“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

«Τα Πρωτόκολλα» ∆ιατί πρέπει να αυξάνωµεν τους εξοπλισµούς. Ο Τύπος και η δηµοσία γνώµη. Ο Ρόλος της Κίνας και των ΗΠΑ!

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Ζ'. 
Η αύξησις των εξοπλισµών και του προσωπικού της αστυνοµίας είναι αναγκαίον συµπλήρωµα του εκτεθέντος σχεδίου. Πρέπει να µη υπάρχωσι πλέον εις όλα τα Κράτη, εκτός ηµών, παρά µάζαι απόρων, εκατοµµυριούχοι τινές, αφωσιωµένοι εις ηµάς, αστυνοµικοί και στρατιώται.

Εις όλην την Ευρώπην, όπως και εις τας άλλας Ηπείρους, οφείλοµεν να διεγείρωµεν την ταραχήν, την διχόνοιαν και το µίσος. Το όφελος είναι διττόν.
Αφ’ ενός µεν θα κρατώµεν δι’ αυτού του τρόπου εις σεβασµόν όλας τας χώρας, αίτινες θα γνωρίζουν ότι θα δυνάµεθα, οπόταν θέλωµεν να προκαλέσωµεν την αταξίαν, η ν’ αποκαταστήσωµεν την τάξιν.

Όλαι αυταί αι χώραι θα συνηθίσωσιν ούτω να µας θεωρώσιν ως αναγκαίον βάρος. Αφ’ ετέρου δε αι µηχανορραφίαι µας θα περιπλέξωσιν όλα τα νήµατα, άτινα θα έχωµεν στήσει εις τα Υπουργεία των Κρατών, τόσον δια της πολιτικής, όσον και διά των οικονοµολογικών συµβάσεων και των οικονοµολογικών υποχρεώσεων.

∆ια να φθάσωµεν τον σκοπόν µας, θα µας χρειασθή ν’ σναπτύξωµεν µεγάλην πανουργίαν κατά την πορείαν των συνεννοήσεων και των διαπραγµατεύσεων αλλά εις εκείνο το όποιον ονοµάζεται «επίσηµος γλώσσα» θα ακολουθήσωµεν τακτικήν αντίθετον και θα φανώµεν έντιµοι και συµφιλιωτικοί. Τοιουτοτρόπως δε οι λαοί και αι Κυβερνήσεις των Χριστιανών, τους οποίους έχοµεν συνηθίσει να µη παρατηρώσι παρά την επιφάνειαν των πραγµάτων, άτινα τοις παρουσιάζοµεν, θα µας εκλάβωσι και µίαν ακόµη φοράν ως ευεργέτας και σωτήρας του ανθρωπίνου γένους. 

Εις εκάστην αντίπραξιν ή άντίστασιν, θα οφείλωµεν να είµεθα εις κατάστασιν να κηρύττωµεν τον πόλεµον δια των γειτόνων της χώρας, ήτις θα ετόλµα να µας αντιπράξη· και εάν αυτοί ούτοι οι γείτονες συνεννοούντο να συµµαχήσωσιν εναντίον ηµών, θα ωφείλαµεν να τους αποκρούσωµεν δια γενικού πολέµου.

Η ασφαλεστέρα οδός της επιτυχίας εν τη πολιτική είναι η µυστικότης των επιχειρήσεων της.

Ο λόγος του διπλωµάτου δεν οφείλει να συµφωνεί µε τας πράξεις του.

Οφείλοµεν να εξαναγκάζωµεν τας χριστιανικάς Κυβερνήσεις να ενεργώσι συµφώνως προς αυτό το σχέδιον, το έχοµεν εκθέσει ευρέως, και το οποίον προσεγγίζει ήδη εις το τέρµα. Η δηµοσία γνώµη θα µας βοηθήση εις αυτό, αυτή η δηµοσία γνώµη, ην η «µεγάλη δύναµις», δηλαδή ο Τύπος,  έχει ήδη θέσει µυστικώς εντός των χειρών µας. Πράγµατι, πλην εξαιρέσεων τίνων, ας τινας είναι περιττόν να λάβωµεν υπ' όψιν, ο Τύπος είναι εντελώς εις την εξουσίαν µας. 

Εν µια λέξει, δια να συγκεφαλαιώσωµεν το σύστηµα µας προς υποταγήν των χριστιανικών Κυβερνήσεων της Ευρώπης,  θα δείξωµεν εις µεν τον ένα την δύναµίν µας δι’ αποπειρών, δηλαδή δία του τρόµου, εις όλους δε, εάν όλοι εξανίσταντο εναντίον µας, θα απαντήσωµεν δια των αµερικανικών, κινεζικών ή ίαπωνκών τηλεβόλων.

Διαγγελέας
http://dia-kosmos.blogspot.gr/