ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΡΟΣ ΣΗΜΙΤΗ: «Εγώ δεν είμαι Άκης!» και ο ρόλος του Α. Παπαχελά-Παύλου Τσίμα!...

Τελεσίγραφο: Θα μιλήσω με ονόματα και αριθμούς πριν κάτσω στο σκαμνί

Ο πρώην υπουργός έχει τρεις καταδίκες για ψευδές «πόθεν έσχες», με συνολική ποινή 11 χρόνια, ενώ δεν έχει εξεταστεί ακόμη η προέλευση των χρημάτων που αναφέρονται - Έρχονται νέες διώξεις για τα εξοπλιστικά

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του προηγούμενου πρωτοσέλιδού μας, με τίτλο «Τι φοβάται ο Σημίτης και θέλει εκλογές», (Σχόλιο: και τα καρτέλ μέσω του Α. Παπαχελά-Παύλου Τσίμα, προσπαθούν να τον προστατεύσουν;)...και κάποιοι από αυτούς που βλέπουν να πλησιάζει το... σκαμνί άρχισαν να διαμηνύουν με τον... τρόπο τους ότι δεν θα πάνε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, επιβεβαιώνοντας μέχρι κεραίας το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας. 


Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στις οποίες το «ΠΑΡΟΝ» έχει εμπιστοσύνη, ο Γιάννος Παπαντωνίου –ο οποίος έχει ήδη τρεις καταδίκες για το «πόθεν έσχες» του που κρίθηκε ψευδές από τη Δικαιοσύνη και του έχουν επιβληθεί ποινές που φθάνουν συνολικά τα 11 χρόνια (4+4+3)– έχει ειδοποιήσει ήδη τον πρώην πρωθυπουργό του, στις κυβερνήσεις του οποίου πέρασε από... παραγωγικά υπουργεία, ότι θέλει πλήρη κάλυψη. Και μάλιστα του κατέστησε σαφές ότι...

– Εγώ δεν είμαι Άκης...

Το τι εννοεί είναι από τα ευκόλως εννοούμενα. Σε απλή γλώσσα, δεν θα πάω άκλαυτος, θα σας πάρω όλους μαζί μου... Λέει πολλά και μόνο το ότι, ύστερα από πολλά χρόνια αποχής από τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ο Σημίτης βγήκε στον ΣΚΑΪ για να ζητήσει εκλογές, και μάλιστα σε ένα προσυμφωνημένο σκηνικό, ώστε να μην του υποβληθούν καυτές, επικίνδυνες ερωτήσεις για τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας και τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στην Αγορά και στα νοικοκυριά. Και όλοι μετά το τέλος της συνέντευξης διερωτήθηκαν για ποιον λόγο την έδωσε ο πρωθυπουργός της οκταετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι... μίζες έπεφταν σαν πολυβόλο. Αρκετοί, μάλιστα, είπαν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή της στιγμής που θέλησε να παρέμβει ο Σημίτης. 


Η απάντηση είναι ότι ο Σημίτης τρέμει πως οι δικαστικές εκκρεμότητες θα αγγίξουν και τον ίδιο, γιατί προφανώς ξέρει πολλά για το πάρτι που γινόταν επί των ημερών του.

Και μία από τις πολλές αποδείξεις είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που δεν αποφάσιζε μόνος του για τις αγορές πολεμικού υλικού.

Ανοιχτός σε πολλά ο Γιάννος 


Πολλά τα... μέτωπα που έχει ο Παπαντωνίου. Ένα από αυτά είναι τα ψευδή «πόθεν έσχες», για τα οποία το δικαστήριο περιορίστηκε να ελέγξει αν τα στοιχεία ήταν αληθή και από τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν. Και για αυτό έχει... φάει 11 χρόνια φυλακή.

Τον καλύπτουν... Κάνει εντύπωση, όμως, το ότι μέχρι σήμερα η Δικαιοσύνη δεν έχει διερευνήσει από πού προέρχονται τα χρήματα –πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ– που καταγράφονται στα «πόθεν έσχες» του.

Αν είναι προϊόν νόμιμων δραστηριοτήτων και αν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί.

Πού τα βρήκε; Στην... πιάτσα γίνεται λόγος για «μαύρο» χρήμα – αδίκημα που δεν παραγράφεται. Και δεν είναι μόνο «προϊόν» από τα εξοπλιστικά, που τα χειριζόταν ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι και από άλλες δραστηριότητες, ακόμη και με την ευκαιρία της ένταξής μας στο ευρώ...

Νέες διώξεις... Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για τον Γιάννο. Η ειδική ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία χειρίζεται τους φακέλους των εξοπλιστικών που υπογράφηκαν επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, ζητάει να ασκηθούν νέες διώξεις για δωροδοκία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και για μετά το 2002, μέχρι και σήμερα, καλύπτοντας έτσι και την περίοδο του Παπαντωνίου. Αδικήματα που δεν καλύπτονται από την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στη λίστα Λαγκάρντ  


Τον Οκτώβριο του 2012, με τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ, εντοπίστηκε λογαριασμός, ύψους 1.300.000 ευρώ, στην ελβετική τράπεζα HSBC στο όνομα της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου. Για την υπόθεση αυτή ο Γιάννος Παπαντωνίου καταδικάστηκε πρωτόδικα, για το πλημμέλημα της «ψευδούς υποβολής “πόθεν έσχες”», σε χρηματικό πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ και εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και οι ανακριτές δεν έχουν πεισθεί ότι τα χρήματα των λογαριασμών της συζύγου του Παπαντωνίου προέρχονται, όπως η ίδια υποστηρίζει, από τον πρώην σύζυγό της για την ανατροφή των παιδιών της.

Και νέοι λογαριασμοί! Εξάλλου, οι ελβετικές αρχές ενημέρωσαν την Εισαγγελία Διαφθοράς ότι έχουν εντοπίσει δύο ακόμη λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου εκλέχθηκε το 1981 ευρωβουλευτής και στη συνέχεια βουλευτής σε όλες τις μετέπειτα εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι το 2004. Διετέλεσε δε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Άμυνας και Οικονομίας, ενώ διαπραγματεύθηκε και την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.


Ο κορυφαίος χειροκροτητής στο Φόρουμ των Δελφών

Όπως με πληροφόρησε φίλος που ήταν παρών στο Φόρουμ των Δελφών, πρώτος χειροκροτητής του Σημίτη υπήρξε ο σπουδαίος οικονομολόγος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος οδήγησε τη χώρα, ομού μετά του Γιωργάκη, του επιλεγομένου «Καστελλοριζιώτη», στις αγκάλες του ΔΝΤ και των ακόρεστων δανειστών. 


Αυτοί οι δύο άνοιξαν τις πύλες στους εισβολείς.

Ο εν λόγω οικονομολόγος δήλωνε στις 8-4-2010: «Η Ελλάδα δεν σκοπεύει να κάνει χρήση του μηχανισμού στήριξης». Βέβαια, ύστερα από λίγες ημέρες (25-4-2010) διεκήρυττε υπερηφάνως: «Ο μηχανισμός στήριξης θα λειτουργήσει».

Σας θυμίζω ότι ο εν λόγω κύριος, πέραν του ότι έκανε μερικές «ψιλοδιαγραφές» στη λίστα Λαγκάρντ (για τις οποίες η Ελληνική Δικαιοσύνη τον έριξε στα μαλακά), ήταν εκείνος που όταν η χώρα φλεγόταν μετέβη σε οικονομικό φόρουμ της Νέας Υόρης με το πολυτελές Gulf-Stream, παρέα με τον γιο και τη γραμματέα του, ως σαουδάραψ πρίγκηψ. Δεν καταδεχόταν τα αεροπλάνα γραμμής! Πέραν τούτου, την ίδια εποχή, υπό την ανοχή του Γιωργάκη, αγόραζε δύο πολυτελείς, τεθωρακισμένες BMW (κόστους 850.000 ευρώ) μια δι’ εαυτόν και ετέραν για τον πρωθυπουργό!

Όταν ανέλαβε ο διάδοχός του κ. Ευ. Βενιζέλος υποσχέθηκε ότι θα τις εκποιήσει πάραυτα. Όντως, τη μια παρέλαβε ο ίδιος, που τη χρησιμοποιούσε ακόμη κι όταν ήταν ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση των Αντωνομπέκηδων. Την τύχη της άλλης δεν την γνωρίζω. Σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, τη χρησιμοποιούν δύο αριστεροί υπουργοί!

Ο περί ου ο λόγος κ. Γ. Παπαντωνίου δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του να επανέλθει στην πολιτική με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη. Είναι παρών στις πολιτικές παρεούλες της Κεντροαριστεράς. Νομίζω ότι τέτοιους θέλει η χώρα. Σημίτηδες, Γιωργάκηδες, Παπακωνσταντίνου κ.ά.

Αρθρογραφεί κι όλας, προτείνοντας λύσεις σωτηρίας, του παρέχουν στέγη, όπως στον Πάγκαλο, οι εφημερίδες του ΔΟΛ («Νέα»).Πηγή: Παρόν της Κυριακής

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως γίνεσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ; Η κα Μακρή αποκάλυψε τι έγινε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα Αρχεία της KGB - Απόρρητος Φάκελος JFK 1999 -Συνωμοσία για φόνο:

Δράκοι ....παντού δράκοι!.....

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

ΕΒΡΑΙΟΙ!....ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ