“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Κόντρα Κίνας-ΗΠΑ για τα Σπράτλι, κίνδυνος εκτροπής…

Απορρίπτουν οι ΗΠΑ την απαίτηση των Κινέζων για τερματισμό των αναγνωριστικών πτήσεων πάνω από τα διαφιλονικούμενα νησιά Σπράτλι, στη Νότια Κινεζική θάλασσα.
«Οι ΗΠΑ εκτελούν πτήσεις στα διεθνή ύδατα σε όλο τον κόσμο. Έτσι εκτελούμε και πτήσεις στη Νότια Κινεζική θάλασσα, σε τακτά διαστήματα, στον διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο», είπε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ασίας – Ειρηνικού Ντάνιελ Ράσελ.
Η Κίνα έχει δημιουργήσει τεχνητά νησιά στην περιοχή, επί των οποίων κατασκευάζει μικρές βάσεις, διεκδικώντας το 90% της περιοχής της Νότιας Κινεζικής θάλασσας. Ο Ράσελ είπε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ενεργούν στον διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο και θα υπερασπίσουν το δικαίωμα όλων των χωρών στην ελεύθερη πρόσβαση στην περιοχή.
Δύο ημέρες πριν κινεζικό πολεμικό είχε προειδοποιήσει, οκτώ φορές, αμερικανικό αεροσκάφος ναυτικής επιτήρησης Ρ-8Α Poseidon, απαιτώντας την απομάκρυνσή του από την περιοχή. Το αμερικανικό αεροσκάφος, φυσικά, αγνόησε τις προειδοποιήσεις.
Ο πρώην υποδιευθυντής της CIA Μάικλ Μόρελ, σε συνέντευξή του είπε, πως υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής ΗΠΑ και Κίνας, στο εγγύς μέλλον. Την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε αναφέρει πως σκοπεύει να αναπτύξει βομβαρδιστικά και αεροσκάφη επιτήρησης μεγάλης εμβέλειας στην Αυστραλία.
Επίσης, είχε αναφερθεί πως οι αμερικανικές πτήσεις επιτήρησης πάνω από τα νησιά Σπράτλι όχι μόνο δεν θα σταματήσουν, αλλά θα ενταθούν. Το Αρχιπέλαγος Σπράτλι αποτελείται από 750 νησίδες, ατόλες και υφάλους. Διεκδικείται από την Κίνα, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία και το Βιετνάμ.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/