“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ. ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΦΥΣΙΚΑ

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Σας στέλνω το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΠΟΨΗ. Μαζί σας κοινοποιώ και αποδεικτικά έγγραφα από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ σχετικά με το δημοσίευμα.


Το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού απασχολεί για τις δικές της υποθέσεις τον ίδιο δικηγόρο που ταυτόχρονα απασχολεί η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ (Μυτιληναίος) για τις δικές του υποθέσεις ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αναφέρει το σχετικό κείμενο:

«Η Αλουμίνιον υποβάλλει καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά της ΔΕΗ (και στο παρελθόν κατά της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ) χρησιμοποιώντας τη δικηγορική εταιρεία «Δελλής-Γιαννακόπουλος» για τη νομική υποστήριξή της.

Από τη δική της πλευρά, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιλέγει και αυτή την ίδια δικηγορική εταιρεία με απευθείας αναθέσεις, για να εκπροσωπεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού αυτήν τη φορά, σε άλλες υποθέσεις.

Δηλαδή, η ίδια δικηγορική εταιρεία είναι αυτό που λέει η λαϊκή παροιμία «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», αφού από τη μια μεριά είναι με τον προσφεύγοντα στην Επιτροπή και από την άλλη πλευρά, με απ’ ευθείας ανάθεση, είναι στην πλευρά της Επιτροπής εναντίον άλλου προσφεύγοντα.

Και βέβαια το σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι δεν μιλάμε για χρονική διαφορά μηνών ή ετών μεταξύ της μιας και της άλλης περίπτωσης, αλλά ελάχιστων ημερών. Προσέξτε για παράδειγμα:

Στις 30/01/2015 εκδίδεται απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για δέσμευση πίστωσης για αμοιβή της δικηγορικής εταιρείας «Δελλής – Γιαννακόπουλος» και 3 ημέρες αργότερα, στις 02/02/2015, γίνεται κοινή συνάντηση ΡΑΕ – Επιτροπής Ανταγωνισμού – ΔΕΗ – Αλουμίνιον, στα πλαίσια των καταγγελιών της Αλουμίνιον που υποστήριξε νομικά η ίδια δικηγορική εταιρεία.

Άλλο παράδειγμα: Στις 25/02/2015 η Αλουμίνιον υποβάλλει και νέα καταγγελία κατά της ΔΕΗ ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τη νομική υποστήριξη της συγκεκριμένης δικηγορικής εταιρείας, και μια ημέρα μετά, στις 26/02/2015, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκδίδει και άλλη απόφαση για δέσμευση πίστωσης για απευθείας ανάθεση στη δικηγορική εταιρεία «Δελλής – Γιαννακόπουλος».

Εύλογα ερωτήματα…

Δεν στεκόμαστε στις γνώσεις και τις ικανότητες της συγκεκριμένης δικηγορικής εταιρείας, οι οποίες όντως μπορεί και να είναι μεγάλες, έχουμε όμως κάποια εύλογα ερωτήματα:
  • 1] Πιστεύει κανείς ότι οι νομικοί της συγκεκριμένης δικηγορικής εταιρείας συνεργάζονται ώρες με τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις υποθέσεις της Επιτροπής και δεν συζητούν καθόλου μαζί τους το θέμα των προσφυγών της Αλουμίνιον; Οι πληροφορίες μας πάντως λένε το ακριβώς αντίθετο.
  • 2] Είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει, εκούσια ή ακούσια, διαρροή εμπιστευτικών στοιχείων προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση;
  • 3] Σε τελική ανάλυση, είναι η συγκεκριμένη δικηγορική εταιρεία η μοναδική που διαθέτει αυτά τα προσόντα, έτσι ώστε να επιλέγεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, και μάλιστα απευθείας, όταν τίθεται κραυγαλέο θέμα ασυμβίβαστου;
Βεβαίως, πλέον δεν αναμένουμε τις απαντήσεις του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Κυριτσάκη, που προφανώς έχει λησμονήσει τη λαϊκή ρήση: «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Αναμένουμε όμως από τους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς και την Εισαγγελία Διαφθοράς να ερευνήσει το θέμα και βεβαίως το σύννομο ή μη των αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, υπό το πρίσμα της κοινής –μα εντελώς κοινής– νομικής υποστήριξης προσφεύγοντος και αποφασίζοντος

ΠΗΓΗ http://www.iapopsi.gr/%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF/

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Το γραφείο «Δελλής – Γιαννακόπουλος» είναι ένα από τα πλέον γνωστά δικηγορικά γραφεία και για αυτό εκπροσωπεί την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, τον ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ, τον ΑΚΤΩΡΑ (ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ) και άλλους σημαντικούς πελάτες. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι καταξιωμένοι δικηγόροι οι εταίροι του και μάλιστα (λογικό λόγω ικανοτήτων) ακριβοπληρωμένοι. Η απορία μου είναι, για ποιο λόγο αναλαμβάνουν δύσκολες υποθέσεις υπεράσπισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την «ευτελή» (για την αξία του δικηγορικού γραφείου) αμοιβή των 2.000€. Με ένα τόσο μικρό ποσό πρέπει να μελετήσουν τεράστιες δικογραφίες, να ετοιμάσουν μεγάλα δικόγραφα και άλλα ώστε να στηρίξουν τις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζει να αναθέτει σε εξωτερικούς δικηγόρους την υπεράσπισή της είναι δεδομένο, αφού το Υπουργείο Οικονομίας δεν αποφασίζει να τοποθετήσει ανθρώπους στο Γραφείο Νομικής Υποστήριξης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αποτέλεσμα έως σήμερα να έχουν δοθεί με απευθείας ανάθεση σχεδόν 500.000€ σε εξωτερικούς δικηγόρους και (το χειρότερο) οι σημαντικές λεπτομέρειες κάθε υπόθεσης και τα επιχειρηματικά απόρρητα δίδονται σε δικηγόρους που δεν δεσμεύονται από την Νομοθεσία περί Ανταγωνισμού.

Με εκτίμηση

Φλωράς Γιώργος

Μέλος στο ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Τηλ. 6974910050 email 
george.floras@floras.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/