“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Κέρι: Δεν θα άρουμε τις κυρώσεις στην Ρωσία

Θα παραμείνουν σε ισχύ οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση έως ότου η Μόσχα υποστηρίξει πλήρως τις συμφωνίες του Μινσκ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι μετά από μια υπουργική σύνοδο του Αρκτικού Συμβουλίου στον Καναδά.

Ο Κέρι δήλωσε ότι η φερόμενη επιθυμία της Ρωσίας να αρθούν οι κυρώσεις παραμένει ανέφικτο, διότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι είχε συζητήσει αυτή την εβδομάδα το θέμα της Ουκρανίας με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Η ομιλία ήταν συγκεκριμένα για την ρωσική ανθρωπιστική αποστολή, το έργο της παρακολούθησης από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και την αποχώρηση των βαρέων όπλων από τη γραμμή επαφής των δύο αντικρουόμενων πλευρών.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή σε εχθροπραξίες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Πρόσφατα ο Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλεσε παράλογες τις απειλές των ΗΠΑ ότι θα σκληρύνουν τις αντιρωσικές κυρώσεις για την υποτιθέμενη μη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. «Τώρα οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας λένε: «Εάν οι συμφωνίες του Μινσκ εφαρμοστούν τότε θα άρουμε τις κυρώσεις από τη Ρωσία. Έχουμε επανειλημμένως πει ότι δεν ζητάμε από κανέναν να ακυρώσει τις κυρώσεις. Αφήστε τους να αποφασίσουν μόνοι τους. Επιβλήθηκαν κυρώσεις για εντελώς παρατραβηγμένους λόγους. Αυτό βρίσκεται στην συνείδησή τους», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Καταλάβετε ακριβώς την λογική αυτή. Λένε:« Αν οι συμφωνίες του Μινσκ υλοποιηθούν, τότε οι κυρώσεις θα αρθούν, και εάν δεν έχουν υλοποιηθεί, τότε η Ρωσία θα πρέπει να τιμωρηθεί περισσότερο. Αν δούμε ποιος εφαρμόζει και ποιος δεν έχει εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, τότε θα καταστεί σαφές ότι το Κίεβο είναι ο κύριος ένοχος για την επιβράδυνση της διαδικασίας του Μινσκ τώρα», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι κυρώσεις

Ρώσοι αξιωματούχοι και εταιρείες τέθηκαν υπό τις απαγορεύσεις του πρώτου «κύματος» κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία στα μέσα Μάρτιο του 2014, αφού είχε προηγηθεί το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου 2014 στην Ουκρανία.

Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις της Μόσχας ότι το δημοψήφισμα για την απόσχιση της Κριμαίας ήταν σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με το προηγούμενο που δημιουργήθηκε από την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία το 2008, η Δύση και το Κίεβο αρνήθηκαννα αναγνωρίσει τη νομιμότητα της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Η Δύση ανακοίνωσε νέους, τομεακούς περιορισμούς εναντίον της Ρωσίας στα τέλη Ιουλίου 2014 και συγκεκριμένα για τον ισχυρισμό της Δύσης ότι Μόσχα φέρεται να είχε σχέση με τις διαδηλώσεις σε διαδηλώσεις στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Σε απάντηση, η Ρωσία επέβαλε στις 6 Αυγούστου του 2014 την απαγόρευση ενός έτους για τις εισαγωγές βοείου κρέατος, χοιρινού κρέατος, πουλερικών, ψαριών, τυριών, φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νορβηγία.

Νέα κατασταλτικά μέτρα μεγάλης κλίμακας εναντίον της Ρωσίας ήρθαν τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2014.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες ότι προσάρτησε την Κριμαία, καθώς η επανένωση με τη Ρωσία έγινε οικειοθελώς μετά από ένα δημοψήφισμα, και τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα θα μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να συμμετέχει στις εχθροπραξίες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/