“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η Καταιγιστική παρέμβαση ενός συνωμότη. Γ’

Ο Κάρβερ μου έδωσε να καταλάβω με κάτι μισόλογα πως κάποιοι Ευρωπαίοι….κάποιοι Αμερικανοί υψηλά ιστάμενοι επιθυμούσαν «αταξία στην Ελλάδα». Ήθελαν τη διάσπαση των πολιτικών δυνάμεων.

Ωστόσο δεν αποτόλμησα να απευθυνθώ στον αρχηγό τη NSA, θεωρώντας μη σωστή από κάθε άποψη την ενέργειά μου. Δεν έκανα τίποτα άλλο σε άλλη κατεύθυνση. Περίμενα την απόφαση του αρχιστράτηγου για συναγερμό.


Αλλά επειδή κάποια πράγματα στο ΝΑΤΟ κινούνται πολύ αργά-γραφειοκρατικά- είχα καλέσει σε σύσκεψη στο μεταξύ τους συνεργάτες μου. Το θέμα ήταν η διαρροή προς την τουρκική κυβέρνηση ότι δήθεν η Ελλάδα μετακινούσε στρατό προς την Θράκη και τα νησιά.

Η κυρία Χάνσεν ήταν εντελώς αντίθετη με το «πείραμά μου», όπως το ονόμασε. Την έβγαλα αμέσως από τον κύκλο της σύσκεψης.

Συζητούσαμε τα θετικά και αρνητικά επιχειρήματα της «διαρροής», όταν τηλεφώνησε ο Σακίπ Σαμπατζί. Με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν εγνώριζε τίποτα. Είχε προηγουμένως επικοινωνήσει και με τον αρχιστράτηγο.

Αποφάσισα αμέσως να τον πληροφορήσω, αφού του απέσπασα το λόγο της τιμής του ότι δεν θα φανέρωνε την πηγή του, ότι παρετηρείτο κίνηση ελληνικών στρατευμάτων στην Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου!.... Με ευχαρίστησε και βιάστηκε να κλείσει το τηλέφωνο.

Λίγο αργότερα μου τηλεφώνησε ο Αλεξάντερ Χαίηγκ και μου είπε πως ο Έλσγουερθ Μπάκνερ τον είχε «πληροφορήσει» ότι οι Ευρωπαίοι της Μπίλντεμπεργκ: 

ΑΝΙΕΛΙ, ΡΟΤΣΙΛΝΤ και ο Βρεταννός ΕΡΙΚ ΡΟΛ είχαν «πείσει» την NSA να στείλει στην Ελλάδα ομάδες «SEALS» για να πραγματοποιήσουν ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΕΙΣ!....
Κατόπιν, μέσω πρακτορείων ειδήσεων, θα ανακοινωνόταν στον Παγκόσμιο τύπο ότι η Τουρκία ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Λιμάνια και ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!... 

Θα εδημιουργείτο κατάσταση πολέμου, με αποτέλεσμα να αναβάλλονταν οι εκλογές, να εδημιουργείτο κλίμα ανασφάλειας και κάποια στιγμή θα οδηγούσαν έντεχνα την κοινή γνώμη κατά του Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ με το επιχείρημα ότι αυτός ο «μαρξιστής» είχε προκαλέσει την πολεμική ένταση. Για να μην έφτανε η Ελλάδα στον ΠΟΛΕΜΟ με την Τουρκία, θα έπρεπε ο Παπανδρέου να υποχωρήσει…..για κάποιο διάστημα.

Στο διάστημα της «υποχώρησης» Παπανδρέου θα έπαιζαν το παιχνίδι τους.

Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, οι πολιτευτές και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, διψασμένοι για την απόκτηση της εξουσίας και βλέποντας ότι θα την έχαναν λόγω «αδυναμίας» του Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, θα σπρώχνονταν έντεχνα στο νέο σχήμα του Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, που θα υποσχόταν την εξουσία την οποία και θα κατακτούσε με ένα κεντροδεξιό σχήμα στο οποίο θα είχαν προσχωρήσει και ορισμένοι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ του ΠΑΣΟΚ!......Σατανικό σχέδιο, πράγματι!.....

«Και τι να κάνω εγώ θείο;» ρώτησα τον Χαίηγκ.

«Να μιλήσεις με τον Χάμμερ. Εκείνος ξέρει τι θα κ΄νει και δεν υπάρχει περίπτωση να σε αναμείξη!...».

Το ίδιο βράδυ ο αρχιστράτηγος έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Τηλεφώνησα στον Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και του περιέγραψα την κατάσταση όσο μπορούσα. Νομίζω ότι κατάλαβε. Θα έκανε δηλώσεις, είπε, και θα καλούσε το λαό σε …..επαγρύπνηση.

Σχόλιο: Σε όσους θυμούνται την συγκεκριμένη ομιλία του Εβραίου Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, πράγματι κάλεσε τον «λαό» σε επαγρύπνηση, αλλά όχι εναντίον του ξένου ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ, αλλά εναντίον της Δεξιάς!..... Δεν κινδυνεύαμε από την ναρκοθέτηση των «SEALS»…… Σκοπός του ήταν αν, έχανε την εξουσία να βάλλει την Ελλάδα σε νέο ΕΜΦΥΛΙΟ!...... Για τέτοιους πολιτικούς άνδρες μιλάμε!
Αργότερα επικοινώνησα με τον ΑΡΜΑΝΔΟ ΧΑΜΜΕΡ, τον πρόεδρο της πολυεθνικής πετρελαίου «Οξυντένταλ». Όταν τελείωσα την αφήγησή μου ταράχτηκε πολύ. Με αρκετή σοφία μου σύστησε να περιμένω. Θα επικοινωνούσε ο ίδιος με τους «κατάλληλους ανθρώπους» για να τελείωνε το ζήτημα αυτό. ‘άλλωστε δεν συνέφερε και τον ίδιο μια αναταραχή στα Βαλκάνια. 

Το μέτωπο στο Αφγανιστάν ήταν ακόμη ανοιχτό. Μια πολεμική αναμέτρηση Ελλάδας- Τουρκίας θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες. Ίσως να κινδύνευαν τα πετρέλαια στον Κόλπο. Και αυτό δεν του άρεσε καθόλου. Μου είπε να του τηλεφωνήσω πάλι το πρωΐ…πριν από τις 9 τοπική ώρα Λος Άντζελες….

Περίμενα και τις οδηγίες από την ομάδα στην οποία ανήκα. Καθυστερούσαν δραματικά…. Είχα ζητήσει από μυστικό παράπλευρο κανάλι του αμερικανικού Πενταγώνου το σχέδιο ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗΣ!.......

Το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ δεν είχε κανένα σχέδιο!..... Κατάλαβα ότι η κατάσταση ήταν περισσότερο σοβαρή από ότι παρουσιαζόταν. Ζήτησα τότε –με κάθε δυνατή μυστικότητα- το σχέδιο από τον Τζων Νεγρεπόντε, που είχε πρόσβαση στ γραφείο επιχειρήσεων της NSA. Πράγματι ο Τζων μου έστειλε το σχέδιο με έναν ειδικό πράκτορα, τον Τεντ Χιουζ.

Στα χέρια μου έφθασε την επομένη, αργά το απόγευμα. Περιείχε και επιχείρηση για ΔΙΑΚΟΠΗ των ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ εκτός από την ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ εγκαταστάσεων Οργανισμών κοινής Ωφέλειας!.....
Επί τέλους ήρθε η απόφαση της ομάδας στην οποία ανήκα. Οι εντολές ήσαν απλές: να εφαρμοζόταν η τακτική της διαρροής προς κάθε κατεύθυνση, κυρίως προς την Τουρκική κυβέρνηση. Σχεδόν ταυτόχρονα τηλεφώνησα στον ΑΡΜΑΝΔΟ ΧΑΜΜΕΡ. Ήταν «βαθειά» απογοητευμένος. Μου τόνισε ότι μερικοί δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οι λύσεις προέρχονται από διάλογο και όχι από έναν πόλεμο. 

Είχε μιλήσει με τα «σωστά πρόσωπα» και με παρότρυνε να ωθήσω τα πράγματα στην «σωστή τους κατεύθυνση». Τον ευχαρίστησα θερμά κατόπιν τηλεφώνησα στον πρεσβευτή της Σοβιετικής Ένωσης, Ανατόλι Ντομπρύνιν, που τον είχα βγάλει από ένα επίσημο δείπνο.

Ανατόλι Ντομπρύνιν

Ο Ντομπρύνιν, ένας γνήσιος επαγγελματίας, σε περιπτώσεις κρίσεων δεν έδειχνε τη συντροφικότητα εκείνη με την οποία συνήθως διευκόλυνε τις διαδικασίες της διπλωματίας. Άρχισε λέγοντάς μου πως ήξερε ότι όποτε του τηλεφωνούσα δεν θα είχα καλά νέα. Αστειεύθηκα λέγοντάς του ότι συνήθως έλειπε σε εποχές κρίσεων και άφηνε πίσω τον επιτετραμμένο να δέχεται τις ψυχρολουσίες. Ήταν προφανές ότι τον είχα αιφνιδιάσει. Τον πληροφόρησα ότι μόλις «προηγουμένως» είχα πληροφορηθεί το ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ και Υπηρεσιών κοινής Ωφέλειας!....και πως είχα υποχρέωση να τον ενημερώσω …..αμέσως….

Ο Ντομπρύνιν ήταν πολύ ψυχρός. Ρώτησε ποια ακριβώς μέτρα συνεπαγόταν το σχέδιο ναρκοθέτησης. Έχασε την ψυχραιμία του μόνον μία φορά, όταν τον ρώτησα πως θα αντιδρούσε η Σοβιετική Ένωση αν οι 100.000 στρατιώτες της στο Αφγανιστάν διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο αιχμαλώτισης από τους αφγανούς αντάρτες ή από τον πακιστανικό στρατό. Ο Ντομπρύνιν ταράχθηκε ασυνήθιστα και απεκάλυψε περισσότερα από όσα ήταν δυνατό να αποκαλύψει.

«Πρώτα απ’ όλα εμείς δεν τοποθετούμε ποτέ δυνάμεις κάπου που να μην μπορούν να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους. Δεύτερον, αν οι πακιστανοί ή οι αντάρτες μας απειλήσουν, θα τους εξοντόσουμε μέσα σε δύο μέρες. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι έχουμε κάνει τα σχέδιά μας γι’ αυτό το ενδεχόμενο».

Η οργή του ξεθύμανε γρήγορα. Ήταν δικαιολογημένη εξ αιτίας της απογοήτευσης ενός ανθρώπου που πιστεύω ότι ήταν πάντα ειλικρινά αφοσιωμένος στην βελτίωση των αμερικανοσοβιετικών σχέσεων (μέσα στο βασικό πλαίσιο των Σοβιετικών παγκόσμιων συμφερόντων) και τώρα έβλεπε να κινδυνεύει το έργο μιας ολόκληρης ζωής.

Ο Ντομπρύνιν ζήτησε να του στείλω το σχέδιο ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗΣ. Τον πληροφόρησα ότι… «δεν το είχα»!... Φυσικά δεν με πίστεψε. Είπε ότι θα ήταν θλιβερό αν δεν τον εμπιστευόμουνα ότι θα κρατούσε ένα μυστικό ούτε για μερικά σαρανταοκτάωρα…(εννοούσε ότι τόσο χρειαζόταν για να το μάθει). Τον διαβεβαίωσα όμως ότι αν το έπαιρνα στα χέρια μου θα του έστελνα αμέσως αντίγραφο πριν περάσου μερικά σαρανταοκτάωρα. Μου είπε ότι επιτέλους κάτι είχε πετύχει στις συναλλαγές του με την ιμπεριαλιστική Ατλαντική Συμμαχία!...

Έστειλα τον ταγματάρχη Ντελάνεϋ στην Άγκυρα για να «διαρρεύσει» στους στρατοκράτορες της Τουρκίας τις πληροφορίες που είχαμε επιλέξει. Η Κυρία Χάνσεν έφυγε για την Νέα Υόρκη για να συναντήσει το διευθυντή της Τριμερούς Ζίγκμπινιου Μπρεζίνσκυ και να τον πληροφορήσει ότι η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΟΪΚΑ (ΑΝΙΕΛΙ, ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΡΟΛ) επεδίωκαν την ένταση, τώρα ακριβώς που η Τριμερής είχε επιλέξει την εφαρμογή της ύφεσης και που ο καινούριος πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμαζόταν να άρει το ΕΜΠΑΡΓΚΟ προς την ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!...

Η κυρία Σταύρου-Χάϊλαντ πήγε στην Αθήνα για να ενημερώσει τον Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- κάπως χλιαρά βέβαια, φοβούμενη μήπως τον πιάσει το πολεμικό του….μένος!....

Ο συνεργάτης μου, αναλυτής για πολιτικές υποθέσεις, Ντέϊβιντ Κόλμαν ανέλαβε να πραγματοποιήσει «διαρροές» στις ευρωπαϊκές ομάδες της Μπίλντεμπεργκ και της Τριμερούς.

Ο Τζων Ράντμαν, συνεργάτης μου κι αυτός, ειδικός σύνδεσμος με όλες τις ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΠΛΑΝΗΤΗ, ανέλαβε το πιο εύκολο έργο απ’ όλους μας: την ενημέρωση, όπως εμείς την εννοούσαμε, των μυστικών υπηρεσιών σε αυστηρά επιλεγμένους ανθρώπους.!......

Η Τζέην Άλλεν, συνεργάτιδά μου-αναλύτρια του Παγκόσμιου Τύπου(ΜΜΕ)- είχε μείνει πίσω μαζί μου. Η Τζέην έκανε διαρροές σε γνωστούς της ανταποκριτές και διεθνή πρακτορεία με μεγάλη προσοχή, με το σταγονόμετρο.

«Διέρρεε» κάτι και ωθούσε όλους τους άλλους να βγάλουν συμπέρασματα ή να αναλύσουν με την βοήθεια της φαντασίας τους!... Όταν οι προετοιμασίες πήραν το δρόμο τους, όλα ησύχασαν…..

Συνεχίζεται …..
Αθανάσιος Στριγάς 
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ


Η Καταιγιστική παρέμβαση ενός συνωμότη. Α'

Η Καταιγιστική παρέμβαση ενός συνωμότη. Β'

http://dia-kosmos.blogspot.gr/


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 

Ημερομηνία: 09.04.2010

Πέθανε ο Ανατόλι Ντομπρίνιν, προσωπικότητα- σύμβολο της σοβιετικής διπλωματίας

Ο Ανατόλι Ντομπρίνιν, εμβληματική προσωπικότητα της σοβιετικής διπλωματίας, ο οποίος υπήρξε πρεσβευτής της πρώην ΕΣΣΔ στην Ουάσινγκτον επί 25 χρόνια - συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα - πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Ο Ντομπρίνιν ξεκίνησε την καριέρα του το 1946, υπηρέτησε υπό τους υπουργούς Εξωτερικών Βιατσεσλάβ Μολότοφ και Αντρέι Γκρομίκο ενώ τη δεκαετία του 1990 ήταν σύμβουλος του τελευταίου ηγέτη της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Από το 1962 και για 25 χρόνια ήταν πρεσβευτής της ΕΣΣΔ στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κομερσάντ, που δημοσιεύει μια φωτογραφία του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι, ο Ντομπρίνιν πέθανε την Τρίτη.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Ντομπρίνιν. 

«Δεν είναι δυνατόν να υποτιμήσουμε την προσωπική συμβολή του Ανατόλι Φιοντόροβιτς στην επίλυση της κρίσης της Καραϊβικής και την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης» σημειώνει ο Μεντβέντεφ στο τηλεγράφημά του.

Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Φίλιπ Κρόουλι, εξέφρασε τη λύπη του για αυτήν την «τεράστια απώλεια» σημειώνοντας ότι ο Ανατόλι Ντομπρίνιν «βοήθησε επί δεκαετίας να σταθεροποιηθούν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις» .