“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Σκάνδαλο εξανεμίζει τη μετοχή της Kobe Steel

Η τρίτη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ιαπωνίας χάλκευσε στοιχεία για την ποιότητα των προϊόντων της με αποτέλεσμα, κορυφαίοι πελάτες όπως η Mitsubishi και η Toyota να νιώθουν τα απόνερα του σκανδάλου στις μετοχές τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg μέσα σε δύο μόλις ημέρες η Κobe Steel έχει απολέσει το 1/3 της χρηματιστηριακής της αξίας καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπάλληλοί της παραποίησαν στοιχεία σχετικά με την ανθεκτικότητα ορισμένων προϊόντων από αλουμίνιο και χαλκό ενώ υπάρχουν υποψίες και για προϊόντα σιδηρομεταλλεύματος.

Ενώ η JPMorgan Securities Japan εκτιμά ότι το κόστος αντικατάστασης των ελαττωματικών προϊόντων είναι διαχειρίσιμο και θα μπορούσε να ανέλθει στα 133 εκατομμύρια δολάρια, το κόστος από πιθανές αγωγές πελατών της Kobe Steel θα ήταν δυσβάστακτο.

Έτσι, τα ασφάλιστρα κινδύνου για τα ομόλογα της Kobe έχουν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ και οι μετοχές των μεγαλύτερων πελατών της εταιρείας υποχωρούν. Ο Shinsho, ο μεγαλύτερος πελάτης της Kobe Steel, είδε τη μετοχή της να υποχωρεί 25% αυτή την εβδομάδα, ενώ η Mitsubishi έχει απολέσει περίπου 780 εκατομμύρια δολάρια χρηματιστηριακής αξίας. Ανάλογες απώλειες καταγράφει και η Toyota, ο τρίτος μεγαλύτερος πελάτης της Kobe.

πηγή


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments