“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Τεράστια ισχύ για το κινεζικό Ναυτικό μέχρι το 2030

Η Κίνα θα έχει κατασκευάσει 415 πολεμικά πλοία μέχρι το 2030, σύμφωνα με Αμερικανό πρώην αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας Τζέιμς Φάρελ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Φάρελ, είπε πως η Κίνα σχεδιάζει την ανάπτυξη του Ναυτικού τους, τα επόμενα 15 χρόνια.
Το κινεζικό σχέδιο προβλέπει την ύπαρξη 99 υποβρυχίων, τεσσάρων αεροπλανοφόρων, 102 αντιτορπιλικών και φρεγατών, 26 κορβετών, 73 πλοίων αμφίβιων επιχειρήσεων και 111 πυραυλακάτων. Την άποψη του Φάρελ συμμερίζεται και το αμερικανικό Πεντάγωνο, το οποίο, μάλιστα, σε έκθεσή του, αναφέρει πως η Κίνα θα διαθέτει και πολλά και τεχνολογικά πιο προηγμένα πλοία, σε σχέση με τα υπάρχοντα.
«Αυτή την στιγμή η Κίνα διαθέτει 300 πολεμικά και το ισχυρότερο ναυτικό της Ασίας. Η Κίνα αποσύρει παλαιότερα πλοία, προτιμώντας τη ναυπήγηση νέων, μεγάλων ναυτικών μονάδων, πολλαπλών ρόλων», αναφέρει η έκθεση του Πενταγώνου.
Σύμφωνα με τον Φάρελ τα νέα αντιτορπιλικά της κλάσης Luyang III Τύπου 052D class μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στην περιοχή, καθώς θα επιτρέπουν στο Κινεζικό Ναυτικό να επιχειρεί σε μεγάλη απόσταση από τις κινεζικές βάσεις.
Ο Φάνελ, το 2014, είχε δηλώσει πως η Κίνα προετοιμάζεται για έναν σύντομο πόλεμο με την Ιαπωνία. Τον Φεβρουάριο του 2015 επανέλαβε την πρόβλεψή του και προειδοποίησε για επερχόμενο πόλεμο με την Κίνα.
Σημαντικό κίνδυνο θεωρούν οι Αμερικανοί και τα κινεζικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων Τύπου 094 κλάσης Jin. Αμερικανοί ειδικοί στον κατά θάλασσα πόλεμο ανησυχούν επίσης για τις αυξανόμενες ανθυποβρυχιακές δυνατότητες του Κινεζικού Ναυτικού.
Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/