Η Χίλαρι Κλίντον εμπλέκεται σε σκάνδαλο με εταιρία ουρανίου

Τα καλύτερα για τα σκάνδαλα των πολιτικών των ΗΠΑ τα μαθαίνουμε όταν βάζουν υποψηφιότητα για πρόεδροι. Τότε, εν όψει των αγώνων τους και λόγω χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη από τους αντιπάλους, όλα βγαίνουν στη φόρα....
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, η οικογένεια Κλίντον και το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει εμπλέκονται στην υπόθεση της εξαγοράς της καναδικής εταιρείας εξόρυξης ουρανίου Uranium One από την ρωσική Rosatom. Η υπόθεση έρχεται ενώ η Χίλαρι Κλίντον διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

ap090306017956-3Οι New York Times αναφέρονται στην εξαγορά των ορυχείων και κοιτασμάτων ουρανίου της καναδικής εταιρείας Uranium One από την ρωσικών συμφερόντων Rosatom, μια υπόθεση που δημιουργεί ερωτηματικά για το ρόλο που διαδραμάτισε η οικογένεια Κλίντον, καθώς ένα σημαντικό ποσό από τις δωρεεές δεν ανακοινώθηκε δημόσια, ενώ υπάρχει και η διπλωματική διάσταση καθώς, όπως υποστηρίζουν πρώην πρεσβευτές των ΗΠΑ, η συγκεκριμένη εξαγορά δημιουργεί την υπόθεση ότι η Ρωσία εισέρχεται στον πυρήνα των θεμάτων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, ενώ οι μάνατζερ της καναδικής εταιρείας «έριχναν χρήματα» στο ίδρυμα Κλίντον, προχωρούσε η διαδικασία εξαγοράς από τη ρωσική πλευρά -που έπρεπε στο τέλος, λόγω της στρατηγικής φύσης του ουρανίου, να πάρει έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως και έγινε όταν η Χίλαρι ήταν υπουργός.

24JPURANIUM1-master315Η εξαγορά, αναφέρει η εφημερίδα,έδινε στη ρωσική εταιρεία τον έλεγχο του ενός πέμπτου της αμερικανικής δυνατότητας παραγωγής ουρανίου. 

Τα ρωσικά ΜΜΕ, επισημαίνουν οι ΝΥΤ, είχαν πανηγυρίσει τη συμφωνία ως «κατάκτηση» της παγκόσμιας αγοράς ουρανίου.
Οι ΝΥΤ υποστηρίζουν ωστόσο ότι, την περίοδο 2009 έως 2013, όταν οι ρώσοι σταδιακά αναλάμβαναν τον έλεγχο της καναδικής Uranium One, από τα στοιχεία των καναδών φαίνεται ότι έγιναν διαδοχικές δωρεές στο ίδρυμα Κλίντον, συνολικού ύψους 2,35 εκατ. δολαρίων.

Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αφού οι Ρώσοι απέκτησαν τον έλεγχο της Uranium One, ο Μπιλ Κλίντον αμείφθηκε με το ποσόν των 500.000 δολαρίων από μια ρωσική επενδυτική τράπεζα με διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο, για ένα λόγο του που είχε στόχο την προώθηση της μετοχής της Uranium One. Το εάν οι δωρεές διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην έγκριση της συμφωνίας, είναι άγνωστο. «Ομως ανακύπτει τεράστιο ηθικό θέμα», υποστηρίζει η εφημερίδα, σε περίπτωση που η Χίλαρι Κλίντον ως υπουργός Εξωτερικών ευνοούσε τους δωρητές του ιδρύματος.
Πηγή: reporter.gr


Η καλή φίλη της Γιάννας που θέλει να την πασάρει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Πες μου ποιος είναι ο φίλος σου να σου πω ποιος είσαι…

http://nea.allnewz.gr/?p=11079
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως γίνεσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ; Η κα Μακρή αποκάλυψε τι έγινε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα Αρχεία της KGB - Απόρρητος Φάκελος JFK 1999 -Συνωμοσία για φόνο:

ΕΒΡΑΙΟΙ!....ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Δράκοι ....παντού δράκοι!.....

ΩΓΥΓΙΑ: ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ