Έτοιμοι να παρακάμψουν τον Κάμερον οι Σκωτσέζοι αν αρνηθεί δεύτερο δημοψήφισμα

Οι Σκωτσέζοι εθνικιστές είναι έτοιμοι να παρακάμψουν τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, αν αρνηθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία, δήλωσε πηγή του Εθνικού Ενωτικού Κόμματος της Σκωτίας, η οποία δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Μπορεί οι Σκωτσέζοι να απέρριψαν με 55% την ανεξαρτησία τους σε δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου του περασμένου χρόνου, αλλά τα εντυπωσιακό ποσοστό του SNP στις πρόσφατες εκλογές αναζωπύρωσαν το αίτημα των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας για ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Οι εφημερίδες Times και Guardian επικαλούνται ανώνυμη υψηλόβαθμη πηγή του SNP στο Λονδίνο, σύμφωνα με την οποία το κόμμα είναι έτοιμο να προχωρήσει σε δεύτερο δημοψήφισμα αν κρίνει ότι διαθέτει την πολιτική εντολή να το πράξει.

Πριν τις εκλογές, η ηγέτης του SNP Nicola Sturgeon δήλωσε επανειλημμένως ότι η ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος δεν είναι στην ατζέντα παρά μόνο αν υπάρξει κάποιο γεγονός που αλλάξει τις συνθήκες. Σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν είναι σαφές τι εννοεί η επικεφαλής των Σκωτσέζων εθνικιστών. Λόγος για ένα δεύτερο δημοψήφισμα μπορεί να είναι τυχόν άρνηση του Κάμερον να δώσει μεγαλύτερες εξουσίες στην Σκωτία ή αν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ ή αν αποφασίσει να εξαιρεθεί από τoν Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει μια συντριπτική νίκη των Σκωτσέζων εθνικιστών στις εκλογές στο Holyrood το 2016, έχοντας ψηλά το θέμα του δημοψηφίσματος.

Euractiv

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως γίνεσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ; Η κα Μακρή αποκάλυψε τι έγινε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα Αρχεία της KGB - Απόρρητος Φάκελος JFK 1999 -Συνωμοσία για φόνο:

Δράκοι ....παντού δράκοι!.....

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

ΕΒΡΑΙΟΙ!....ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ