“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Λαθρομετανάστευση: Οι διακινητές επιλέγουν να φέρουν μετανάστες στις Αιγυπτιακές ακτές, με προορισμό την Ευρώπη.

Καθώς επιδεινώνεται η κατάσταση στην Λιβύη, όλο και περισσότεροι διακινητές επιλέγουν να φέρουν μετανάστες/πρόσφυγες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή στις Αιγυπτιακές ακτές, με προορισμό την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φοβάται πως οι συμμορίες διακινητών προσφύγων/μεταναστών αναβιώνουν την μεταναστευτική οδό της Αιγύπτου, «ρίχνοντας» χιλιάδες ανθρώπους στη Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις μεταναστευτικές οδούς από Λιβύη και Τουρκία, όπως δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι.

«Πρόκειται για ένα κλιμακούμενο ζήτημα», ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος έκανε λόγο για αυξημένη δραστηριότητα γύρω από την Αλεξάνδρεια, η οποία δημιουργεί ανησυχία στην Ευρώπη ότι ισλαμιστές μαχητές από την περιοχή του Σινά χρησιμοποιούν την θαλάσσια οδό της Αιγύπτουπροκειμένου να φτάσουν στην Ελλάδα ή την Ιταλία.

Οι αναχωρήσεις από την Αίγυπτο αποτελούν ένα πολύ μικρό «κομμάτι» των εκατομμυρίων ανθρώπων που έφθασαν στην Ευρώπη δια θαλάσσης πέρυσι. Πάνω από τα 80% ήρθε από την Τουρκία στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων στην Ιταλία μέσω Λιβύης.

Λεπτομερή στοιχεία για την Αίγυπτο, δεν υπάρχουν. Όμως, καθώς επιδεινώνεται η κατάσταση στην Λιβύη, όλο και περισσότεροι διακινητές επιλέγουν να φέρουν μετανάστες/πρόσφυγες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή στις Αιγυπτιακές ακτές, υποστηρίζουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Τα ταξίδια από την Αίγυπτο είναι μεγαλύτερα, όμως οι διακινητές βασίζονται κυρίως στο ότι οι μετανάστες/πρόσφυγες θα διασωθούν μόλις εισέλθουν σε διεθνή ύδατα.

Το ενδιαφέρον είναι πως οι Βρυξέλλες, αν και βρίσκονται σε λεπτές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία προκειμένου να ανακοπεί η ροή των προσφύγων/μεταναστών από εκεί, σε ότι αφορά την Αίγυπτο διστάζουν να ξεκινήσουν «παζάρια» για να πιέσουν το Κάιρο, καθώς η Αίγυπτο είναι σύμμαχος σε μια όλο και πιο προβληματική περιοχή.

«Οι έλεγχοι στην Αίγυπτο είναι αυστηροί, κάτι που περιορίζει τις δραστηριότητες των διακινητών, όμως ορισμένες φορές υποψιαζόμαστε ότι κάνουν τα στραβά μάτια για να αφήσουν τους μετανάστες να πάνε αλλού», σχολίασε ευρωπαίος αξιωματούχος.

Αιγύπτιος αξιωματούχος, μιλώντας στο Reuters, επιβεβαίωσε την άνοδο της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων στην Αίγυπτο, σχολίασε ωστόσο πως το Κάιρο έχει πιο πιεστικά ζητήματα να ασχοληθεί.

http://www.euro2day.gr/news/world/article/1402537/afxanetai-h-eisroh-prosfygon-meso-aigyptoy.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/