“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

"Ελληνική" δικαιοσύνη!....Στις «χρυσές εφεδρείες» η Εισαγγελέας κ. Τσατάνη

Από εκείνες που είχε υπονοήσει σε άρθρο του ο Ψυχάρης

 Ύστερα από 3,5 μήνες θυμήθηκε το ραντεβού που είχε ζητήσει από τον αναπληρωτή υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο - Τι γύρευε στον υπουργό; 


- Γιατί δεν πήγε στην Εισαγγελέα του ΑΠ να καταγγείλει τις «παρεμβάσεις» του; 

- Η κόρη της ήταν υποψήφια βουλευτής της ΝΔ και ο άνδρας της είχε κάνει νομάρχης επί ΝΔ και ήταν υποψήφιος βουλευτής της 

- Την ίδια ώρα, ο Εισαγγελέας κ. Στ. Κωσταρέλλος αθωώνει τον Χριστοφοράκο, βαφτίζοντας... δωρεές τις μίζες εκατομμυρίων που είχε δώσει σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και όλα τα... ευαίσθητα κόμματα της αντιπολίτευσης που έτρεξαν να καταδικάσουν τον Παπαγγελόπουλο κατάπιαν τη γλώσσα τους, προστατεύοντας τον αρχιμιζαδόρο της Ζήμενς, που μέχρι λεμονοστύφτες έστελνε στον Κυριάκο

Τα τελευταία πυρομαχικά της -ως «χρυσές εφεδρείες» τα είχε προαναγγείλει ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης- ρίχνει η διαπλοκή (νταβατζήδες παντός είδους) στην αγωνιώδη προσπάθειά της να ανατρέψει τον Τσίπρα, για να γλιτώσει και να συνεχίσει να αρμέγει την... αγελάδα, όπως κάνει δεκαετίες τώρα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, δυστυχώς όμως όχι ως φάρσα.

Χρησιμοποιείται και πάλι η Δικαιοσύνη, όπως ακριβώς είχε γίνει και το βρώμικο '89, όταν Λαμπράκης, Τεγόπουλος και Μπόμπολας συμμάχησαν με την αντιπολίτευση (Μητσοτάκης πάλι, σε συνεργασία με την Αριστερά του Φλωράκη και του Κύρκου) και, με μακρύ χέρι την τότε ηγεσία του Αρείου Πάγου (Κόκκινος), προσπάθησαν όχι απλώς να ρίξουν τον Ανδρέα αλλά και να τον κλείσουν στη φυλακή.

Επιστρατεύτηκε η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, που χειριζόταν τη σοβαρότατη οικονομικά και πολιτικά δικογραφία κατά του μεγαλοεπιχειρηματία Βγενόπουλου, την οποία με απόφασή της έθεσε στο αρχείο!

Κατά σύμπτωση -τι παιγνίδια παίζει η... μοίρα (;)- την ίδια ώρα ο Εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλλος, που χειρίζεται το τεράστιο σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων, την προμήθεια από τη Ζήμενς του περιβόητου συστήματος ασφαλείας C4I έναντι 255 εκατ. ευρώ, προτείνει (όπως αποκάλυψε η «Real News») την απαλλαγή του καταζητούμενου Χριστοφοράκου (φίλου της Ντόρας και του Κυριάκου), όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και για αυτό της δωροδοκίας.

Φθάνει, μάλιστα, στο σημείο να χαρακτηρίζει δωρεές τις μίζες πάνω από 10.000.000 ευρώ που έδωσε ο Χριστοφοράκος στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ: «Δωρεά στα Ταμεία των δύο πολιτικών κομμάτων»! Πράξη για την οποία, όπως αναφέρει στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο κ. Κωσταρέλλος, ο Χριστοφοράκος καταδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Μονάχου, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει παρανομία. Και παρά ταύτα, ο Εισαγγελέας προτείνει την αθώωσή του!

Γιατί επί 99 μέρες έκρυβε η Τσατάνη τη συνάντησή της με τον Παπαγγελόπουλο; Κάθε άλλο παρά πειστική είναι στις... αποκαλύψεις της η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, όταν έκρυβε επί 99 μέρες τη συνάντηση που η ίδια είχε ζητήσει με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με τον οποίο ιεραρχικά δεν υπάρχει υπηρεσιακή σχέση.

Η συνάντηση έγινε στα μέσα Νοεμβρίου και θυμήθηκε να τη γνωστοποιήσει στον φυσικό προϊστάμενό της, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις 22 Φεβρουαρίου, όταν μάλιστα είχε κάνει Χριστούγεννα όμορφα και... ήρεμα με την οικογένειά της, χωρίς να έχει επιστρέψει τη δικογραφία στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, όπως -κατά την κ. Τσατάνη- της είχε ζητήσει... απειλητικά ο αναπληρωτής υπουργός. Γιατί επί 99 μέρες αποσιώπησε την... απειλή; 

Μήπως η δικογραφία Βγενόπουλου ήταν πρόσχημα για τη συνάντηση με τον κ. Παπαγγελόπουλο (ζήτησε τη «βοήθειά μου κλαίγοντας γιατί μερίδα του Τύπου τής καταλόγιζε ότι αφαίρεσε παράτυπα δικογραφία κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς λίγο πριν ασκηθεί ποινική δίωξη, δήθεν για να τη συσχετίσει με άλλη δικογραφία, με πραγματικό σκοπό να αποτρέψει την άσκηση ποινικής δίωξης» και ήθελε «την αποφυγή πειθαρχικού ελέγχου για τις υπηρεσιακές της ενέργειες», γράφει ο υπουργός στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής) και αυτό που ήθελε ουσιαστικά ήταν η παρέμβασή του για να προαχθεί; 

Θα μπορούσε ο υπουργός να βοηθήσει σε αυτό, να πει μια καλή κουβέντα; Μήπως ζήτησε κάποια βοήθεια για την κόρη της; Μια παροιμία λέει ότι ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Πώς γνωρίζατε, κυρία Τσατάνη, τι θα έλεγε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός στις 27 Νοεμβρίου, 12 μέρες μετά τη συνάντησή σας, για δικαστικά πραξικοπήματα και ισχυρίζεστε ότι γι' αυτό ζητήσατε το ραντεβού, για να σας πει αν στα δικαστικά πραξικοπήματα συμπεριλαμβάνει και την υπόθεση Βγενόπουλου; Για επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος πρόκειται;

Πώς ξαφνικά διέρρευσε η επιστολή σας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δύο βδομάδες μετά, και μάλιστα στο «Βήμα», όταν είχε ξεκινήσει η προσωπική επίθεση του Ψυχάρη κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα; Τυχαίο κι αυτό; Τέτοια σύμπτωση;

Παπαγγελόπουλος: Προφανή τα κίνητρά της...Πολλά τα ερωτήματα, κυρία Εισαγγελέα, που τα ισχυροποιούν οι ξεκάθαρες αιχμές του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην επιστολή που έστειλε την περασμένη Τετάρτη στον πρόεδρο της Βουλής: «Πέρα από τα προφανή κίνητρά της, δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν και άλλα κίνητρα». Κλείνει δε την επιστολή επισημαίνοντας: «Δυστυχώς, η πείρα μου και οι νομικές μου γνώσεις μου επιτρέπουν να έχω σχηματίσει ασφαλή εκτίμηση και κρίση για τα κίνητρα και τους σκοπούς της κ. Τσατάνη. Είμαι βέβαιος ότι κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

***

Έχει πολλές αμαρτίεςΣτην έως τώρα εισαγγελική διαδρομή της η κ. Τσατάνη είχε κάποιες μελανές σελίδες. 

Όπως το ότι δεν τήρησε την αυτονόητη ηθική υποχρέωσή της, που προβλέπεται και από τα σχετικά άρθρα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να δηλώσει αποχή από την υπόθεση του Βατοπεδίου, από τη στιγμή που είχε ασκηθεί κατηγορία κατά του διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του Γιάννη Αγγέλου, καθώς και κατά του Γιώργου Βουλγαράκη, υπουργού στις κυβερνήσεις του Καραμανλή, ενώ η κόρη της Ελένη Αντωνίου Γρηγοράκη ήταν υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο Ηράκλειο και στο βιογραφικό της έγραφε ότι η μητέρα της είναι εισαγγελική λειτουργός. 

Και ο άνδρας της, όμως, Αντώνης Γρηγοράκης είχε διατελέσει νομάρχης και ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, ενώ επί υπουργού Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη είχε τοποθετηθεί πρόεδρος του ΝΑΤ.

Η κυρία Τσατάνη είχε επιβάλει την απίστευτη εγγύηση 400.000 ευρώ στον Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος δεν είχε καμία εμπλοκή, απόδειξη το ότι δεν παραπέμφθηκε, αλλά εκείνη η αθλιότητα έβλαψε σε μεγάλο βαθμό την υγεία του. Στόχος, βέβαια, εκείνης της ιστορίας ήταν ο Κώστας Καραμανλής.

Παρόν

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments