“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η Σοβιετική Ευρώπη είναι εδώ: Υπέρ της συγκέντρωσης των εξουσιών οι Πρόεδροι των ευρωπαϊκών θεσμών

Χρειαζόμαστε «ένα μεγάλο άλμα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, κατά την δημοσιοποίηση της κοινής έκθεσης των πέντε ευρωπαϊκών θεσμών, με τίτλο:

 «Ολοκληρώνοντας την Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης». 

Σχόλιο: Χωρίς να εγγυόμαστε τα σύνορα κανενός Έθνους !... Παράδειγμα στην Ελλάδα θα εγκαταστήσουμε όλους τους Λαθρομετανάστες για την ολοκληρωτική αλλαγή του Ελληνικού πληθυσμού!... Για λόγους συμφερώντων της Γερμανίας, Γαλλίας, θα δώσουμε ελληνικά εδάφη στην Τουρκία!.....Ποιός θα τους σταματήσει; 


Η έκθεση, που έχει συνταχθεί από τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, περιγράφει έναν «οδικό χάρτη» για την περαιτέρω ολοκλήρωση της ευρωζώνης και θα παρουσιαστεί στους ηγέτες της ΕΕ κατά τη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με τις συστάσεις των πέντε συγγραφέων διακηρυγμένος στόχος είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουσιών στις Βρυξέλλες ή η εμβάθυνση της ομοσπονδιοποίησης με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη σε έναν χρονικό ορίζοντα δεκαετίας. 

Η υλοποίηση του στόχου, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, προβλέπεται να γίνει σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη περιλαμβάνεται η εμβάθυνση της τραπεζικής ένωσης παραδείγματος χάριν, με την εξασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων αποταμιευτών, την απαγόρευση μονομερούς υιοθέτησης συντελεστών ΦΠΑ, γιατί αυτό θα επιδρούσε και στην υπόλοιπη ευρωζώνη ή την εκπροσώπηση της ευρωζώνης στο ΔΝΤ με μία έδρα. 

Στη δεύτερη φάση περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνη, με ένα υπουργείο Οικονομικών με δικό του προϋπολογισμό, που να ζητά μεταρρυθμίσεις και να μπορεί να εξουδετερώνει «οικονομικά σοκ». 

Όλα αυτά οδηγούν στην τελευταία φάση και στο κύριο ερώτημα, που το ίδιο το κείμενο αποφεύγει να θέσει ανοιχτά: εάν είναι απαραίτητη και η τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, έτσι ώστε από την νομισματική ένωση να προκύψει και μια πολιτική ένωση.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/