“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: όχι στη ρητορική μίσους του Αμέτ Μετέ

«Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας».


Ως Ζαγάλισα έχουμε επανειλημμένα αποκαλύψει τη ρητορική μίσους που εξαπολύουν στα κηρύγματά τους οι πληρωμένοι ιμάμηδες των ψευτομουφτειών, κηρύγματα που απευθύνονται όχι μόνο σε ενήλικες αλλά ιδίως σε μικρά παιδιά, στα δήθεν μαθήματα κορανίου («κουράν κουρσού»). 


Ρητορική η οποία στρέφεται εναντίον της γλώσσας και της ταυτότητας των Πομάκων και των Ρωμά, εναντίον της Ελλάδας και των χριστιανών κατοίκων της κτλ. Ιδιαίτερα, για τον Αμέτ Μετέ, έχουμε γράψει για τα κηρύγματα μίσους του εναντίον της πομακικής γλώσσας και υπέρ της τουρκικής (φ.18), εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης (φ. 20), εναντίον της Ζαγάλισα και των Πομάκων (φ.24, 29, 37), των χριστιανών «γκιαούρηδων» (φ. 26), υπέρ της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ (φ.29), κατά των Αμερικανών (φ.29), κτλ.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε αντίδραση, ενώ άφαντοι είναι οι λαλίστατοι «αντι – εθνικιστές» αριστεροί, δημοσιογράφοι, καθηγητές πανεπιστημίου κτλ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στους χώρους αυτούς οτιδήποτε έχει σχέση με την Τουρκία και τους Πομάκους αποτελεί θέμα «ταμπού» και επικρατεί «άκρα του τάφου σιωπή».

Αυτά που δεν τολμάει να κάνει το ελληνικό κράτος και οι διάφορες υπηρεσίες του, τόλμησε ευθαρσώς και το έκανε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καταγγέλλοντας τον Μετέ για τα κηρύγματα μίσους του το 2014 στο τζαμί της Γλαύκης.

Να θυμίσουμε ότι ο Μετέ πρωτοστάτησε και στην πορεία κατά του Ισραήλ που έγινε στην Ξάνθη στις 25.7.14 (φ. 73).

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Από πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά (19.3.2016), πληροφορούμαστε ότι ο Αχμέτ Μετέ, θρησκευτικός παράγων στην Ξάνθη, σε ομιλία του στο χωριό Γλαύκη, τον Αύγουστο του 2014, δήλωσε τα εξής:«Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας».

Ένας λειτουργός μιας θρησκευτικής μειονότητας, της μουσουλμανικής, αντί να είναι κήρυκας της θρησκευτικής ειρήνης, της ανεκτικότητας και της συμφιλίωσης, γίνεται κήρυκας μίσους. Δεν είναι δικαίωμά του. Αν δεν αισθάνεται την υποχρέωση να διδάσκει τη συμφιλίωση ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν δικαιούται πάντως να κηρύττει το μίσος. Είναι γνωστό ότι ο αντισημιτισμός, που φτάνει μέχρι την εξύμνηση του Nαζισμού και του Χίτλερ, ανθεί σε ισλαμιστικά καθεστώτα. 

Θα έπρεπε, ωστόσο, ο θρησκευτικός παράγων της Ξάνθης να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν είναι ανεκτό. Κι αν δεν το γνωρίζει ο ίδιος, θα έπρεπε να φροντίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία να του το μάθουμε. Από τη μεριά μας πάντως, ως Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, θα επαγρυπνούμε πάντοτε εναντίον κάθε ρητορικής αντισημιτικού μίσους από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Αθήνα, 28.3.2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος


Τεύχος 83, Φεβρουάριος - Μάρτιος 2016

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments