Οι Αλβανοί των Δ. Βαλκανίων μεταναστεύουν μαζικά, σύμφωνα με τη FRONTEX

Του Ι. Πάτσο*

Η πρώτη έκθεση της FRONTEX για το 2015, που δημοσιοποίησε το τηλεοπτικό κανάλι “Top Channel” των Τιράνων, αποκαλύπτει τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των Αλβανών πολιτών, που ζητούν άσυλο από χώρες – μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο στης πρώτες πέντε εβδομάδες του 2015, συνολικά 1847 Αλβανοί, ζήτησαν άσυλο, ποσοστό δηλαδή σε ποσοστό που είναι αυξημένο κατά 236%, σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2014. Απ΄αυτούς, 1.668 αιτούντες άσυλο καταγράφηκαν στη Γερμανία, 106 στη Σουηδία, 52 στο Βέλγιο, 15 στην Ελβετία και 2 στο Λουξεμβούργο.

Η “ξαφνική” αυτή αύξηση των Αλβανών αιτούντων άσυλο, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού αυτού Οργανισμού με έδρα τη Βαρσοβία, συνέβαλε στη σημαντική αύξηση των συνολικών αιτήσεων, που καταγράφηκαν στη Γερμανία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στης πέντε αυτές ευρωπαϊκές χώρες, που “πλήττονται” από το φαινόμενο αυτό.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, το 90% των αιτήσεων για άσυλο, υποβάλλεται από τους πολίτες της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη) στην Γερμανία, η οποία παραμένει ο ιδανικός προορισμός, κυρίως για Αλβανούς και Σέρβους. “Η Γερμανία καταγράφει σημαντική αύξηση των αιτήσεων κατά 57%, κυρίως λόγω της απρόσμενης αύξησης των αιτήσεων από Αλβανούς” αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση.

Η FRONTEX αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των αιτούντων άσυλο, από τις χώρες αυτές στο χώρο Σένγκεν, κατά τη διάρκεια των πρώτων 5 εβδομάδων του τρέχοντος έτους, ανήλθε στους 5539, που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 39%, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2014.

Όμως, παρά τη σημαντική αύξηση των Αλβανών αιτούντων άσυλο, η Σερβία συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 42% (2.334 αιτήσεις), ακολουθούμενη από την Αλβανία 33%, ΠΓΔΜ με 12%, Βοσνία Ερζεγοβίνη με 11% και το Μαυροβούνιο με 2%.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Αλβανοί είναι η εθνικότητα με την υψηλότερη αύξηση, με 93%, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2014, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους Σέρβους πολίτες είναι αλβανικής καταγωγής, από την κοιλάδα του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία.

*Ανταποκριτής Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αλβανία

http://mignatiou.com/2015/04/ti-tsimpise-tou-alvanous-ke-metanastevoun-mazika-simfona-me-ti-frontex/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως γίνεσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ; Η κα Μακρή αποκάλυψε τι έγινε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα Αρχεία της KGB - Απόρρητος Φάκελος JFK 1999 -Συνωμοσία για φόνο:

Δράκοι ....παντού δράκοι!.....

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

ΕΒΡΑΙΟΙ!....ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ