Για τον Κλαούζεβιτς ο στρατιωτικός αντικειμενικός σκοπός του πολέμου είναι ο αφοπλισμός του εχθρού και για να επιτευχθεί αυτός χρειάζεται συμπλοκή πράγμα το οποίο συνεπάγεται αιματοχυσία.

Είναι ευσεβής πόθος για «καλόκαρδους ανθρώπους» όπως αναφέρει να πιστεύει κάποιος ότι «μπορεί να νικήσει χωρίς πολύ αιματοχυσία».

Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Βρετανία: Εκλογές στο νήμα υπό την σκιά του Brexit

Οι εκλογές της 7ης Μαϊου είναι οι πιο αμφίρροπες στην πρόσφατη ιστορία της Βρετανίας. Η Ευρώπη είναι το βασικό ζήτημα που χωρίζει Εργατικούς και Συντηρητικούς. Ποιος φαίνεται να κερδίζει τελικά την μάχη;

Οι βρετανικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Μαϊου είναι οι πιο αμφίρροπες και κρίσιμες των τελευταίων ετών, καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να καθορίσει την θέση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το ίδιο το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου. 
Οι διαφορές Εργατικών και Συντηρητικών όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων με τις Βρυξέλλες είναι μεγάλες.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. και στην συνέχεια να προχωρήσει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το αν η χώρα θα συνεχίσει να είναι μέλος. 
Την ίδια στιγμή ο αρχηγός των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ θεωρεί τις προτάσεις για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ριψοκίνδυνες και επιζήμιες για τις βρετανικές επιχειρήσεις. 
Ο πολιτικός συντάκτης των Financial Times George Parker παρουσιάζει αναλυτικά τις θέσεις των δύο κομμάτων και τις εκτιμήσεις του για το ποιος φαίνεται να πείθει περισσότερο τους Βρετανούς πολίτες. 
http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1327232/vretania-ekloges-sto-nhma-ypo-thn-skia-toy-brexit.html ΒΙΝΤΕΟ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/