“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Μεσσίας και Λένιν ΣΥΡΙΖΑ στο Μνημόνιο

Το παλιό πεθαίνει (κι ας μην το πίστευαν έως χθες οι περισσότεροι) αλλά το καινούργιο δεν υπάρχει. Οι πολιτικοί έχουν χάσει τον έλεγχο. 

Οι πλούσιοι αυτής της χώρας, αυτοί που ευθύνονται μαζί με τους πολιτικούς που κυβέρνησαν, για την καταστροφή του κράτους, είναι επίσης διχασμένοι ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα. Και το μέγα πλήθος αναζητά σωτήρα. 

Τα βλέμματα στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητεί το Μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα έφτασε στην κάλπη σαν Λένιν. Όμως το αλαλάζον πλήθος, μετά την κάλπη, τον σηκώνει στα χέρια σαν Μεσσία, γιατί έναν τέτοιο ψάχνει. Ποιος πρώτος θα σταυρωθεί δεν το ξέρουμε. Θα έχει μικρή σημασία μπροστά στους χιλιάδες σταυρούς που ήδη βλέπουμε και θα βλέπουμε. Ο Λένιν είναι επαναστάτης, είδε το κενό στην εξουσία, είδε την ήττα της Ρωσίας, είδε την κατάρρευση μιας χώρας και ενός συστήματος. Έτσι μπούκαρε στην εξουσία και στην Ιστορία.

Ο Μεσσίας δεν υποσχέθηκε εξουσία, αλλά το αλαλάζον πλήθος έψαχνε την λύτρωση εδώ και τώρα. Την εκδίωξη των Ρωμαίων, την τιμωρία των Φαρισαίων που τους πρόδωσαν και τους πούλησαν. 

Κι όταν κατάλαβε πως ο Μεσσίας δεν πρόσφερε κάτι τέτοιο, τον πρόδωσε και τον σταύρωσε. 

Κι ας μην έφταιγε αυτός. Δεν είναι καθόλου βέβαιο πως το μέγα πλήθος στην Ελλάδα του 2012 αναζητά έναν «Λένιν». Αυτόν που θα ηγηθεί μιας δύσκολης πορείας προς το άγνωστο, προς το όραμα, προς την νέο κόσμο και τον νέο άνθρωπο. Το μέγα πλήθος θέλει πίσω τα λεφτά του, θέλει να απαλλαγεί από το γερμανικό Μνημόνιο, θέλει κάποιον να τιμωρήσει όλους αυτούς που του υποσχέθηκαν αιώνια ευτυχία, μονιμότητα, σίγουρο εργασιακό περιβάλλον, και ολίγον από μπάχαλο ώστε η δημοκρατία να είναι ευέλικτη και χωρίς...αδιέξοδα. Αποφάσισε να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ψηφίζοντας σχεδόν αυθόρμητα τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αλέξης και οι σύντροφοι του δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. 

Η ρητορική της αντιπολίτευσης, δεν έχει καμία σχέση με τα λόγια του ανθρώπου που πρέπει να πιάσει το τιμόνι λίγο πριν τα βράχια.


Η προσπάθεια διόρθωσης των στερεότυπων εύκολων διατυπώσεων, όχι μόνο δεν είναι δυνατή σε τόσο σύντομο χρόνο, αλλά και δεν μπορεί να φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί στην χειρότερη ώρα έξω απ όλα, ΟΧΙ εξ αιτίας του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί άλλοι έφτασαν την κατάσταση στο όριο. 

Όμως αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κλείσουν τα αυτιά στο αλαλάζον πλήθος και αυτοί θα σταυρωθούν και εμάς θα σταυρώσουν.


Σπύρου Σουρμελίδη

http://dia-kosmos.blogspot.gr/