“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η σημερινή κυβέρνηση θα πέσει με εντολή των ΗΠΑ

του Παναγιώτη Αποστόλου

Έγραφε η Ελεύθερη Ώρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016:

«Έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης των ολλανδικών αρχών ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης περιφερειακών σταθμών Γιάννης Καραγιώργης συνελήφθη και κρατείται φρουρούμενος στο Ασκληπιείο της Βούλας. Οι κατηγορίες αφορούν απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση. Ο Καραγιώργης είναι Ιδιοκτήτης του ομίλου περιφερειακών καναλιών ΗellasΝet, ενώ φέρεται να έχει στενές φιλικές σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο των ΑΝΕΛ.

Το HellasNet αποτελείται από 11 κανάλια και υπεύθυνος του ενημερωτικού τομέα στο δίκτυο αυτό ανέλαβε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ενώ στην επίσημη παρουσίασή του παραβρέθηκε πλήθος επωνύμων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο…


Σπίρτζης, Καμμένος, Βαξεβάνης, μια χαρούμενη οικογένεια…



…Όπως μνημονεύεται σε ρεπορτάζ της εποχής στην παρουσίαση του δικτύου που έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν δώσει το παρόν πολιτικοί αλλά και άνθρωποι από το χώρο της ενημέρωσης. 

Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Σπίρτζης, με τη σύζυγό του, Δήμητρα Φουφρή, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο πρώην υπουργός Γιώργος Λιάνης, αλλά και η σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, Έλενα Καμμένου. 

Η φιλική σχέση του ζεύγους Καμμένου με τον εφοπλιστή αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι ήταν καλεσμένοι στον τελευταίο γάμο του, ο οποίος έγινε λίγο έξω από τη Μόσχα με κουμπάρο το ρώσο εθνικιστή κροίσο Κωνσταντίν Μαλοφέβ.

Ο τελευταίος, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ ήταν πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, την περίοδο προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία. Δυτικές πηγές τον εμφάνιζαν ακόμη και ως χρηματοδότη δύο στενών φίλων του με άμεση εμπλοκή στην ανατολική Ουκρανία. Ο ίδιος διέψευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες σε συνέντευξή του, αποκάλυψε όμως το όνειρό του να αποκατασταθεί η μοναρχία στη Ρωσία με έναν τσάρο, όπως συνέβαινε πριν από το 1917.

Ο γάμος είχε προκαλέσει συζητήσεις καθώς οι καλεσμένοι ταξίδεψαν με ιδιωτική πτήση από την Ελλάδα στη Ρωσία και έγινε σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μαλοφέβ. Ο εφοπλιστής είχε περάσει μεγάλη κρίση το 1994 όταν ένα δυστύχημα στο δεξαμενόπλοιό “Στολίδι”, οδήγησε σε ναυάγιο την εταιρεία του Silver Carre Vs, η οποία διέθετε 13 πλοία. Ρεπορτάζ της εποχής αναφέρουν ότι στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν είκοσι ναυτικοί. Οι τράπεζες σταμάτησαν τη χρηματοδότηση ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες στράφηκαν κατά του ιδίου και περιουσίας του».

Εμείς σήμερα φροντίσαμε να ανακαλύψουμε φωτογραφίες από την εκδήλωση – παρουσίαση της τηλεοπτικής πλατφόρμας ΗellasΝet στις 2 Δεκεμβρίου 2015 στην Ακρόπολη και σας παρουσιάζουμε τους εντιμότατους φίλους του κ. Καραγιώργη, επιβεβαιώνοντας έτσι το ρεπορτάζ της Ελεύθερης Ώρας.



Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ακατάλληλοι και επικίνδυνοι.

Πόσες φορές δεν έχω γράψει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για τα Εθνικά μας θέματα. Οι άνθρωποι θέλουν ντε και καλά να παραμείνουν στην Εξουσία παντί τρόπω. Και ενδεχομένως έχουν άγνοια των επικίνδυνων διπλωματικών ελιγμών τους. Αφού προσπαθούν να ισορροπήσουν, θεωρώντας ότι μπορούν να παίζουν παιγνίδια με τις ΗΠΑ αλλά και με τη Ρωσία.

Η σχέση Καμμένου, Καραγιώργη, Μαλοφέβ σηματοδοτεί ότι στο εγχείρημα του Καραγιώργη είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από πλευράς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – όπως άλλωστε αργότερα στον Καλογρίτσα – και ταυτόχρονα αυτή η σχέση θεωρούσαν ότι εξομάλυνε τις σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας. 

Τουλάχιστον έτσι πίστευαν οι ανοήτως ενεργούντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Παρόμοιο εγχείρημα είχε γίνει και προς τις ΗΠΑ, όταν διά μέσω της Γιάννας Αγγελοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προσκληθεί από το ίδρυμα Μπιλ Κλίντον.

Ωστόσο, όποιοι παίζουν διπλό πρακτοριλίκι, συνήθως έχουν κακό τέλος. Και ποσώς με ενδιαφέρει για τον Τσίπρα και τον Καμμένο, αλλά με ενδιαφέρει ότι χαμένη βγαίνει η Πατρίδα μου από αυτούς τους άστοχους βερμπαλισμούς.

Οι ΗΠΑ μας έστειλαν τα μηνύματα.

Οι ΗΠΑ μας θεωρούν “χωράφι” τους. Θεωρούν ότι τους ανήκουμε. Φρόντισαν άλλωστε γι΄ αυτό, όλες οι κυβερνήσεις, που συντήρησαν το ψευδεπίγραφο “Ανήκουμε στη Δύση”. Παρ΄ ότι διακήρυττε μέχρι ενός σημείου ο Ανδρέας Παπανδρέου: “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” ή το άλλο: “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”.

Έτσι, επειδή οι ΗΠΑ δεν γουστάρουν κλεφτές πονηρές ματιές της Ελλάδος προς τη Ρωσία, μας έστειλαν τα μηνύματα συμμόρφωσής μας.
- Το ΔΝΤ ανακοίνωσε την αποχώρησή του μέχρι νεωτέρας από το ελληνικό Πρόγραμμα χρηματοδότησης, τάχατες μέχρι να γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία και λόγω της διαφωνίας στη μείωση του χρέους με την ΕΕ.
- Ο Ερντογάν ξαφνικά αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης – που δεν έχουν υπογράψει οι ΗΠΑ, όταν πριν λίγο χρονικό διάστημα θεωρούσε την εν λόγω Συνθήκη ευλογία για την Τουρκία.
Το παιχνίδι με τις τηλεοπτικές άδειες είναι στημένο.

Αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι μόνο ακατάλληλη και επικίνδυνη. Είναι και ανίκανη. Ανίκανη να στήσει ένα παιχνίδι. Όπως των τηλεοπτικών αδειών, που έχει διχάσει την κυβέρνηση και την οδηγεί σε διάλυση.

Αφού μετά τον Καραγιώργη, ακολούθησε η αποτυχία του εγχειρήματος Καλογρίτσα – κουμπάρου των Σπίρτζη και Καμμένου – και θα αποτύχει και του νέου υπερθεματιστή, Ιβάν Σαββίδη. Και το συμπέρασμα αυτό εξάγεται όταν ένα “πουλάκι” μας είπε πως τα χρήματα του Σαββίδη προέρχονται από τη Ρωσία. Που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλλει οικονομικό εμπάργκο στη Ρωσία. Γι΄αυτό η άδεια Σαββίδη μάλλον θα οδηγηθεί στις καλένδες.

Άλλωστε, μαύρο στο Mega; Κάτι περισσότερο ξέρουν εκεί στο “Μεγάλο” κανάλι.



Δεν πρέπει να ξεχνάτε…

Ότι έγραφα πριν κανά δυο βδομάδες:

Η σημερινή κυβέρνηση θα πέσει με εντολή των ΗΠΑ., Θα βάλει το χεράκι του ο  Πάνος Καμμένος.

Άλλωστε, έπαιξαν το ρόλο τους, τα ταξίδια του στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ τον θέλουν στη Δεξιά.

Ρωτήστε την αριστερά – αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτήστε τους γιατί δεν τον τελειώνουν;

του Παναγιώτη Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
Ελλήνων Πολιτεία

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments