“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η Καταιγιστική παρέμβαση ενός συνωμότη. Β’-

Όταν η ομάδα SEALS ναρκοθετούσε ελληνικά λιμάνια και εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας!...ΔΕΗ / ΕΥΔΑΠ / ΛΙΜΑΝΙΑ 

Η Σοβιετική Ένωση, για να επανέλθουμε, είχε πληροφορηθεί περίπου τι σκόπευαν να κάνουν στην Αθήνα και ζητούσε εξηγήσεις. Από το Γενικό Γραμματέα επιφορτίστηκα να συναντηθώ με τον σταθμάρχη της KGB στο Παρίσι, τον Βλαντιμίρ Ποπώφ.


Τον διαβεβαίωσα όσο πιο πειστικά μπορούσα ότι δεν υπήρχε αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην Αθήνα. Εκτός από μερικούς σπασμούς του δεξιού κατεστημένου, δεν υπήρχε τίποτε άλλο σοβαρό στον ορίζοντα. Προειδοποίησα το «σύντροφο» σταθμάρχη ότι μια ανάμειξη του Κρεμλίνου ίσως άλλαζε το σκηνικό την Ελλάδα, που μέσα από το ΠΕΙΡΑΜΑ –ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

αναζητούσε ο λαός την πολιτική του ταυτότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά του. Μόλις τελείωσα με το σταθμάρχη, επέστρεψα κατάκοπος στο γραφείο μου. Είχα προφθάσει να φρεσκαριστώ μ’ ένα κρύο ντούς. Απελάμβανα ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ, όταν έφθασε ένα κατεπείγον τηλεγράφημα από το ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ της DIA στην Άγκυρα.

Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ένα δεύτερο τηλεγράφημα από τον επιτετραμμένο της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα στην πραγματικότητα επιβεβαίωνε το πρώτο. Μόνο που ήταν διανθισμένο με διπλωματικές φιοριτούρες. Τα τηλεγραφήματα έγραφαν πάνω-κάτω ότι: «Η τουρκική κυβέρνηση οδηγείται στην απόφαση ναρκοθέτησης ελληνικών λιμανιών και εγκαταστάσεων…». Αυτό ήταν κεραυνός. Δεν ήταν ένας απρόβλεπτος παράγοντας΄ ήταν αρχή πολέμου. Αλλά γιατί;

Ετοιμάστηκα να πάω στον αρχιστράτηγο, αλλά με είχε ήδη προφθάσει. Με καλούσε να πήγαινα αμέσως στο γραφείο του. Με τα τηλεγραφήματα στο χαρτοφύλακα πήγα αμέσως. Η αγωνία μου ήταν φανερή, αλλά κι εκείνος δεν πήγαινε πίσω. Με ρώτησε ψυχρά τι γνώμη είχα για το εγχείρημα αυτό. Ομολόγησα αδυναμία γνώσης, αλλά κα γνώμης, γιατί δεν ήξερα. Μου έδωσε εντολές να κάνω επαφές με τα κανάλια στην Άγκυρα, τις μυστικές υπηρεσίες, τους ανθρώπους του ΝΑΤΟ στην Τουρκία και με οποιοδήποτε μυστικό ή επίσημο κανάλι, προκειμένου να πληροφορηθούμε για την κίνηση αυτή των Τούρκων.

Λίγο πρίν αποχωρήσω ήρθε ο Λούνς. Έδειχνε απελπισμένος. Είχε επικοινωνήσει με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, αλλά δεν κατόρθωσε να μάθει κάτι ουσιαστικό. Μόνο μισόλογα. Έφυγα αφήνοντάς τον στην απελπισία του χωρίς να πω τίποτα. Ήταν καλύτερα έτσι. Δεν ήξερε καν τι σκέπτομαι!....

Οι συνεργάτες μου κι εγώ σηκώσαμε το βάρος του προγραμματισμού των περαιτέρω ενεργειών.

Επικοινώνησα με τον Τούρκο επιχειρηματία Σακίπ Σαμπαντζί, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα γι’ αυτήν την…. «αλλαγή» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Με συμβούλεψε να επικοινωνήσω με τον Χαϊντάρ Σαλτίκ, γενικό γραμματέα του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (έκτου ισχυρού άντρα στην ιεραρχία των χουντικών στην Άγκυρα). Μετά από τριάντα λεπτά συντονισμένης προσπάθειας ο Σαλτίκ βρέθηκε στο τηλέφωνο και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Γιατί θέλετε να ναρκοθετήσετε ελληνικά λιμάνια και εγκαταστάσεις, Σαλτίκ-μπέη…;» τον ρώτησα χωρίς περιστροφές.

«Μήπως παραλογίζεστε;» ρώτησε ζαλισμένος από την ερώτησή μου.

Αντί απάντησης του διάβασα τα τηλεγραφήματα των μυστικών υπηρεσιών, ενώ παράλληλα του διεβίβασα τις σοβαρές ανησυχίες του Γενικού Γραμματέα και του Αρχιστράτηγου της Συμμαχίας. Τον πληροφόρησα επίσης ότι εκείνη τη στιγμή ενημερωνόταν και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ!...

Ο Σαλτίκ-μπέης με διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε τίποτε. Θα ενημέρωνε τον «πρωθυπουργό» Ναύαρχο Μπουλέντ Ουλουσού σχετικά. Θα με ενημέρωνε το συντομώτερο δυνατόν.

Η ώρα περνούσε και είδηση καμμία από τον Σαλτίκ-μπέη. Ο επιχειρηματίας και ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ της ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ στην ΤΟΥΡΚΙΑ Σακίπ Σαπαντζί μου τηλεφώνησε αργότερα παίζοντας το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου….
Αργά το βράδυ τηλεφώνησε ο Σαπαντζί στον αρχηγό της τουρκικής χούντας στρατηγό Κενάν Εβρέν. Του φάνηκε κι αυτός έκπληκτος.

«Αξιότιμε κύριε Εβρέν», του είπε ο Σαπαντζί…. «Πιστεύω ότι μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης σας προς την Ελλάδα-αναίτια τη στιγμή αυτή- θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις διεθνώς. Αυτό θα είναι αιτία πολέμου. Τι έχουν να κερδίσουν οι δύο χώρες από έναν πόλεμο;….Ο μεγάλος ηγέτης της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ, που πίστευε πάντα στην ειρήνη και στη δημοκρατία, δεν θα ενέκρινε ποτέ μια τέτοια απρόκλητη ενέργεια. Σεις που βαδίζετε στα βήματά του δεν νομίζω ότι θα επιτρέπατε κάτι τέτοιο…».
«Μεγάλος άντρας ο Ατατούρκ!...» αναστέναξε με θαυμασμό ο χουντικός στρατηγός. «Μην ανησυχείτε, θα μάθω και σας υπόσχομαι να αποτρέψω οποιαδήποτε ενέργεια που θα τραυμάτιζε την ειρήνη!...».
«Σας ευχαριστώ, αξιότιμε κύριε Εβρέν. Ήμουνα βέβαιος για την προσήλωσή σας στην υπόθεση της ειρήνης..», είπε ο Σαμπαντζί.

Τώρα βέβαια πόσους Τούρκους είχαν σκοτώσει, ήταν μια άλλη υπόθεση. Το αίμα του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της Συνομοσπονδίας Επαναστατικών Συνδικάτων (DISK) Κεμάλ Τουκλέρ ήταν ακόμα νωπό…..Οφείλω να ομολογήσω ότι προς τα έξω έδειχναν ένα πολιτισμένο προφίλ!.....

Περίμενα μέχρι την επομένη το πρωΐ και ενώ η NSA είχε στείλει μια φωτογραφία ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ από κάποια λιμάνια της ΕΛΛΑΔΑΣ όπου φαίνονταν κάποιες ύποπτες κινήσεις κάποιων μαυροντυμένων και κουκουλοφόρων ανδρών χωρίς κάποιο σχόλιο ή ενέργεια. Ζήτησα να συναντήσω τον αρχηστράτηγο. Με δέχθηκε μετά από δεκαπέντε λεπτά. Του ανέλυσα την κατάσταση μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τον παρότρυνα να σήμαινε συναγερμό στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ως προειδοποίηση τουλάχιστον, εφ’ όσον «κάποιοι» δεν θεώρησαν σκόπιμο ούτε τον αρχιστράτηγο να ενημερώσουν. Μου ζήτησε χρόνο μέχρι το μεσημέρι ή το απόγευμα.

Επιστρέφοντας από τη συνάντησή μου με τον αρχιστράτηγο αναρωτήθηκα: «…αν ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ δεν είχε κάνει εκείνη την πρόταση, θα είχαν συμβεί όλα αυτά;».

Τηλεφώνησα προσπαθώντας να βρω τον ειδικό της NSA για την ΕΛΛΑΔΑ Τζώρτζ Κάρβερ.

Μετά από αρκετή προσπάθεια και ισχυρή πίεση ο Κάρβερ βρέθηκε σε κάποιο τηλέφωνο. Όχι στα κεντρικά της υπηρεσίας στο Φορντ Μηντ του Μέρηλαντ, αλλά στην σουΐτα 4001 του ξενοδοχείου «Πιέρ» στην Ουάσιγκτων!.....

«Τζωρζ παλιόφιλε, μετακόμισες… από την σουΐτα του Φορντ Μηντ στο Πιέρ», του είπα πειραχτικά.

«Τι γίνεται με την Ελλάδα Τζωρτζ;»

«Τι γίνεται;» ρώτησε αθώα. «Είμαι πολύ μακριά για να ξέρω. Άλλωστε είμαι σε άδεια!...».

«Άκουσε Τζωρτζ», είπα σοβαρά πλέον. Αν δεν ξέρεις ότι ΝΑΡΚΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ από Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, τότε να ζητήσεις εδώ και τώρα τη σύνταξή σου, αλλοιώς σε βλέπω να οδηγείς εκεί μέσα τα μικρά τζιπάκια μεταφέροντας καφέδες. Για να μη σου πω ότι θα «σε φάνε τα σκυλιά» …που είναι το πιθανότερο. Αν ξέρεις κάτι, πες μου. Από στιγμή σε στιγμή θα ηχήσουν τα τύμπανα του ΝΑΤΟ…».

Τζωρτζ Κάρβερ: «Φίλε μου δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗ γίνεται από ομάδες «SEALS», οι οποίες έχουν εντολή από την NSA, δηλαδή από μένα. Έχω την εντολή του αρχηγού γι’ αυτό». «Επομένως εγώ πρέπει να ψάξω από πού έχει ο αρχηγός σου την άδεια, έτσι; Αλλά γιατί να μου πεί;…»

«Αν τον ρωτήσεις σωστά θα πάρεις και τη σωστή απάντηση….», είπε ο Τζωρτζ Κάρβερ!....

Διαγγελέας: Πάρα πολύ ενδιαφέρων έχει η συνέχεια, με ονόματα!...


Συνεχίζεται …..
Αθανάσιος Στριγάς 
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ
http://dia-kosmos.blogspot.gr/