“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Στον Ρώσσο δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Φρίντμαν ανήκουν τα Βόρεια κοιτάσματα Φυσικού Αερίου!...

Προθεσμία τριών μηνών έδωσε η βρετανική κυβέρνηση στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Φρίντμαν να πουλήσει τα πρόσφατα αποκτηθέντα μερίδιά του στα πεδία φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας. Διαφορετικά απειλούν να του αφαιρέσουν την άδεια επιχειρηματικότητας που του έχει δοθεί.


Το υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κάλεσε τον Φρίντμαν να πουλήσει τα μερίδιά του στη Βόρεια Θάλασσα, αξίας 5,4 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία LetterOne του Φρίντμαν αγόρασε τα μερίδια από την πολυεθνική εταιρεία RWE.

Οι Βρετανοί δηλώνουν πως αν ο έλεγχος των πεδίων άντλησης φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα δεν περιέλθει στην κρατική DEΑ, οι άδειες θα αφαιρεθούν. Το βρετανικό υπουργείο ανέφερε πάντως πως η προθεσμία μπορεί να επεκταθεί στους έξι μήνες.
Η ευθεία αντιπαράθεση του βρετανικού δημοσίου με τη ρωσική εταιρεία είναι το τελευταίο επεισόδιο μιας μακράς διαμάχης σχετικά με τον έλεγχο των πεδίων άντλησης φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας. Πολλοί Βρετανοί κρατικοί αξιωματούχοι είχαν ταχθεί, εξαρχής, κατά της αγοράς μεριδίων από τον Φρίντμαν, εντός των βρετανικών οικοπέδων.
Η βρετανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ρωσική διείσδυση στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς σε περίπτωση επιβολής επιπλέον κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η βρετανική ενεργειακή παραγωγή θα επηρεαστεί. Ρωσικές πηγές θεωρούν, πάντως, τη βρετανική κίνηση ως προεκλογικό πυροτέχνημα.
Πηγή

Η RWE Προχωρά στην Πώληση της Dea στον Μιχαήλ Φρίντμαν Παρά τον Κίνδυνο Κυρώσεων


Η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας RWE θα προχωρήσει στην πώληση της μονάδας πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Ρώσο μεγιστάνα Μιχαήλ Φρίντμαν, ενώ παράλληλα δεσμεύεται να επαναγοράσει τις δραστηριότητες στη Βρετανία, εφόσον ο νέος ιδιοκτήτης βρεθεί αντιμέτωπος με το φάσμα των κυρώσεων.

Η RWE σχεδιάζει να να ολοκληρώσει σήμερα, Δευτέρα, τη συμφωνία ύψους 5,1 δισ. ευρώ, για την πώληση της Dea στην LetterOne και αν η ΕΕ ή οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις στον αγοραστή εντός ενός έτους από το κλείσιμο της συμφωνίας θα επαναγοράσει την εταιρεία, όπως τόνισε σε σχετική ανακοίνωση.

Η βρετανική κυβέρνηση είπε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι δεν στηρίζει τη συμφωνία υπό την παρούσα μορφή της.

Η RWE προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να πωλήσει την Dea στην LetterOne, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Φρίντμαν.

Η Dea δραστηριοποιείται στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Βρετανία, Γερμανία και Νορβηγία και η πώληση της είχε «παγώσει», λόγω των βρετανικών ανησυχιών για το γεγονός ότι μία ρωσική εταιρεία αποκτά ρόλο στην παραγωγή ενέργειας στη χώρα. 

http://dia-kosmos.blogspot.gr/