“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Συνθήκη της Λωζάνης και εμπλοκή της Ελλάδας στη Συρία και στο Κουρδικό

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ

Απο τη στιγμή που θα αλλάξουν τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ, η Συνθήκη της Λωζάνης παύει να ισχύει και για την Ελλάδα. Σε αυτό αναμένεται διάψευση απο τα κανάλια της διαπλοκής και των μυστικών υπηρεσιών που δρούν στην Ελλάδα αλλά ισχύει αυτό που λέω εγώ.

Η Ελλάδα φαίνεται ότι το επιζητεί αυτό, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο και την αλλαγή των δικών της συνόρων. Το πως έκαναν χειρότερες τις προϋποθέσεις για αυτό Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος υπο την ανοχή του Κούλη Μαριονετάκη του NOOR-1 το έχω εξηγήσει ήδη εδώ. Αυτά τα θέματα οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι στα ΜΜΕ τα αποκρύπτουν με ανακρίβειες, γενικότητες, συκοφαντίες στο διαδίκτυο και παραπληροφόρηση.

Στη Βουλή ψηφίζονται οι τροπολογίες ως έχουν και όχι οι αιτιολογικές εκθέσεις και οι αναφορές για "Εθνική Ακεραιότητα" όπως κάποιοι της ΝΔ ισυχρίζονται για να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο. Όλα πρέπει να είναι σαφή σε μια τροπολογία και το κυριότερο, η αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης δεν υπήρχε στην τροπολογία που κατετέθη. Τέλος με αυτό.

Αυτοί στη Βουλή, το πιθανότερο, κάθε πρωί παίρνουν ένα φαξ με κατευθύνσεις απο τα κεντρικά της Στοάς Μακαντάση για το τί έργο θα παίξουν στο Muppet Show της ημέρας μεταξύ τους και στα κανάλια της διαπλοκής.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΤΟΞΟ" ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Σε προηγούμενα άρθρα έχω αναφερθεί σε μια αναμενόμενη επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο αν η Τουρκία επιτεθεί στο Ιράκ. Είναι μια πολύ σημαντική πρόβλεψη αυτό. Σε αυτό κτίζεται με γεωστρατηγική η εξωτερική πολιτική. Αντί αυτού παρεδόθη πάλι Ελληνικό έδαφος και αυξάνεται για λόγους βιτρίνας ο τουρισμός Τσίπρα στις ΗΠΑ, για να μη βλέπει κανείς στην Ελλάδα το puzzle που στήνεται με αμφίβολα κέρδη για Ελλάδα και Κύπρο, άσχετα αν εμφανισθούν F-35 στη Σούδα για πολιτική κατανάλωση.

Επειδή τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα, αναμεντόταν πως ο άξονας Βουλγαρίας-Ελλάδας-Κύπρου αναγκαστικά θα ενεργοποιείτο λίγο πρίν ξεκινήσουν τα γεγονότα στην περιοχή. Για το λόγo αυτό είχα προτείνει σε προηγούμενα άρθρα μου, τις μετακινήσεις Ελληνικών στρατευμάτων στη Δυτική Θράκη και στα νησιά, στα οποία ο Μουζάλας αποβιβάζει στρατό απο τη Τουρκία και "παιδιά" του ISIS με διάφορες προφάσεις, με τις οποίες μόνο ηλίθιοι και προδότες θα συμφωνούσαν.

Στην εξωτερική πολιτική πρέπει κανείς να προλαμβάνει καταστάσεις και όχι να προσπαθεί να τις συγκαλύψει εκ των υστέρων, τρέχοντας και ασθμαίνοντας σαν χοντρομαλάκας. Αντί αυτού Κοτζιάς και Καμμένος υπο την ευθύνη του ευλύγιστου Τσίπρα και την ανοχή του Κυριάκου Μαρινάκη που μιλάει ακόμη και με εξωγήινους, έβαλαν στοίχημα τη κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Η παραπληροφόρηση και παραπλάνηση στην Ελλάδα έχει γίνει τέχνη πλέον και εντός Βουλής. Τα παραφυσικά φαινόμενα στην Ελλάδα εντείνονται πάντα ενόψει μεγάλων μεταβολών.

Μετά απο όσα προανέφερα δεν είναι τυχαίες οι μετακινήσεις Αμερικανικών στρατευμάτων στη Βουλγαρία πρός τα Βουλγαροτουρκικά σύνορα αλλά και των Κούρδων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και Τουρκίας-Ιράκ με τη στήριξη των Αμερικανών και συνεπώς την εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι στα πολεμικά αεροδρόμια στη Κύπρο γίνονται εσπευσμένα αλλαγές για να προσγειώνονται πολεμικά αεροσκάφη της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Σας υπενθυμίζω, ότι για το τόξο Τουρκίας-Ιράν-Πακιστάν-B.Κορέας-Κίνας-Ρωσίας σας είχα μιλήσει σε άρθρο μου μερικούς μήνες πρίν γίνουν ορατές οι συμμαχίες τους και πρίν τις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργοϋ άμυνας των ΗΠΑ, για μια Τουρκία-προβληματικό κράτος της Μέσης Ανατολής.

Σε κρίσιμες στιγμές δεν πρέπει στην εξουσία να είναι φελοί και απατεώνες. Πάλι θα βρεθούν κασόνια χωρίς όπλα μέσα...

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments