“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Ιστορική και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας»

Στις 29 Φεβρουαρίου στο Ρώσικο Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας», στο πλαίσιο του Έτους της Ρωσίας στην Ελλάδα, και του Έτους της Ελλάδας στη Ρωσία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Έλληνες εμπειρογνώμονες, πολιτικοί επιστήμονες, δημόσια πρόσωπα, καθηγητές και φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Ζωηρή συζήτηση προκάλεσαν τα θέματα όπως: «Σύγχρονες διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας», «Η δημόσια διπλωματία ως μέσο της σύγκλισης των χωρών και των εθνών», «Ο ρόλος της Ρωσίας και της Ελλάδας στην Ιστορία του Παγκόσμιου Πολιτισμού».

Ανάμεσα στους ομιλητές που παρουσίασαν τις θέσεις τους ήταν η κυρία Ευγενία Κριτσέβσκαγια - συγγραφέας, δημοσιογράφος, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ρώσων συμπατριωτών στην Ελλάδα, ο κύριος Ευριπίδης Τσακιρίδης – Αμυντικός Αναλυτής, ο κύριος Γεώργιος Κουκουδάκης - Δήμαρχος της Ύδρας, Επίκουρος Καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο κύριος Θεόδωρος Ιγνατιάδης - εκδότης, Πρόεδρος της Λέσχης «Διάλογος» και ο κύριος Ιωάννης Τικτόπουλος - ιστορικός, δημοσιογράφος. Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κα Έλενα Κοντράτοβα - Γενική διευθύντρια του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Πρόεδρος Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας "Κέδρος".

Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για τον ρόλο των Ρωσικών και Ελληνικών πολιτιστικών οργανισμών και ιδρυμάτων στον πολιτιστικό διάλογο μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος, καθώς και για τον ρόλο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της νεολαίας ως κινητήριας δύναμης στην πρόοδο των ευγενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, τόνισαν τους κοινούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς των δύο λαών.

Η εκδήλωση τελείωσε με την απονομή των ευχαριστήριων επιστολών στους συμμετέχοντες του Διεθνούς Φεστιβάλ Παιδικής Τέχνης "Πολύχρωμος Πλανήτης". Περίπου 200 παιδιά από τα ελληνικά σχολεία της Αθήνας, Καβάλας, Κατερίνης και νησιών Κρήτης, Ρόδου και Λευκάδας πήραν μέρος στο φεστιβάλ. Τα καλύτερα έργα του οποίου στάλθηκαν στο Δημιουργικό και Εκπαιδευτικό κέντρο της Αγίας Πετρούπολης.

http://www.rcnk.gr/index.php/gr/component/k2/item/518-syzitisi-stroggylis-trapezis-oi-istorikoi-kai-politistikoi-desmoi-metaksy-rosias-kai-ellados.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/