Τουρκία: Αν χρειαστεί θα κάνουμε νέα επιχείρηση Αττίλα στην Κύπρο

Το πώς αντιλαμβάνονται οι τούρκοι την διπλωματία επέδειξε ο Τσαβούσογλου στην διάσκεψη για το Κυπριακό. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του Κοτζιά για ποιον λόγο επιμένει στα επεμβατικά δικαιώματα έκανε την ερώτηση, ο Τσαβούσογλου είπε: «Ναι εάν χρειασθεί θα τα χρησιμοποιήσουμε».

Κοινώς, οι τούρκοι προειδοποιούν για νέο «Αττίλα» σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι ορέξεις τους για εδάφη, κοιτάσματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Γιατί, η φράση «επεμβατικά δικαιώματα» αυτό ακριβώς σημαίνει.

Θα ήταν απολύτως λογικό ο Κοτζιάς να αποχωρήσει απευθείας από τις διαπραγματεύσεις, καταγγέλλοντας σε όλους τους τόνους την τουρκία. Αντ’ αυτού σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την έκβαση των συνομιλιών, απλώς είπε: «Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ τι έγινε χθες και τι ομολόγησαν, μέσα από επίπονη συζήτηση, οι Τούρκοι για τις προθέσεις τους.»

Με απλά λόγια, ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΛΥΤΑ τις πολεμικές απειλές Τσαβούσογλου και ΕΣΚΥΨΕ το κεφάλι εμπρός στην πρόκληση, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πλήρως τα όσα είπε μόλις χθες ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία λύση αυτής της μορφής που σχεδιάζεται.

Πηγή
Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αιγηίδα η κοιτίδα του ανθρώπινου γένους

Η Σία Αναγνωστοπούλου «βόλεψε» και τον σύζυγό της ως… Διευθυντή

Ἡ Κρυφή ἱστορία τοῦ 20ου αἰῶνος

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'