“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αξιολόγηση της απειλής από τις ΗΠΑ-Υποστράτηγος H. R. McMaster CFR

Ο νέος Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Υποστράτηγος H. R. McMaster έχει διατελέσει επικεφαλής του Κέντρου Ολοκλήρωσης Επιχειρησιακών Δυνατοτήτων (ARCIC) της Διοίκησης Δόγματος και Εκπαίδευσης (TRADOC) του Αμερικανικού Στρατού....
Στις προτεραιότητες του Υποστρατήγου ήταν η μελέτη του Ρωσικού τρόπου πολέμου, η εξαγωγή συμπερασμάτων και η υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπισή του. 

Τα βασικά συμπεράσματα του ARCIC από την αξιολόγηση των ρωσικών ενεργειών στην Ανατολική Ουκρανία είναι τα εξής:

Οι ρωσικές δυνάμεις θεωρούνται ικανές για κάλυψη-απόκρυψη, ανάμιξη με πληθυσμό πολιτών, εφαρμογή ηλεκτρονικού πολέμου για την παρεμβολή των δικτύων τηλεπικοινωνιών και των μέσων καθοδήγησης. 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των Ρώσων συνεχίζει να αποτελεί το παραδοσιακό τους Όπλο του πυροβολικού. Σωλήνες και Πολλαπλοί Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) υπερτερούν σε εμβέλεια και πυρομαχικά συγκριτικά με όλα τα ΝΑΤΟϊκά συστήματα. 

Τα Ρωσικά συστήματα είναι πολλαπλής χρήσεως: μια Μοίρα μπορεί να εμπλέξει χερσαίους, ναυτικούς και εναέριους στόχους. 

Η μαζική χρήση των Ρωσικών πυρών υπερτερεί των βολών ακριβείας της αμερικανικής πρακτικής. 

Η χρήση θερμοβαρικών πυρομαχικών με ταυτόχρονη χρήση διασκορπιστών υποπυρομαχικών αποδείχθηκε άκρως φονική. Στην Ουκρανία μια Πυροβολαρχία ΠΕΠ με μικτά πυρά κατάφερε να καταστρέψει πλήρως δύο μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού εντός τριών λεπτών.

Η χρήση Ηλεκτρονικού Πολέμου αποδείχθηκε εξαιρετική στον εντοπισμό εχθρικών σημάτων. Αποδείχθηκε ότι όλοι οι σταθμοί ασυρμάτου αναπήδησης συχνότητας των Ουκρανών είχαν αχρηστευτεί από παρεμβολές. Σε μερικές περιπτώσεις αχρηστεύτηκαν Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη ενώ αποδείχθηκε και η χρήση κατά ηλεκτρονικών πυροκροτητών βλημάτων πυροβολικού με συνέπεια τα βλήματα να μην εκρήγνυνται κατά την προσβολή του στόχου. 

Φορητά ραντάρ έκαναν την εμφάνισή τους παρέχοντας πληροφορίες σε ενοποιημένο δίκτυο.

Τα Ρωσικά τεθωρακισμένα είναι εμφανώς βελτιωμένα σε σχέση με το παρελθόν και δεν υπήρξε καμία προσβολή από αντιαρματικό βλήμα.

Βαριά χρήση ΜΕΑ για χρήση από το πυροβολικό, μικρής μάζας, που αποτρέπουν κατάρριψη από μαχητικά και επιβάλουν αντιαεροπορικά σε επίπεδο μονάδας.

Ταχύτατη αλλαγή από ειρηνικά καθήκοντα σε πολεμικά και μεταφορά προς το μέτωπο επιχειρήσεων ολόκληρων Στρατιών.

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments