“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Μακάριος προς Στρατηγό Γκιζίκη: Δεν είμαι νομάρχης της Ελλάδας!.

Ορκωμοσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τον Σεραφείμ, υπό το βλέμμα του Γκιζίκη. Διακρίνεται ο μετέπειτα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος
2 Ιουλίου 1974.

Στην συνέχεια χθεσινής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στη Λευκωσία περί μείωσης της στρατιωτικής θητείας σε 14 μήνες και περί περιορισμού του αριθμού των στρατιωτών και των αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, ο Μακάριος προέβη σήμερα σε μίαν απρόβλεπτων προεκτάσεων αποφασιστική ενέργεια.


Με μακροσκελή επιστολή του προς το Στρατηγό Γκιζίκη κατηγορεί, ανοικτά, την ελληνική κυβέρνηση για ανάμειξη στις εναντίον του συνωμοσίες και αξιώνει την ανάκληση των από την Ελλάδα αξιωματικών που στελεχώνουν την Εθνική Φρουρά.

Η σχετική, σημερινής ημερομηνίας, επιστολή καταλήγει ως εξής:
«Θλίβομαι, κύριε Πρόεδρε, διότι ευρέθην εις την ανάγκην να είπω πολλά δυ΄σαρεστα διά να περιγράψω εις αδράς γραμμάς με γλώσσν ωμής ειλικρίνειας την από μακρού υφιστάμενην εν Κύπρω αξιθρήνητον κατάστασιν. Τούτο όμως, επιβάλλει το εθνικό συμφέρον, το οποίον έχω πάντοτε γνώμονα όλων των ενεργειών και δεν επιθυμώ διακοπήν της συνεργασίας μου μετά της ελληνικής κυβερνήσεως. Δέον, όμως να ληφθεί υπόψιν, ότι δεν είμαι διορισμένος Νομάρχης ή τοποτηρητής εν Κύπρω της ελληνικής κυβερνήσεως, αλλά εκλεγμένος ηγέτης μεγάλου τμήματος του ελληνισμού και απαιτώ ανάλογον προς εμέ Συμπεριφοράν του Εθνικού Κέντρου. Το περιεχόμενον της παρούσης δεν είναι απόρρητον. Μετ’ εγκαρδίων ευχών, ο Κύπρου Μακάριος».
Σχόλιο: Ο Γκιζίκης όπως και όλοι οι κυβερνώντες στην Ελλάδα ακολουθούσαν τις Εντολές των ΗΠΑ, του Εβραίου Κίσσιγκερ, και προδώσαν τους Έλληνες της Κύπρου!....

Πηγή φωτογραφίας ΕΔΩ
Διαγγελέας
http://dia-kosmos.blogspot.gr/