“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αξιωματούχος της Αϊτινής κυβέρνησης που θα κατέθετε εναντίον του Ιδρύματος Κλίντον βρέθηκε νεκρός

Ο Klaus Eberwein, ένας πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης της Αϊτής ο οποίος αναμενόταν να καταθέσει κατά της φερόμενης δωροδοκίας και κακοδιοίκησης του Ιδρύματος Κλίντον την επόμενη εβδομάδα, βρέθηκε νεκρός στο Μαϊάμι με τραυματισμό πυροβολισμού στο κεφάλι,μεταδίδει το WND.

Το πόρισμα του θανάτου ήταν αυτοκτονία, σύμφωνα με την Miami Herald. Ο Eberwein ήταν 50 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες είπε σε γνωστούς τους ότι φοβόταν για τη ζωή του για την έντονη κριτική του για το Ίδρυμα Κλίντον.

Ο Eberwein επρόκειτο να εμφανιστεί την επόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Αντιμετώπισης της Διαφθοράς της Αϊτής, όπου αναμενόταν ευρέως να καταθέσει ότι το Ίδρυμα Κλίντον κακομεταχειρίστηκε δωρεές σεισμού για την Αϊτή από διεθνείς δωρητές.

Διετέλεσε γενικός διευθυντής της υπηρεσίας οικονομικής ανάπτυξης της κυβέρνησης της Αϊτής, Fonds d’assistance économique et social, για τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον Eberwein, ένα πενιχρό 0,6% των δωρεών που δόθηκαν από διεθνείς δωρητές στο Ίδρυμα Κλίντον με σκοπό να βοηθηθούν άμεσα οι Αϊτινοί κατέληξαν στην πραγματικότητα στα χέρια των Αϊτινών οργανώσεων. Ένα ακόμη 9,6% κατέληξε στην κυβέρνηση της Αϊτής. Το υπόλοιπο 89,8% – ή 5,4 δις δολάρια – διοχετεύθηκε σε μη Αϊτινούς οργανισμούς.

“Το Ίδρυμα Κλίντον, είναι εγκληματίες, είναι κλέφτες, είναι ψεύτες, είναι ντροπή”, δήλωσε ο Eberwein σε διαμαρτυρία έξω από την έδρα του Ιδρύματος Κλίντον στο Μανχάταν πέρυσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haiti Libre, ο Eberwein λέγεται ότι είχε “καλή διάθεση”, με σχέδια για το μέλλον. Οι στενοί φίλοι και επιχειρηματικοί συνεργάτες του είναι συγκλονισμένοι από την ιδέα ότι μπορεί να έχει αυτοκτονήσει.

Η κυβέρνηση της Αϊτής εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ευχαριστώντας τον Eberwein για την υπηρεσία του πενθώντας για τον πρόωρο θάνατό του.

Το Off the Record

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments