Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραβεύει η Ακαδημία μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ που ήταν εναντίον της Κύπρου και υπέρ της Τουρκίας!

Όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων ήταν εξαφανισμένη και ξαφνικά… αναστήθηκε

-Να τον χαίρονται οι… φιλόσοφοί μας

Ηχήστε, σάλπιγγες, χαρμόσυνα, απ’ άκρου σ’ άκρον της Ελλάδας. Η Ακαδημία Αθηνών, ανήμπορη να λύσει τα χρονίζοντα πνευματικά προβλήματα που την ταλανίζουν, απεφάσισε, παραβλέποντας -με τη βοήθεια τριών νομομαθών της- το άρθρο του κανονισμού, που απαγορεύει τη συζήτηση πολιτικών θεμάτων, να ξανοιχτεί στο ανοικτό πέλαγος της πολιτικής. Γιατί το έκανε; Μέλος ή συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ εισηγήθηκε να βραβευθεί για τις πολλαπλές υπηρεσίες που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία.

Ατυχώς, δεν έγινε η δέουσα συζήτηση στην Ολομέλεια. 


Απλώς περιορίσθηκε στο αν η Ακαδημία θα σεβόταν την πάγια τακτική -ενός αιώνα- του Ιδρύματος, απέχοντας από την πολιτική. Δυστυχώς, όμως, δεν ετέθη το θέμα του τι πραγματικά προσφέρει η οργάνωση αυτή και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Μόνο κατά την επικύρωση των πρακτικών, ένας ακαδημαϊκός, που συνέβη να απουσιάζει κατά τη λήψη της απόφασης, ζήτησε να γίνει αναψηλάφηση του θέματος, γιατί είχε πολλές ενδείξεις για την πραγματική δράση της οργάνωσης, αλλά έλαβε την απάντηση ότι η διαδικασία για τη λήψη της απόφασης ήταν κανονική και ότι έγινε κάποια συζήτηση. Το μόνο που επετράπη από το προεδρείο ήταν να καταθέσει ένα έγγραφο για τη δραστηριότητα του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Έτσι, κατατέθηκε ένα σύντομο έγγραφο του ΕΛΙΑΜΕΠ, από το 2009, υπογραφόμενο από τον κ. Θάνο Ντόκο και απευθυνόμενο στον ειδικό σύμβουλο της οργάνωσης, που βρισκόταν στην Κύπρο, τον πρέσβη ε.τ. κ. Παύλο Αποστολίδη. Το έγγραφο εξέφραζε την ανησυχία γιατί δεν επήλθε συμφωνία στην Κύπρο, πράγμα που δημιουργούσε ένταση στις σχέσεις των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον, η οργάνωση ανησυχούσε γιατί δεν θα προχωρούσε το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι «major goal of US», εξαιτίας του μπλοκαρίσματος ορισμένων κεφαλαίων από την Κύπρο. Η Κύπρος, επισημαίνει το έγγραφο, είναι «εμπόδιο» και γι’ αυτό εκφράζεται η άποψη ότι θα πρέπει η σουηδική προεδρία να ενεργήσει ώστε να βρεθεί μια ισορροπημένη λύση σχετικά με τα μπλοκαρισμένα κεφάλαια.

Το ίδιο έγγραφο στάλθηκε και στον κ. Λουκή Λουκαΐδη, πρώην βοηθό Γενικού Εισαγγελέως της Κύπρου και για πολλά χρόνια δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. Ο κ. Λουκαΐδης απαντά ότι στο ΕΛΙΑΜΕΠ θα πρέπει να λάβουν γνώση των εκθέσεων και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR) καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Λουξεμβούργου, προκειμένου να αντιληφθούν το πελώριο πρόβλημα των συνεχιζόμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την Τουρκία τα τελευταία 35 χρόνια, που είναι η ουσία του θέματος. Παρουσιάζονταν δε το πρόβλημα ως μια διακοινοτική διαφορά: «Παίζετε το παιχνίδι της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Με τον τρόπο αυτό δεν βοηθάτε την Κύπρο και δεν υποστηρίζετε μια λύση βασισμένη σε αρχές».

Για να δείξει ότι η οργάνωση αυτή αντιτίθεται στην πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου, ο ακαδημαϊκός αναφέρθηκε σε τρεις περιπτώσεις.

Η πρώτη περίπτωση ήταν η αίτηση της Κύπρου για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα ευνοούσε την είσοδο της Κύπρου, όμως το ΕΛΙΑΜΕΠ έκανε ό,τι μπορούσε για να ματαιώσει τη διαδικασία, εκδίδοντας μάλιστα και σχετικό βιβλιαράκι, και επιπλέον υπήρξαν ανώνυμες απειλές κατά του κ. Γιάννου Κρανιδιώτη, ο οποίος εργαζόταν για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δεύτερη περίπτωση, στην οποία το ΕΛΙΑΜΕΠ αντιτίθετο στην ελληνική κυβέρνηση και στην κυβέρνηση της Κύπρου, ήταν το θέμα του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. Το ΕΛΙΑΜΕΠ έκανε ό,τι μπορούσε για τη ματαίωση του δόγματος αυτού.

Η τρίτη περίπτωση ήταν το Σχέδιο Ανάν. Όταν ΗΠΑ, Βρετανία και Ανάν συμφώνησαν να παρουσιάσουν ένα σχέδιο για την Κύπρο, η ετοιμασία του ανετέθη στον λόρδο Χάνεϊ, ο οποίος κατά τη σύνταξη του σχεδίου πολύ συχνά βρισκόταν στην Αθήνα, πάντοτε με τη συνοδεία μελών του ΕΛΙΑΜΕΠ, και λέγεται μάλιστα ότι είχαν και ειδική συνάντηση για το θέμα εκτός Αθηνών. Ο λόρδος Χάνεϊ στο σχετικό βιβλίο του ομολογεί κυνικά ότι ούτε λίγο ούτε πολύ η εντολή που είχε ήταν: Τα πάντα για τους Τουρκοκυπρίους και τίποτα για τους Ελληνοκυπρίους. Υπήρχε, επίσης, η δημόσια ομολογία αμερικανού υφυπουργού ότι εκτός από τα δάνεια δισεκατομμυρίων που δόθηκαν από την Αμερική στην Τουρκία, «της προσφέρουμε και την Κύπρο διά του Σχεδίου Ανάν». Το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι γνωστό ότι υποστήριζε έ­ντονα το Σχέδιο Ανάν.

Μόνο με τα λίγα αυτά παραδείγματα είναι ηλίου φαεινότερο ότι η οργάνωση αυτή δεν κάνει αυτά που αναφέρει στα φυλλάδιά της αλλά δραστηριοποιείται χάριν ορισμένων ξένων κέντρων, τα οποία και τη χρηματοδοτούν.

Παρόν

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ-ΣΟΡΟΣ-επί-Κίνδυνο για την Ελλάδα

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

O Soros χρηματοδότης των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα

Ο Soros βλέπει τον εαυτό του ως ιεραπόστολο της παγκοσμιοποίησης και θέλει να καταστραφεί το κλασσικό μοντέλο της δυτικής δημοκρατίας.

Γιατί να θέλει με 26.000 δολάρια το Open Society Foundation του Soros να στηρίξει οικονομικά όλες τις τρελές και παλαβές που εμφανίζονται στα Athens Pride, της "παρέλασης" για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα;

Γιατί ο Soros να θέλει να χρηματοδοτήσει κόμματα και κινήματα σε Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία γιατί στήριξε δράσεις κατά της ισλαμοφοβίας;

Ο Soros θέλει την αποσταθεροποίηση, έχει ένα στόχο και χρησιμοποιεί το Open Society Foundation για να εξυπηρετεί τα αλλότρια σχέδια του.

Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γιατί στήριξε τις τρελές στις παρελάσεις του Athens pride αλλά μια εξήγηση που δίνεται είναι ότι πάντα επιχειρεί να σπάσει κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, δεν πιστεύει στην έννοια του κράτους και κάθε ενέργεια του υποκρύπτει οικονομικό δόλο όπως αναφέρει σε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο τους οι Garret/Galland Research.

Το γεγονός …

Ευρωστρατός, Ελλάδα-Τουρκία: Οι προϋποθέσεις ήδη παραβιάζονται από την Τουρκία, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει να γενικολογεί χωρίς αντίκρισμα

του Σωτήρη Σιδέρη

Πλήθος ερωτηματικών για την αδυναμία της Ελλάδας να θέσει όρους στην ΕΕ όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις , προκαλούν οι παρασκηνιακές εξελίξεις αναφορικά με την προώθηση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), δηλαδή της ευρωπαϊκής άμυνας. Όπως είναι γνωστό η PESCO περιλαμβάνει και τον Ευρωστρατό και ήδη γίνονται κινήσεις για συμμετοχή και της Τουρκίας , παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις Άγκυρας –Βρυξελλών θεωρητικά βρίσκονται σε κρίση. Σύμφωνα με αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, αλλά και με βάση τις θέσεις που έχει καταθέσει η Αθήνα στην ΕΕ και έχει στη διάθεσή του το omegapress.gr βρίσκονται σε εξέλιξη στην αρμόδια ομάδα εργασίας, «επίπονες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της κατ εξαίρεση συμμετοχής τρίτων στα προγράμματα της PESCO», δηλαδή διαπραγματεύσεις που αφορούν και την Τουρκία. Η ελληνική θέση συμπυκνώνεται στην πάγια αντίληψη ότι η Αθήνα στηρίζει την συνεργασία PESCO-Τουρκίας, υπό προϋποθέσεις που ωστόσο, όποτε τέθηκαν, ουδέποτε τηρήθηκαν από την …

Ο πολύς μυστήριος και άμεμπτος , Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης) έκανε αίτηση στην NSA; Ζήτησε έγγραφα; Και γιατί είναι ανύπαρκτο το Σχέδιο Φαιδώρα;

Υπάρχει νατοϊκό σχέδιο με την ονομασία «Φαιδώρα» για τον διαμελισμό της Ελλάδας;

Μια δεύτερη αναζήτηση με τον όρο «Campen» για το 1988 και πάλι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου «NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83» είναι ανύπαρκτο.

ΕΛΑ ΑΛΕΚΟ!........ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ HOAXES.... ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!.....

Και για ποιό λόγο να είναι σωστός ο σειριακός αριθμός; Ε! Αλέκο;

Η ΔΙΚΗ: "Κάρλος το Τσακάλι" 500 χιλιάδες δολλάρια από την NSA για την δολοφονία του Αρχιστράτηγου του ΝΑΤΟ!...

Αλεξάντερ Μ. Χαίηγκ: Βαρέθηκα να ελέγχεται η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ από πέντε-έξι άτομα...!
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Είπε ο...Πρόεδρος των ΗΠΑ -Clinton

....η Αμερικανική ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, έπρεπε να τεθεί σε υψηλή επιφυλακή, όπως και τα δύο αεροπλανοφόρα που θα χρησιμοποιούνταν ώστε οι δύο πλευρές να μην κλιμακώσουν το προγραμματισμένο "ελεγχόμενο" γεγονός σε έναν "θερμό" πόλεμο.

Επίσης είπε ότι η Αμερικανική βάση στην Πρέβεζα πρέπει να τεθεί σε υψηλή επιφυλακή.

Οι φόβοι του Lake πραγματοποιήθηκαν μέχρι ένα σημείο όταν στις 8 Ιανουαρίου ο γερουσιαστής John D. Rockefeller ο 4ος, από την δυτική Βιρτζίνια (και γιος του Προέδρου της Τριμερής Επιτροπής και της ARAMCO), τηλεφώνησε στον Clinton και ζήτησε συνάντηση για την επόμενη ημέρα.

Φυσικά, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, και η οικογένεια Rockefeller ζήτησε από τον Πρόεδρο να εξηγήσει με όλες τις λεπτομέρειες την προγραμματισμένη "κρίση" στο Αιγαίο.

ΗΠΑ-Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας-Ίμια 1996!

Ο καπετάνιος του αεροπλανοφόρου διατάζει το πλήρωμα να πάρει θέσεις μάχης και διατάζει να στρέψουν τους πυραύλους προς τους ελληνικούς σ…

Οι Ακρότητες και οι Αντιφάσεις της Νέας Θρησκείας (Κλιματικής Αλλαγής)!...

Γράφαμε πριν από λίγες εβδομάδες στην στήλη για τη νέα θρησκεία της Κλιματικής Αλλαγής ( 22/10) και το πώς ως μέρος του τελετουργικού της και των μεθόδων της, ισάξιες της Ιεράς Εξέτασης της Καθολικής Εκκλησίας, προχωρεί σε διώξεις και διαπομπεύσεις όσων έχουν την ατυχή έμπνευση και τόλμη να αντιτεθούν στο δόγμα της.

Τότε είχαμε αναφερθεί στην δίωξη από την Γαλλική κυβέρνηση και τελικά την απόλυση του από την κρατική τηλεόραση, του κ. Φιλίπ Βερντιέ, καταξιωμένου μετεωρολόγου, μετά από την έκδοση βιβλίου του που αμφισβητούσε ορισμένες από τις παραδοχές πάνω στις οποίες στηρίζονται τα χρησιμοποιούμενα σήμερα μοντέλα του Intergovernmental Panel on Climate Change- IPCC που ως γνωστό προσδιορίζουν «με ακρίβεια» εκατομμυριοστού το πώς θα διαμορφωθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη το 2100 μ.Χ

Η δε Γαλλική κυβέρνηση λόγω του ότι φιλοξενεί την σύνοδο του COP21 στο Παρίσι έχει σύσσωμη προσχωρήσει και εντεστερνιστεί την νέα θρησκεία.

Όπως όλες οι θρησκείες έτσι και αυτή της Κλιματικής Αλλαγής περ…

Αυτοί είναι οι Τούρκοι καταζητούμενοι με Γερμανικές ταυτότητες!.....

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ (Σ/να) ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ SEA LION ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΥΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

https://photognomon.blogspot.com/2019/07/blog-post_6.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Πολιτική Ορθότητα: Μετανάστες του Ισλάμ- Δολοφονούν, Βιάζουν, Ληστεύουν και ζητούν επιείκεια!.... Τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα!.....

Κορνίλοφ Βλαντιμίρ

Στη Γερμανία, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες. Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία.

Στη Γερμανία, αυτό το χρονικό διάστημα ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες, στις οποίες οι κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία. Παρά όμως τη σοβαρότητα των εν λόγω εγκλημάτων, τα γερμανικά ΜΜΕ καλύπτουν αυτά τα θέματα αρκετά υποτονικά. Προφανώς, τα ΜΜΕ ακολουθούν την ίδια πολιτική ορθότητα, που ακολουθούσαν και στο γνωστό σκάνδαλο με τη μαζική σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στην Κολωνία το 2016.

Μία από τις επίμαχες υποθέσεις είναι η δολοφονία του 57χρονου εκατομμυριούχου Μαχαέλ Ρίχερ που έγινε στην πόλη Χορμπ αμ Νέκαρ στη Νοτιοδυτική Γερμανία. Το περασμένο φθινόπωρο συνελήφθη ως ύποπτος για αυτό το έγκλημα ο Μοχάμεντ Ομράν Αλμπάκρ από τη Συρία, για τον οποίο, μάλιστα, πριν το έγκλημα, ο γερμανικός Τύπος έγραφε για εκείνον ότι είναι «παράδειγμα επιτυχημένης ενσωμάτωσης».

Η έρευνα όμως έδειξε ότι ο 27χρονος άνδρας, τον…

ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ KAI Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

του Ανδρέα Μουτζουρούλια*

Όσοι είχαν τον χρόνο, αλλά και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ, θα διαπίστωσαν πως σε κανένα σημείο της τοποθέτησής του δεν υπήρχε αναφορά στα λεγόμενα Εθνικά Θέματα. 
Σίγουρα η οικονομία, η ανεργία, το χρέος είναι στην υψηλότερη θέση της ατζέντας τόσο του Α. Τσίπρα, όσο και του Κ. Μητσοτάκη,....

I prefer to use Twitter and Gab to post short messages and quick notes.

From Ken Adachi

http://educate-yourself.org/contactus/

I appreciate being asked to join LinkedIn networks, but I don't want to be part of Facebook, or Google, or other social media outlets that require you to sign up, including LinkedIn. I prefer to use Twitter and Gab to post short messages and quick notes. 
My Twitter account is https://twitter.com/KenAdachi1 and my Gab account is https://gab.ai/KenAdachi

New ~ The Advantage of Encrypted Email

I want to switch over to encrypted email for all electronic communication wherever possible. I created a new mail account with a server in Germany called "http://tutanota.com" which anyone can join for free with a User name and Password. Approval in now immediate. 

While I'm sure the NSA and Swiss Intelligence can hack into encrypted email, your average fed agency, or military, or private hacker cannot, affording us some degree of privacy from unconstitutional surveillance and data mining. 
I assume that everyone knows by now that …

Ο Ν.Τραμπ «τελειώνει» τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τ.Πάιατ: «Δεν ακολουθεί τις θέσεις μας»

Με ένα πρωτοφανές για τα αμερικανικά δεδομένα άρθρο, το μεγαλύτερο think tank των συντηρητικών στις ΗΠΑ, το Gatestone Institute, όχι απλώς φιλικά προσκείμενο στην κυβέρνηση Τραμπ, αλλά θεωρούμενο ότι εκφράζει τις θέσεις του Λευκού Οίκου, επιτίθεται σφοδρά στον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Αφορμή; Τα όσα είπε στην ομιλία του στο 7ο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος στις 15 Μαΐου για τον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και την εν συνεχεία στοχοποίηση από αυτόν του pronews.gr, για τον τρόπο που απέδωσε την ομιλία του και «παρέσυρε» (σ.σ.: !!!) τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σε «λανθασμένες θέσεις» σε άρθρο του στην «Καθημερινή»!

Να σημειώσουμε ότι ο τ. πρόεδρός του Gatestone Institute είναι ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Υιοθετώντας πλήρως την θέση του pronews.gr ότι ο Τζέφρι Πάιατ, απλά είναι οπαδός των Δημοκρατικών και ακολουθεί την δική του ατζέντα και όχι της κυβέρνησης Τραμπ, το Gatestone …