“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η Σία Αναγνωστοπούλου «βόλεψε» και τον σύζυγό της ως… Διευθυντή

Η Σία Αναγνωστοπούλου, το Σχέδιο Ανάν και το Νέο Σχέδιο
Μετά τα ανίψια της και της η υπουργός βρήκε «προορισμό» και για τον σύζυγό της στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης

Της Σοφίας Σπίγγου

Η πληθώρα διορισμών και αποσπάσεων φίλων και συγγενών των μελών της νέας κυβέρνησης κάνει πλέον… ξεκάθαρο το γεγονός ότι έντιμοι και ικανοί είναι μόνο οι αριστεροί.
Πριν από δύο εβδομάδες τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» είχαν αποκαλύψει τους διορισμούς σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων των δύο παιδιών της αδελφής της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, που φρόντισε τα ανίψια της να βρεθούν στα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης. 

Ομως, η οικογένεια έχει ακόμα ένα μέλος της σε υπουργείο! 

Ο λόγος για τον σύζυγο της κ. Αναγνωστοπούλου, Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ο οποίος είναι διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για διορισμό, αλλά για απόσπαση. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος στις 2 Μαρτίου του 2015 αποσπάσθηκε από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να βρεθεί στη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού.

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ…

«Γίνεται ένας απίστευτος κανιβαλισμός», δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου όταν ερωτήθηκε για την υπόθεση των ανιψιών της, ενώ διερωτήθηκε αν είναι κακό να έχει κάποιος στο πολιτικό του γραφείο συγγενείς τρίτου βαθμού, σημειώνοντας ότι, βάσει νόμου, δεν μπορεί να γίνει πρόσληψη συγγενή δευτέρου βαθμού: «Είμαι υπόλογη που άλλος υπουργός προσέλαβε συγγενή μου; Κάποιος ήθελε να δημιουργήσει θέμα. Η πολιτική πρέπει να διεξάγεται με πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους. Είμαι από αυτούς που λένε πάντα -και στο κόμμα μου- ότι χτυπάς τις πολιτικές, δεν χτυπάς τα πρόσωπα, γιατί θα καταντήσουμε στο τέλος να βγάζουμε μαχαίρι ο ένας στον άλλον».

Ωστόσο, όλως τυχαίως στο ίδιο πολιτικό γραφείο, αυτό του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, μόλις είχε αποσπασθεί και ο σύζυγός της, και μάλιστα σε θέση διευθυντή, και εντελώς συμπτωματικά διορίσθηκε ως μετακλητή υπάλληλος και η ανιψιά της.

Αλήθεια, πόσο συνάδουν τα λεγόμενα του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την απάντηση που έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός σχετικά με τον διορισμό των ανιψιών της; «Αποσυμφορούμε τον δημόσιο τομέα από τις στρατιές των συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προωθούμε τη στελέχωση των γραφείων υπουργών, γενικών γραμματέων και διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ερχόμαστε για να εμπιστευθούμε τη δημόσια διοίκηση, ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ανήκει κάποιος», έλεγε ο κ. Τσίπρας.

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αναγνωστοπούλου εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και μόλις τρεις ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 28 του μηνός, αποφασίστηκε ο διορισμός της νεαρής ανιψιάς της, Ελισάβετ Σίσκου, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Σχεδόν έξι μήνες αργότερα, τον Ιούλιο, η θέση της Σίας Αναγνωστοπούλου στο κόμμα ισχυροποιήθηκε, αφού, κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε, ορίστηκε αναπληρώτρια υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ οι εκλογές του Σεπτεμβρίου την «καλωσόρισαν» ως αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας. 

Αυτή τη φορά, τρεις μέρες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 23 Σεπτεμβρίου, η ίδια πλέον ζήτησε τον διορισμό του ανιψιού της και αδελφού της Ελισάβετ, Στέφανου Σίσκου, σε θέση διοικητικού μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας.

Κρίνοντας πολιτικά, θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει ασύμβατη τη συμπεριφορά ενός στελέχους της κυβέρνησης που επί χρόνια ως αντιπολίτευση μαχόταν… λεκτικά τους διορισμούς συγγενών. Πράγματι, κάθε «υπουργός δικαιούται να πάρει όποιον θέλει στο πολιτικό του γραφείο», καθώς δεν είναι παράνομο τρία μέλη μιας οικογένειας να βρίσκονται σε υπουργικά γραφεία. Ομως, η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται και τίμια… και το αιώνιο ερώτημα επανέρχεται. Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Οι σχέσεις του με τον Πάνο Λάμπρου

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου έξω από τη γαλλική πρεσβεία, στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, βρέθηκαν και συνομίλησαν για αρκετή ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης και σύζυγος της αναπληρώτριας υπουργού, Π. Γιαννακόπουλος, με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος και μεσολαβητή του υπουργείου Δικαιοσύνης με μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Πάνο Λάμπρου. Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρώην σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε «φωτογραφηθεί» και κατηγορηθεί από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, για τις συνομιλίες του με μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, με τον κ. Λάμπρου να ξεκαθαρίζει ότι αυτό συνέβη κατά την περίοδο που έκαναν απεργία πείνας και ότι σε κάθε περίπτωση αγωνίσθηκε για την προάσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

-Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/12/blog-post_639.html#more


Η φωτογραφική διάταξη και το "κόλπο" του Παρασκευόπουλου στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης-Ο ρόλος του Π. Λάμπρου
Αριστερή κυβέρνηση Τρομοκρατών!...Τροπολογία – σοκ της Κυβέρνησης για τον Νίκο Ρωμανό. Περιμένουν την εκτέλεση του Πανούση;
Βασιλική Λέβα-Γιάννης Πανούσης-Παναγιώτης Λάμπρου : Τι είπα στον Μαζιώτη στις φυλακές Δομοκού
Κυβέρνηση Τρομοκρατών!. Όταν η Ταcία Χριστοδουλοπούλου ήταν συνήγορος υπεράσπισης του ΕΛΑ και της 17η Νοέμβρη!.....
Πορνόγριες Στελέχη του Σύριζα: “Θα πηδήξω τον Πανούση, θα του γαμήσω ότι έχει και δεν έχει…”
http://dia-kosmos.blogspot.gr/