“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Τούρκος ναύαρχος για το Πραξικόπημα. Τι σχεδιάζουν οι ΗΠΑ για την Ελλάδα;

Η CIA ήταν πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία ισχυρίζεται Τούρκος ναύαρχος

Ήταν θέμα χρόνου στην κυριολεξία προτού υπάρξουν φωνές από την Τουρκία να ενοχοποιήσουν τον συνήθη ύποπτο, την αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών CIA για το πραξικόπημα στην Τουρκία! 



Και βρέθηκε απόστρατος Τούρκος ναύαρχος να κάνει σχετικές δηλώσεις και μάλιστα στο ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sputnik! Ως γνωστόν το εν λόγω ρωσικό δίκτυο έχει και υπηρεσία που μεταφράζει την ειδησεογραφία στην τουρκική γλώσσα (Sputnik Turkiye). Οι Ρώσοι το έκαναν για να επηρεάσουν τον «τουρκικό κόσμο» αφού αποτελεί περιοχή αμέσου ενδιαφέροντος και αντιπαράθεσης για επιρροή με την… αυθεντική Τουρκία. 

Έτσι όμως που έχουν όλα αλλάξει, ο συγκεκριμένος ιστοχώρος που ο Ερντογάν είχε απαγορεύσει στην Τουρκία εξαιτίας της πολεμικής που δεχόταν μετά την κατάρριψη του Su-24 σε συριακό εναέριο χώρο από τουρκικό F-16, πλέον αναδεικνύεται σε σύμμαχο του Ερντογάν, καθώς το κοινό συμφέρον είναι η αντιπαράθεση αμφοτέρων με τις Ηνωμένες Πολιτείες! 

Στόχος του πραξικοπήματος κατά τον ναύαρχο δεν ήταν ο Ερντογάν αλλά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς μετά την εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας, η απαξίωση στην οποία έχουν περιέλθει εξυπηρετούν τα σχέδια των Αμερικανών για τις αλλαγές που θέλουν να επιβάλουν στο μεσανατολικό τοπίο, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής συνόρων! 

Κατά συνέπεια, συμπεραίνει πως το πραξικόπημα πέτυχε!

 Πέτυχε για τους Αμερικανούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν το «κίνημα Γκιουλέν» ως μαριονέτα τους! 

Αυτό που θέλουν οι Αμερικανοί, είναι να δημιουργηθεί «κουρδικού διαδρόμου» στη βόρεια Συρία, που είναι τμήμα των σχεδίων τους για τη Μέση Ανατολή, όπου Τουρκία, Ρωσία, Ιράν, Ιράκ και Συρία, είναι κομβικά κράτη! 

Για να πετύχουν τον στόχο τους οι Αμερικανοί, πάντα σύμφωνα με τον απόστρατο Τούρκο ναύαρχο, θέλουν να απομακρύνουν από την περιοχή όσους αντιτάσσονται στην ηγεμονία τους στη Μέση Ανατολή και για να το πετύχουν προκαλούν πόλωση βασισμένη σε εθνικιστικά ή θρησκευτικά κριτήρια! 

Στο πλαίσιο αυτό, οι αποφάσεις των δικαστηρίων για της υποθέσεις «Βαριά» και «Εργενεκόν», όπου απηλλάγησαν οι κατηγορούμενοι, αποτέλεσαν σκληρό πλήγμα για τα αμερικανικά σχέδια! 

Τώρα με το πραξικόπημα, κατάφεραν να καταστρέψουν επί της ουσίας τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις! Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλουν να ανατρέψουν τον Ερντογάν και το προωθούν διά της πρόκλησης έντασης με τις ένοπλες δυνάμεις! 

Άρα, το πραξικόπημα απέτυχε, όμως πέτυχε τους στόχους του! 

Στόχος ήταν σύμφωνα με τον ναύαρχο Turker Erturk να εκδηλωθεί πραξικόπημα σχεδιασμένο για να αποτύχει, ώστε να επιφέρει θανατηφόρο πλήγμα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μέσω της αποστέρησης της λαϊκής υποστήριξης και της καταστροφής της δημόσιας εικόνας τους. 

http://sputniknews.com/middleeast/20160719/1043285856/cia-turkey-coup-attempt.html

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments