληρώνει με νόημα ότι, «εάν η Κύπρος βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, τότε οι ορθόδοξοι δεν θα έχουν καλές σχέσεις με το Ισραήλ. Οι πολιτικές Ελλάδας και Ισραήλ είναι αντίθετες μεταξύ τους. Εμείς ωςΤούρκοι δεν έχουμε κάποια εχθρότητα με τους Εβραίους. 

Η επιχείρηση αυτή θα παρεμπόδιζε το να περάσει η Κύπρος στα χέρια της Ελλάδας. Σε περίπτωση που περνούσε στα χέρια της Ελλάδας, μπορεί να δημιουργούνταν κίνδυνος για το Ισραήλ. 

Αυτούς τους υπολογισμούς έκαναν. Αν μη τι άλλο, η Κύπρος χωρίζεται στα δύο. Εμείς φιλονικούμε με την Έλλάδα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι απειλή για το Ισραήλ».

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ Τ. 222

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments