“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ανάλυση του Brookings Institution και CIA, διά την καταστροφή της Συρίας!..

Για παράδειγμα, στο έγγραφο του Brookings “Middle East Memo #21: Saving Syria: Assessing Options For Regime Change”, λέει:

Η συμμετοχή της Τουρκίας θα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία, και η Ουάσιγκτον θα πρέπει να ενθαρρύνει τους Τούρκους να διαδραματίσουν έναν πιο χρήσιμο ρόλο από ό, τι μέχρι τώρα. Ενώ η Άγκυρα έχει χάσει....

κάθε υπομονή με τη Δαμασκό, έχει λάβει λίγα συγκεκριμένα μέτρα που θα αυξήσουν την πίεση στον Άσαντ (και συνεπώς να ανταγωνιστούν την Τεχεράνη). Η τουρκική πολιτική προς την Συριακή αντιπολίτευση έχει στην πραγματικότητα εργαστεί σε αντίθετους σκοπούς με αμερικανικές προσπάθειες να προωθηθεί μια ευρεία, ενιαία εθνική οργάνωση. Με το βλέμμα στραμμένο στα δικά της εγχώρια κουρδικά της διλήμματα, η Άγκυρα έχει απογοητευτικές προσπάθειες για την ενσωμάτωση των Κούρδων της Συρίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αντιπολίτευσης. Επιπλέον, έχει απροκάλυπτα ευνοήσει τη Συριακή Μουσουλμανική Αδελφότητα πάνω από όλες τις άλλες ομάδες αντιπολίτευσης. Η Ουάσιγκτον πρέπει να εντυπώσει στην Τουρκία την ανάγκη να είναι πιο ελαστική σε νόμιμες κουρδικές πολιτικές και πολιτιστικές απαιτήσεις σε μια μετά-Άσαντ Συρία, και να είναι λιγότερο επίμονη στην υπεροχή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ορισμένες φωνές στην Ουάσινγκτον και την Ιερουσαλήμ διερευνούν κατά πόσο το Ισραήλ θα μπορούσε να συμβάλει στον εξαναγκασμό των Συριακών ελίτ για να απομακρύνουν τον Άσαντ. Οι Ισραηλινοί έχουν τον πιο τρομερό στρατό της περιοχής, εντυπωσιακές υπηρεσίες πληροφοριών, και έντονα συμφέροντα στη Συρία. Επιπλέον, οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ έχουν μια ισχυρή γνώση της Συρίας, καθώς και περιουσιακά στοιχεία εντός του Συριακού καθεστώτος που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ανατρέψουν τη βάση της εξουσίας του καθεστώτος και να πιέσουν για την απομάκρυνση του Άσαντ. Το Ισραήλ θα μπορούσε να τοποθετήσει δυνάμεις πάνω ή κοντά στα υψώματα του Γκολάν και, με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσαν να εκτρέψουν τις δυνάμεις του καθεστώτος από την καταστολή της αντιπολίτευσης. Αυτή η τοποθέτηση μπορεί να πλάσει φόβους στο καθεστώς του Άσαντ για έναν πολυ-μετωπικό πόλεμο, ιδιαίτερα αν η Τουρκία είναι διατεθειμένη να κάνει το ίδιο στα σύνορά της και αν η Συριακή αντιπολίτευση τροφοδοτείται σταθερά με όπλα και κατάρτιση. Μια τέτοια κινητοποίηση θα μπορούσε ίσως να πείσει την στρατιωτική ηγεσία της Συρίας να εκδιώξει τον Άσαντ προκειμένου να διατηρηθεί η ίδια. Υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι αυτή η πρόσθετη πίεση θα μπορούσε να ανατρέψει την ισορροπία ενάντια στον Άσαντ στο εσωτερικό της Συρίας, αν άλλες δυνάμεις έχουν ευθυγραμμιστεί σωστά.

Ενώ η Συρία δεν είναι σε σύγκρουση με το Ιράκ σήμερα, αφού καταστράφηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2003, το Δυτικό Ιράκ στεγάζει σήμερα το μυστηριωδώς χρηματοδοτούμενο Ισλαμικό Κράτος στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

Τούτου λεχθέντος, αυτό το σχέδιο δεν συζητείται απλώς, αλλά υλοποιείται όπως μπορεί κανείς να δει καθαρά από το γεγονός ότι το Ισραήλ ξεκινά συχνά αεροπορικές επιδρομές κατά του Συριακού στρατού, η Τουρκία συνεχίζει να διοχετεύσει την ISIS και συναφείς τρομοκράτες στη Συρία μέσω του εδάφους της, και η ISIS συνεχίζει να παρουσιάζει τον εαυτό της στρατιωτικά ως ένα Ανατολικό μέτωπο. Ως αποτέλεσμα, ο ”πολυ-μέτωπος” πόλεμος που οραματίστηκε και γράφτηκε από τη CIA το 1983 και συζητήθηκε από το Brookings το 2012 έχει αποδώσει καρπούς και είναι σε πλήρη εξέλιξη και σήμερα.

Το μονοπάτι της τεκμηρίωσης και ο τρόπος με τον οποίο η πρωταρχική ατζέντα της παγκόσμιας ηγεμονίας για λογαριασμό εταιρικών χρηματοδοτούμενων συμφερόντων συνέχισαν με γοργούς ρυθμούς ανεξαρτήτως κόμματος και απρόσκοπτα μέσω των Ρεπουμπλικανικών και Δημοκρατικών διοικήσεων, χρησιμεύει για να αποδείξει ότι η αλλαγή σε κόμματα και προσωπικότητες δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την επίθεση του ιμπεριαλισμού, τον πόλεμο, και την καταστροφή που διεξάγεται σε όλο τον κόσμο σήμερα και στα σοβαρά από το 2001.

Ολόκληρο το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ


Επέλεξε σύμβουλο για τα θέματα Ρωσίας και Ευρασίας ο Τραμπ



Μια πολύ γνωστή αναλύτρια – ειδικό στα θέματα Ρωσίας, γνωστή στους κύκλους των ενασχολούμενων με τα θέματα της διεθνούς πολιτικής, επέλεξε να τον συμβουλεύει στον τομέα της ειδικότητάς της, τα θέματα Ρωσίας και Ευρασίας, ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για την Φιόνα Χιλ, γνωστή κυρίως από τη θητεία της στο φημισμένο Ινστιτούτο Brookings, αν και εργάστηκε για το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών (National Intelligence Council) το διάστημα 2006-2009. Τον διορισμό της αποκάλυψε το φημισμένο περιοδικό Foreign Policy μέσω της διαδικτυακής του πύλης.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments